4 Haziran 2012 Pazartesi

Bulgaristan'da İlk Öğretim Sona Erdi


Çocuklar Yetenek Gösterisi Yaptılar

1 Haziran Dünya Çocuk Günü ve ilkokula hazırlık sınıfları uğurlama münasebetiyle Çernooçene /Yeni Pazar/ Belediyesindeki tüm çocuk kurumlarında etkinlikler düzenlendi. Dünya çocuk bayramı spor müsabakaları ve kutlama programlarıyla icra edildi.
“Hoşçakal Anaokul, Merhaba Okul!” başlığı altında sunulan bir kutlama programıyla Çernooçene Zname Na Mira /Barış Bayrağı/ Anaokulundan çocuklar, anne babalarını ve misafirleri selamladılar.
Minikler şiir okuyup, şarkı söylediler, çeşitli masal sahnelerini canlandırıp, dans ettiler. Çocuk bayramı duygu yüklü neşeli anlarla geçti. Çocuklar kutlama programını öğretmenlerin yönetmenliğinde büyük sevgiyle hazırlamışlardı.
Çernooçene Belediye Başkanı Aydın Osman, bizzat Daskalovo /Molla Musalar/, Gabrovo /Gabre/, Lyaskovo /Pındıcak/, Çernooçene, Komuniga /Kuşaliler/, Minzuhar /Kalfalar/ ve Jitnitsa /Hambarcılar/ köylerindeki anaokullarından birinci sınıfa gidecek toplam 85 çocuğa birer okul çantası, diğerlerine ise tatlı ürünler hediye ederek miniklere güzel bir sürpriz yaptı.
Başkan, anaokul ekibinin büyük emek ve sevgiyle oyun, eğitim ve dinlenmek için koşullar sağlanan birçok nesil yetiştirdiğini vurguladı.
1 Haziran’da tüm kreş ve anaokullarda çocuklar çeşitli masal kahramanı rolünü başarıyla oynayıp, ebeveynlerine güzel duygu yaşattılar.
Anneler, çocuklarının yetenek gösterilerine sevinirken, çocuklar da bu kadar yeteneğe sahip olmalarına inanamıyorlardı.
Minikler Çernooçene Belediyesi tarafından sağlanan hediyelere de çok sevindiler.
Kırcaali Haber http://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=8856

Yıl Sonu Karne Töreni Yapıldı

1 Haziran Dünya Çocuk Gününde Ardino Vasil Levski Lisesi’nde başarıyla 2.sınıf eğitimini tamamlayan öğrenciler karnelerini aldılar. 2011–2012 öğretim yılının sona ermesi sebebiyle velilerin, öğretmenlerin ve konukların davet edildiği bir kutlama yapıldı. Kutlama törenini Ardino Belediyesi Eğitim, Spor ve Kültür Daire Başkanı Bahar Recebov şereflendirdi.
Kutlama programı sırasında ikinci sınıf öğrencileri şiir ve şarkı dinletisi sundular, çeşitli masal sahnelendirdiler, dans gösterisi yaptılar, anne babalar ise çocuklarının yetenek gösterilerine sevindiler. Çocuklar, kendilerine okuma yazma öğreten sevgili öğretmenlerine sevgi ve fedakârlık için çiçekle teşekkür ettiler.
Eğitim kurumunun müdürü Anika Petrova kutlamada bulunan herkesi selamladı, çocuklara neşeli tatil ve sevinçli yaz günleri olmasını diledi. Müdür, öğrencilere birer birer karnelerini verdikten sonra öğretim yılı içinde sarf edilen çabayla elde edilen başarı sayesinde okulun otoritesinin bölgesel ve ulusal düzeyde yükselmesine katkıda bulunanlara birer takdirname sundu.
Bahar Recebov, tüm 1-4.sınıf öğrencilerine Avrupa Birliği Milletvekili Prof. Vladko Panayotov tarafından sağlanan kalem ve resim kâğıtlarını hediye etti.
Svetla Semercieva veliler adına çocuklara gösterdikleri şefkat ve iyi bir eğitim verdikleri için öğretmenlere teşekkür etti. Neşeli tatil ve mutlu bir yaz dileğiyle çocuklar, yeniden okulda bir araya gelmek üzere 15 Eylül’e kadar ayrıldılar.
Güner Şükrü Çeviri: Kırcaali Haber http://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=8857

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder