1 Mart 2012 Perşembe

Edirne CHP İl Kadın Kollarının Basın Açıklaması


Değerli Basın Mensupları,
26 Şubat Pazar günü yapılan 16. Olağanüstü Kurultay’ımızda kabul dilen yeni tüzüğümüzde kadın kotasını % 25'ten % 33'e çıkardık ve bu oranTBMM  dâhil, seçimle gelinen tüm görevler için geçerli olacak.
Kadınlarımıza seçme seçilme hakkının verilmesiyle ilk büyük devrimini yapan CHP, Kadınlarımız için ikinci demokrasi devrimi gerçekleştirilmiştir.
Yeni Tüzüğümüzde ilgili madde şöyledir:
"Madde 61a- Partinin katıldığı milletvekili genel seçimlerinde merkez yoklaması yoluyla belirlenecek adayların tespitinde,parti meclisi seçiminde, il, ilçe, belde yönetim organlarının seçiminde, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelikleri için adayların tespitinde, kongre ve kurultay delegesi seçimlerinde en az yüzde 33 cinsiyet kotası uygulanır.
Kadın örgütlenmesi ile ilgili tek yenilik bu değildir.
CHP’nin madde-3’te sıralanan amaçlarından biri, “cinsiyet eşitliğinin toplumsal yaşamın her alanında uygulanmasını sağlamak, kadına karşı her türlü şiddeti önlemek” olarak belirlenmiştir.
Madde 29, 33, 37 ve 39’da kadın kolu başkanlarının ilçe ve il yönetim kurulu ile MYK ve Parti Meclisi toplantılarına katılabilmeleri, görüşlerini açıklayarak önerilerde bulunmaları benimsenmiştir.
Madde 39’da Merkez Yönetim Kurulu’nda görevli genel başkan yardımcılığının unvanı “Kadın Örgütlenmesi” iken, yeni Tüzük’te bu unvan “Kadın Örgütlenmesi ve Politikaları” olarak değiştirilmiştir.
Kendine özgü hiçbir gelire sahip olmayan kadın kolları, yeni Tüzük’le birlikte, harcamalarını planlayabilecek bir yapıya dönüşmüştür.
Tüzüğe yeni eklenen 41/a maddesine göre, her ilçe ve ilin, yıllık bütçesinden “toplam en az yüzde 10 olmak kaydıyla yeter miktarda payı, kadın ve gençlik kolları için ayırmak zorundadır.
Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Kurultay’da yaptığı konuşmada;
“CHP bütün kadınların evidir. Kapımız sonuna kadar açık. CHP kadın kotasını yükseltiyoruz. Bu siyasette, kadın siyasetinde ikinci büyük devrimdir.
Birinci büyük devrimi CHP imza attı  ve seçme seçilme hakkını getirdi.
İkinci büyük imzayı yine CHP atıyor ve batı siyasetinde olduğu gibi kadın kotasını yüzde 33e çıkartıyor. Gücünüzü bölmeyin ve halk için çalışın. Size güveniyorum.
Kız çocuklarını okuması için mücadele edin.
Meclisteki 4+4+4 yasasını şiddetle protesto ediyorum. CHP kadınlara haklarını verecek. Kadınlardan daha fazla çalışmasını bekliyoruz. Toplumun kılcal damarlarına inmek kadınların görevidir. Kimseyi ötekileştirmeden. İnancına ve kimliğine bakmadan her kadını CHP’nin görkemli çatısı altına bekliyoruz.”  demiştir.
Bizler de, CHP’li kadınlar olarak Genel Başkanımızın çağrısını yineliyor ve tüm kadınlarımızı Partimize üye olmaya, CHP çatısı altında çocuklarımız için, geleceğimiz için, demokratik haklarımız için birlikte, elele, omuz omuza, gönül gönüle çalışmaya davet ediyoruz.
Menşure ÖZEN
İl Kadın Kolları Başkanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder