15 Eylül 2012 Cumartesi

BulgaristanDoğu Rodoplarda öğrenciler eski Roma yolunu temizlediler.

Bulgaristan'da
Küçük Çevre Severler,
Eski Bir Roma Yolunu Temizlediler
Doğu Rodoplarda en büyük okullardan biri olan Kırcaali Petko Slaveykov Lisesinden öğrenciler, “Gençlik Harekette” programı gereğince finanse edilen Yollar projesi kapsamında gerçekleştirilen faaliyete devam ediyorlar. Genç çevre severler, çalıştırıcı Nikolay Martinov’un yönetmenliğinde Yardıma El Uzatmak Çocuk Hayırseverlik Hareketinden küçük öğrencilerin yardımıyla Tatul Arkeolojik Merkezi yakınındaki eski Roma yolunun bulunduğu alanda temizlik çalışmaları yaptılar, daha sonra ise yolun restorasyonuna geçtiler. Eski Roma yolu, Momçilgrad (Mestanlı) Belediyesi sınırlarındaki Orfeyus’un Tapınağı ile ünlü Tatul Arkeolojik Merkezi çevresindeki Nanovitsa (Ali Bey Konağı) köyüne yakın Studen Kladenets (Soğuk Pınar) barajının kıyısında bulunuyor.
Öğrenciler, testere, makas, tırpan, tırmık ve başka aletler kullanarak, düşen ağaç yapraklarını ve turistlerin burada bıraktıkları çok sayıda plastik, çam ve kağıt atıkları temizlemekle ormanlık alana güzel doğal görüntü kazandırdılar. Bu işten sonra taşların yeniden yerlerine dizdirip yolun restore edilmesini sağladılar.
Etrafta korkusuz dolaşan çok sayıdaki ceylan romantik yapıya sahip öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Bütün gün verdikleri emek için proje katılımcıların dinlenmesi ve memnun edilmesi niyetine barajın serin suları üzerinde kayık gezisi yapıldı, öğrenciler çok hatıralık resim çektiler, gönül eğlendirdiler.
Alıntı 2012-09-12 http://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=9283

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder