13 Mart 2012 Salı

Bulgarstan Hükümeti Türkiye'nin Önemini Anladı


Bulgaristan Hükümeti
Türkiye İle Ekonomik 
İşbirliği Anlaşma Tasarısını Onayladı


Bulgaristan hükümeti Türkiye ile ekonomik işbirliği anlaşma tasarısını bugünkü bakanlar kurulu toplantısında onayladı.
Hükümet basın merkezinden yapılan açıklamada, anlaşma tasarısının Başbakan Boyko Borisov'un bazı bakanlar ile birlikte 20 Mart'ta Türkiye'ye yapacağı ziyaret öncesi onaylandığına dikkat çekilerek, "Anlaşma iki ülke arasında karşılıklı çıkar temelinde ticari, ekonomik, teknik ve teknolojik işbirliğini daha da geliştirecektir" denildi.
İşbirliği anlaşması ekonomi ve ticari bilgi mübadelesi, yatırımların kolaylaştırılması ve ikili ekonomik işbirliği alanındaki küçük ve orta ölçekli şirketlerin rolünün artırılması için gerekli hukuksal çerçevesinin hazırlanmasını öngörüyor.
Açıklamada Bulgaristan'ın Türkiye ile ticari ve ekonomik ilişkilerinin "geleneksel anlamda iyi olduğu" belirtilerek, "Türkiye, Bulgaristan'ın özellikle Avrupa Birliği'ne (AB) katılmasından sonra (2007) ülkenin başlıca iş ortakları arasında yer aldı" ifadelerine yer verildi.
Türkiye, 1996–2010 döneminde 432,4 milyon avro değerindeki toplam yatırımları ile Bulgaristan'da en fazla doğrudan yatırım yapan ülkeler arasında 19'uncu sırada yer alıyor.
Kaynak http://kircaali.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder