10 Eylül 2012 Pazartesi

Romanya'nın Köstence Kentinde Balkan Ülkelerinin Folklor Ekiplerinin Gösterileri İlgiyle İzlendi

Köstence Uluslararası Folklor Festivali
Renkli Geçti
Romanya´nın Köstence şehrinde soydaş Tatar Türkleri Birliği tarafından organize edilen Uluslararası Liman folklor ve şarkı festivali büyük ilgiyle karşılandı.
Romanya´nın Köstence şehrinde soydaş Tatar Türkleri Birliği tarafından organize edilen Uluslararası Liman folklor ve şarkı festivali büyük ilgiyle karşılandı. Bu sene 18´incisi yapılan festivale geleneksel kıyafetlerle katılan folklor ekipleri yöresel gösteri ve şarkılarıyla seyircilere unutulmaz anlar yaşattılar.
Köstence´deki ´Teatrul de Vara´ da düzenlenen festivale; Romanya ve Türkiye´nin yanı sıra Bulgaristan ve Makedonya´dan misafir ekipler katıldı. Festivalde en büyük ilgiyi; Türkiye´den gelen Mehter Takımı´nın gösterisi çekti.
Programı; Türkiye´nin Köstence Başkonsolosu Füsun Aramaz, Romanya Tatar Türkleri Birliği Genel Başkanı Gelil Eserghep, Türk Birliği yetkilileri, milletvekili Amed Aledin, Köstence İl Konseyi Başkanı Nicuşor Constantinescu, Vali Yardımcısı Aydın Kurtmola ile çok sayıda davetli izledi.
Kaynak 10.09.2012 http://www.rubasam.com/NewsDetail.Asp?NewsID=1297&Title=Köstence-Uluslararası-Folklor-Festivali-Renkli-Geçti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder