3 Eylül 2012 Pazartesi

Sınır Ötesi İşbirliği Projesi İki Ülkenin Kentlerini Birleştirdi


Bulgaristan Mineralni Bani’nin
Süloğlu Belediyesi ile Gerçekleştirdiği
Sınır Ötesi Projesi Sona Erdi
Haskovo İli Mineralni Bani Belediyesi’nin, Türkiye’den Edirne İline bağlı Süloğlu Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “Yerel İşletmeler ve Yatırımların Teşvik Edilmesini Desteklemek İçin Sınır Ötesi İşbirliği Ağı” projesinin kapanış konferansı düzenlendi. 30 Ağustos 2012 tarihinde Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı gereğince gerçekleştirilen projede önde gelen partner olan Mineralni Bani’de iş dünyası ve iki belediyeden geleceğin girişimcilerinden temsilcilerin katılımıyla yapılan konferansta yerel iktidar temsilcileri ve basın mensupları resmî konuklar idi.
Proje yöneticisi Yücel Lütfi, katılımcılara 1 Temmuz 2011 tarihinde başlatılan proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetleri tanıttı. Sayın Yücel, proje kapsamında yapılan Mineralni Bani ve Süloğlu belediyelerinde gereksinimler ve yerel işletmelerin gelişiminde engellere ilişkin analizde bunun İş Danışmanlığı Merkezleri faaliyetleriyle ele alınacağını izah ederek, bundan dolayı her iki belediyede de bu tür merkezlerin kurulup donatımı yapıladığını açıkladı. Bu merkezlerin ana hedefi yürütülen faaliyetlerle yerel işletmelerin gelişimini desteklemek ve yerel ekonomiye yatırımlar çekilmesine katkıda bulunmaktır. Bunun dışında iki belediyede iş çevreleri ve geleceğin girişimci iş adamları arasından 20 temsilcinin katılımıyla 5 günlük eğitim çalışmaları organize edilip, gerçekleşti. Seminer kapsamında girişimcilik ve kendi işini yönetme üzere 5 eğitim modülü meydana getirildi.
Son aylarda Edirne ve Mineralni Bani’de üç gün süren iki ortak iş forumları gerçekleşti. Bu forumlar katılımcılar arasında iş fikirleri alış-verişine katkı verilmesi ve iki belediyede ekonomik ve kültürel işbirliğin güçlenmesi açısından başarılı geçti. Konferans sırasında hazır bulunanlar, proje esnasında vuku bulan olayları takip etme ve ekibe soru sorma imkanı buldular. Konferansın sonunda Mineralni Bani Belediye Başkanı Mümün İskender, gerçekleştirilen ortak projenin yerel ekonomi için faydalı sonuçlarını kısaca genelleştirerek, Süloğlu Belediyesi ile gelecekte de ortak çalışmalara hazır olduklarını ifade etti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder