26 Mart 2012 Pazartesi

Bulgaristan Türkiye Arasında 17 Antlaşma Yapıldı.


Türkiye İle Bulgaristan Arasında 
17 Anlaşma Yapımdı
Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov başkanlığında Türk ve Bulgar heyetleri arasında yapılan görüşmelerin sonunda iki ülke arasında çeşitli alanlarda 17 belgeye imza atıldı.
İki ülke başbakanlarının ortak basın toplantısı öncesinde imzalanan belgeler şu şekilde:
1. Anadolu Ajansı ile Bulgar Haber Ajansı arasında iş birliği anlaşması. Anlaşmaya Anadolu Ajansı adına, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk imza attı.
2. TRT ile Bulgaristan Ulusal Televizyonu arasında İkili İşbirliği Anlaşması. Anlaşmayı TRT adına, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin imzaladı.
3. TRT ile Bulgaristan Ulusal Radyosu arasında İkili İş birliği Anlaşması. Anlaşmaya TRT adına, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin imza attı.
4.  Türkiye ile Bulgaristan arasında Savunma Sanayi Güvenliği Anlaşması.
5. Türkiye ile Bulgaristan hükümetleri arasında İki Ülke Limanları Arasındaki Uluslararası Demiryolu Feribot Hattının Organizasyonuyla ilgili anlaşma. Anlaşmayı Türkiye adına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım imzaladı.
6. Türkiye ile Bulgaristan hükümetleri arasında Bilgi ve İletişim Teknolojileri ve E-devlet Alanında İşbirliği İçin Mutabakat Zaptı. Bu anlaşmaya da Bakan Binali Yıldırım imza attı.
7. Orman ve Su İşleri Bakanı ile Bulgaristan Çevre ve Su Bakanı arasında Su Kaynakları Alanında İşbirliği Ortak Bildirisi. Anlaşmayı Türkiye adına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu imzaladı.
8. Türkiye ile Bulgaristan hükümetleri arasında Karşılıklı Kültür Merkezlerinin Açılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası. Anlaşmayı Türkiye adına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay imzaladı.
9.     Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bulgaristan Ekonomi, Enerji ve Turizm Bakanlığı arasında Turizm Alanında İşbirliği Programı. Anlaşmaya Türkiye adına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay imza attı.
10.1 Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bulgaristan Ekonomi, Enerji ve Turizm Bakanlığı arasında Taşınmaz Kültürel Mirasın Korunması Alanında 2012-2016 Dönemi İşbirliği Programı. Anlaşmayı Türkiye adına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay imzaladı.
11. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Bulgaristan Ekonomi, Enerji ve Turizm Bakanlığı arasında Enerji İşbirliği Ortak Bildirisi. Anlaşmaya Türkiye adına Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanı Taner Yıldız imza attı.
12.Türkiye ile Bulgaristan arasında Ekonomi İşbirliği Anlaşması. Anlaşmayı Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan imzaladı.
13.Ekonomi Bakanı ile Bulgaristan Ekonomi, Enerji ve Turizm Bakanı arasında Ekonomik ve Ticari İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Ortak Bildiri. Bu anlaşmaya da Bakan Zafer Çağlayan imza attı.
14 Türkiye ile Bulgaristan arasında Acil Durumlarda İşbirliği Anlaşması. Anlaşmayı Türkiye adına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ imzaladı.
15.Türkiye Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi ile Bulgaristan Diplomatik Enstitüsü arasında İşbirliği Mutabakat Muhtırası. Muhtırayı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu imzaladı.
16.Türkiye ve Bulgaristan dışişleri bakanlıkları arasında ortak açıklama. Açıklamayı Bakan Davutoğlu imzaladı.
17. ve son olarak da Türkiye ve Bulgaristan hükümetleri arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Kurulması Hakkında Ortak Siyasi Bildiri,
Başbakan Erdoğan ve Konuk Başbakan Borisov tarafından imzalandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder