6 Haziran 2012 Çarşamba

Batı Trakya'da 8. Çocuk Şenliği

8.Çocuk Şenliği bu kez Sirkeli köyünde yapıldı
Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği tarafından organize edilen Çocuk Şenliği’nin sekizincisi bu yıl Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Sirkeli köyünde düzenlendi.
Yaklaşık beş yıldır İskeçe’de Kırköy’de düzenlenen Çocuk Şenliği bu yıl Kozlukebir Belediyesi’nin merkez binasının da bulunduğu Sirkeli köyünde düzenlendi. 23 Mayıs Çarşamba akşamı Sirkeli futbol sahasında düzenlenen Çocuk Şenliği çok başarılı geçti. Sirkeli köyünde ilk defa düzenlenen şenliğe bölge insanı büyük ilgi gösterdi. Bununla birlikte yöneticilerden de ilgi büyüktü.
Başta T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç olmak üzere Rodop Milletvekilleri Ahmet Hacıosman ve Ayhan Karayusuf, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Danışma Kurulu Başkanı ve Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Meclis Başkanı Rıdvan Mustafa, başkan yardımcıları, muhalefet lideri Saadettin Şakir Hüseyin, meclis üyeleri, BTAYTD Asbaşkanı Osman İsmail, BTTÖB Başkanı Sami Toraman ve BAKEŞ Başkan Yardımcısı Cafer Hafız Mehmet şenliğe katılarak miniklerin gösterilerini sonuna kadar izlediler.
Çocuk Şenliği, BTTÖB Başkanı Sami Toraman’ın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından belediye başkanı, milletvekilleri, danışma kurulu başkanı ve başkonsolos birer selâmlama konuşması yaptılar. Yöneticiler, şenliği düzenleyenleri, katkı sağlayanları tebrik ettiler, miniklere de gösterilerde başarılar dilediler.
Konuşmaların ardından ise sahneye minikler çıktılar. Bir yıl boyunca öğrenmiş oldukları şiirleri okudular ve karşılıklı skeç oyunları oynadılar. Çocuk Şenliği’ne sadece Gümülcine ve köylerinde değil aynı zamanda İskeçe ve köylerinde faaliyet gösteren çocuk kulüpleri de katıldı. Bunun yanı sıra derneklerde faaliyet gösteren folklor ekipleri de şenlikte yer aldı ve sergiledikleri birbirinden güzel halk oyunlarıyla geceye renk kattılar. Şenlik geç saatlere kadar sürmesine rağmen gösterileri hem soydaşlar hem de yöneticiler sonuna kadar izlediler.
Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği tarafından organize edilen 8. Çocuk Şenliği’nin sponsorluğunu bu yıl Tropikal Grup ve SASA Kuru Gıda Ambalajlama Şirketi Sahibi Sadık Yakup üstlendi. Sadık Yakup, geceye katılanlara meyve suyu ikram etti.
Kaynak Ramadan Molla http://www.milletgazetesi.gr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder