4 Eylül 2012 Salı

Futbol ailesinden genç bir sporcu aramızdan ayrıldı.

Eskişehirli Boşnak Futbolcu
Ediz Bahtiyaroğlu’nu
Kalp Krizi Sonucu Kaybettik.
Eskişehirspor’un başarılı oyuncusu Boşnak asıllı oyuncusu Ediz Bahtiyaroğlu dün akşam 4 Eylül 2012 gecesi geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
Duyanların ilk önce inanamadığı Bursalı Boşnaklardan Ediz’in ölümü sanal alemde de şok etkisi yaptı.İnternet forumlarında ölümüne inanamayanlar olduğu kadar çokça üzülenler de vardı.Özellikle de genckolik net isimli sitedeki şu yazı dikkat çekici: daha bir saat önce facebooktan Necati Ateş’e takılmış ve şimdi hayata gözlerini kapadı ölümün ne zaman geleceği belli değil gecede içimizi yaktı. Bilindiği gibi Necati Ateş Eskişehirspor’a transfer olduğunda giydirilecek forması olmadığı için Ediz’in formasını giymek zorunda kalmıştı.
En büyük hayalinin Aykut Kocaman’ın çalıştırdığı Fenerbahçe’de oynamak olduğunu daha önce belirten Boşnak Yıldız’a bu nasip olmadı.
Ediz Bahtiyaroğlu Kimdir?
2 Ocak 1986 tarihinde Bursa’da doğdu. Futbola Bursaspor‘un altyapısında başladı. 17 yaşına kadar Bursaspor’un PAF takımında forma giydi. O sene takımı küme düşünce Bank Asya 1. Lig‘de oynamak yerine Ankaraspor‘a transfer olmayı seçti. Ankaraspor’un da PAF takımında denenirken takımın başında olan Samet Aybaba Ediz’in bonservisini Bursaspor’dan satın aldı. Ankaraspor A Takımı ile ilk maçını Intertoto Kupası‘nda oynadı. O maçtan sonra hazır olmadığı gerekçesiyle Keçiörengücü‘ne 1 yıllığına kiralandı. Orada yaşadığı şampiyonluğun ardından Ankaraspor’un hazırlık kampına katıldı ve Aykut Kocaman tarafından kadroya dâhil edildi. Türkcell Süper Lig‘deki ilk maçına 4 Ağustos 2006‘da Galatasaray karşısında 79. dakikada oyuna girmesiyle çıktı. Daha sonra 10 maç forma giymeyen Ediz, 30 Eylül 2006‘da ilk 11′de çıktığı Sivasspor maçıyla tekrar sahalara dönerek takımın kadrosunun değişmezleri arasına girdi. 2009–2010 arasında Ankaragücü, 2010–2011 yılları arasında Bucaspor, 2011–2012 arasında tekrar Ankaragücü’nde oynayan Ediz aynı yıl Eskişehirspor’a transfer oldu.
Türkiye 21 Yaş Altı Millî Futbol Takımı‘yla 15 Kasım 2006′da ilk kez Danimarka karşısında forma giymiştir. Türkiye 21 Yaş Altı Millî Futbol Takımı’yla toplamda 11 kez millî olup 1 gol atmıştır.
21 yaşını dolduran Ediz, Ocak 2010′da Bosna-Hersek Milli Futbol Takımı teknik direktörü Safet Susic ile görüştükten sonra, 5 Şubat 2010′da Bosna-Hersek Milli Futbol Takımı’nda oynayacağını açıklamıştır.
Biz de Boşnak Medya ailesi olarak Ediz’e Allah’tan rahmet,kederli ailesine ve Türk futbol camiasına başsağlığı diliyoruz..
Haber: Şevket Koç http://www.bosnakmedya.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder