17 Haziran 2012 Pazar

Komşumuz Yunanistan Seçimleriyle İlgili Haberler

Yunanistan Batı Trakya'da
Türkler  Sandık Başına
Ülkede yaşanan ekonomik krizin ardından çıkan siyasi bunalımı çözmek için 40 gün aradan sonra yeniden sandık başına gidiyor.
Pazar günü yapılacak seçimlerde AB’nin krizden çıkmak için sunduğu teklif ve kemer sıkma politikalarına direnen Aleksis Cipras liderliğindeki sol ittifak Siraza’nın en yüksek oyu olması bekleniyor.
Yunanistan’da 6 Mayıs günü yapılan erken genel seçimlere katılan siyasi partilerin tek başına iktidar olmak için yeterli çoğunluğu sağlayamaması ve koalisyon hükümeti üzerinde mutabakat sağlanamaması üzerine, 2 gün sonra yeniden seçim kararı alındı. Seçimde ağırlıklı olarak gençler ve ekonomimiz krizden etkilenenlerin desteğini alarak büyük sürpriz yapan Sol İttifakın (SİRİZA), Pazar günü yapılacak seçimlerde de oylarını artırarak seçimlerden birinci parti çıkması bekleniyor. Seçmen, ülkede yaşanan siyasi krizin faturasını yıllardan beri iktidarda olan PASOK ve Yeni Demokrasi Partisi’ne kesti.
Tokat Attı, Oyları Arttı
Yunanistan’da 6 Mayıs seçimlerinin bir başka sürprizini yapan aşırı milliyetçi ve ırkçı Altın Şafak Partisi’ne mensup bir milletvekili televizyon programında bir başka milletvekilini tokatlamasının partinin oylarını artmasına neden olduğu bildiriliyor. Aşırı milletçi Altın Şafak Partisi’nin Pazar günü yapılacak seçimlerden daha da güçlenerek çıkması ülkede yaşayan sağduyulu seçmeni endişelendiriyor.
Hedef Yeniden 3 Milletvekili
Pazar günü yapılacak seçimlerde Türklerin yoğun olarak yaşadığı Batı Trakya’da soydaşlar mevcut 3 milletvekilliğini korumak istiyor. Gümülcine’de PASOK, halen milletvekili olan Ahmet Hacıosman’ı, Sriza 40 gün önce milletvekili seçilen ve sadece 48 saat parlamenterlik yapan Ayhan Karayusuf’u, Demokratik Sol da eski Milletvekili İlhan Ahmet’i 1′inci sıradan aday gösterdi. İskeçe’de ise Yunan siyasetinin yükselen partisi Siriza, 40 gün önce seçimi kazanan milletvekili Hüseyin Sarızeybek’i birinci sıradan aday gösterdi.
Gümülcine’de PASOK, Sol İttifak Siriza ve Demokratik Sol’un listelerin ilk sıralarına soydaş aday göstermesi üzerine, kilisenin geçtiğimiz seçimlerde sandık başına giden 35 bin seçmeni, listelerin ilk sıralarında Yunanlı adaylar olan partilere oy vermesi için çağrıda bulunduğu bildirildi. Gümülcine’de oy kullanan 26 bin seçmen ise Pazar günü yine 2 milletvekili çıkarmayı hedefliyor.
İskeçe’de ise Sriza’nın adayı Hüseyin Sarızeybek’in yeniden seçilmesine kesin gözü ile bakılıyor.
48 Saat 50 Dakika Milletvekili Kaldılar
6 Mayıs tarihinde yapılan seçimde Siriza partisinden Gümülcine Milletvekili seçilen Ayhan Karayusuf’u, partisi tekrar aynı yerden aday gösterdi. 48 saat 50 dakika milletvekilliği yaptığını belirten Karayusuf şunları söyledi:
“48 saat 50 dakika milletvekilliğimiz oldu. Hükümet kurulamayanca 40 gün sonra tekrar seçime gidiyoruz. seçime kısa bir süre kaldı. Seçim sonrası kurulacak olan sol hükümetin ülkedeki ekonomik krizin üstesinden geleceğine inanıyorum, seçime o yüzden gittik. 6 Mayıs seçimleri Yunanistan’ın kaderini değiştirecek bir sonuç değildi. Solun bir yükselişi vardı. Fakat bu yükseliş burada sistemi değiştirecek kadar güç değildi. Bizim amacımız yeterli bir güce sahip olarak, tek başına iktidar olarak bu ülkeyi aydınlık günlere kavuşturmak. Batı Trakya’daki nasıl göründüğünü söylersek, Batı Trakya’da yaşayan bir Türk azınlığı var. Yunanistan’daki diğer azınlıklara göre çileyi daha çok çeken toplum kesimi. Krizden en çok etkilenen kesimlerden bir tanesi. Azınlıkların milli kimliğini kendi belirlemesi gerektiğine inanan bir partiyiz.”
Gümülcine Adayı İlhan Ahmet’in Çağrısı
Erken seçim kararının ekonomik kriz nedeniyle alındığını belirten Demokratik Sol Partisi Gümülcine milletvekili adayı İlhan Ahmet de görüşlerini şöyle aktardı:
“Ekonomik kriz nedeniyle partiler anlaşamayınca tekrar seçime gidiyoruz. Batı Trakya’da temsilci sayısını yüksek tutabilmek için oylarımızı 3 değil 2′ye yönlendirmeliyiz. Çünkü liste başı 2 Yunanlı, liste başı 3 Türk aday var. Yunanlılar son haftalarda yürüttükleri kampanyayla liste başı Yunanlı, Hıristiyan olanlara yönelmek istiyorlar. Bu şekilde 6 Mayıs da Yunanlılar tarafından 35 bin oy atıldı. 26 bin Türkler tarafından oy atıldı. 35 bin oy ikiye bölündüğünde 17′şer bin oyla 2 Yunanlı temsilci ve 1 Türk çıkmayı hedefliyor onlar. Biz ise tam tersi. Bizim mesajımız çok net. 3 milletvekili Rodop ilinde çıkması imkânsız, 2 başarıdır, 1 muhakkaktır.”
Herkes Sandığa
PASOK Gümülcine Milletvekili olan ve seçimlere yine partisinin aday gösterdiği Ahmet Hacıosman da şunları söyledi:
“Önümüzdeki 17 Haziranda tekrar sandık başına gidiyoruz. Bu seçimlerde azınlık insanları ve Batı Trakya Müslüman Türkleri kendi temsilcilerini seçmek için, Atina’da haklarını buradaki problemlerini dile getirmek ve Atina’ya taşımak için elbette ki temsilcilerini seçmek mecburiyetinde. Bütün kardeşlerimizi, herkesi sandık başına davet ediyoruz. Oylarıyla temsilcilerini seçip Atina’ya meclise göndersinler.”
Kaynak Haberler.com http://www.batitrakyahaber.net
Dünyanın Kaderi Yunanistan’ın Elinde
Yunanistan’ın yarın kaderini oylayacağı seçim öncesi G20 ülkelerinin merkez bankaları ‘olumsuz’ bir sonuç çıkması ihtimaline karşı piyasalara nakit sağlama güvencesi verdi. Angela Merkel de gerekirse ‘tepkisini’ açıklayabilmek için Meksika uçuşunu 12 saat erteledi. Avrupa piyasaları ise olumlu beklentilerle yükselişte
Yunanlılar, kelimenin tam anlamıyla kaderlerini belirleyecek seçimler için yarın sandık başına gidiyor. Komşudaki seçimlerin sonucu yeniden “kaos” olursa, koalisyon hükümeti kurulamazsa veya ülkenin iflastan kurtarılması için yürürlükte olan IMF-AB formülüne karşı güçler çoğunluğu sağlarsa, Yunanistan’ın “apar-topar iflas etmesi” gündeme gelecek. Bu durumda tüm dünyayı etkisi altına alabilecek bir krizin tetiklenmesinden endişe ediliyor.
Gelişmiş ülkelerin oluşturduğu G20 grubundan bazı yetkililer, pazar günkü seçimlerden çıkacak sonuçların piyasalarda karışıklığa neden olması halinde önde gelen merkez bankalarının istikrarı sağlamak ve kredi sıkıntısını engellemek amacıyla eşgüdüm içinde girişimde bulunmaya hazır olduklarını söyledi. Reuters’a bilgi veren üst düzey bir G20 yetkilisi, “Merkez bankaları likidite sağlamak için eşgüdümlü girişime hazırlanıyorlar” dedi.
Draghi Sinyal Verdi…
G20 yetkilileri, merkez bankalarının seçimin ardından piyasalarda büyük zorluklar oluşması ihtimaline karşı finans sisteminde yeterli nakit bulunmasını güvence altına alacaklarını söylediler. Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi dün gerekirse müdahalede bulunmaya hazır oldukları sinyali verdi. İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mervyn King ise, bankalara ucuz ve uzun vadeli finansman olanağı sağlayacaklarını söyledi. Bu beklentilerle Avrupa borsaları dün yükselişe geçti. Avrupa’da da yetkililer, radikal sol SİRİZA’nın kazanması halinde Yunanlıların banka hesaplarını boşatmaları gibi bir durumla ortaya çıkacak kargaşaya karşı hazırlık yapıyor. Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Jens Weidmann ise Yunanistan’ın Avrupa’ya finansal krizin yayılma tehdidiyle şantaj yapmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.
Merkel Uçuş Erteledi
Kritik Yunan seçimleri nedeniyle Almanya Başbakanı Angela Merkel programını değiştirerek Meksika’daki G20 zirvesi için uçuşunu 12 saat ileriye aldı. Merkel’in, Yunanistan’daki seçimlerin ilk sonuçları açıklandığında anında tepki göstermek istediği ve o saatlerde 14 saatlik uçak yolculuğunda olmak istemediği bildirildi.
Aynı doğrultuda AB Komisyonu’nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Olli Rehn Meksika seyahatini tamamen iptal etti. Dünyada ve özellikle AB içindeki gergin bekleyişi gösteren açıklamalarda, Slovakya başbakanı Robert Fitcho “Yunanistan seçim sonrası, memorandumda öngörülenleri uygulamazsa, bu ülkenin EURO’dan atılmasını resmen isteyeceğiz” dedi. Haziran ve temmuz ayında Yunanistan’ın iflastan kurtulması karşılığı imzaladığı memorandum, memur maaşları ve emekli maaşlarında yeni kesintiler, ek vergilendirme, ilk aşamada 15 bin, 4 yıl içinde de kademeli olarak 150 bin memurun işine son verilmesini öngörüyor.
Bakoyannis ağzını bozdu!
Yunanistan’da seçime beş kala artan gerilim, yoğun siyasi mücadele ve özellikle televizyonlardaki sert atışmalarda sürpriz şekilde Yeni Demokrasi’nin lider isimlerinden Dora Bakoyannis de ağzını bozdu. Ülkede şok yaratan Bakoyannis, Yunan devlet kanalı NET’deki tartışmada, SİRİZA’nın lideri Aleksis Çipras’ın son günlerde sürekli ağız değiştirdiğine dikkati çekerek ‘kulamparalık’ yapıyor” dedi.
Stüdyoda bulunan SİRİZA milletvekili Dimitris Papadimoulis isyan edince Bakoyannis “Uzatmayın, lafımı geri alıyorum” dedi.
Bakoyannis ekrana çıktığı SKAİ TV’de izleyicilerin soru yağmuruna tutulunca bu kez de, “Özür dilerim ancak, olur böyle şeyler, ağzını ilk bozan ben değilim” ifadesini kullandı.
Savaş Muhabiri Sandıkta
Yunan seçimlerinin yarattığı ‘alarm’ nedeniyle, uluslararası medya da gözlerini Atina’ya çevirdi. Seçimlerini rekor sayıdaki, 520 yabancı gazeteci izleyecek. Japonya, Çin, Brezilya ve Arjantin’den bile medya kuruluşları Atina’ya muhabir gönderdi.
CNN International’ın ise 2 ekonomi uzmanı muhabire ek olarak bir de savaş muhabiri göndermesi Atina’da tartışma yarattı.
Seçimde Kim Kazanır?
17 Haziran seçimlerinde, 6 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi yine, tek başına bir partinin iktidar olması mümkün gözükmüyor.
Yunanistan’da seçim öncesi 15 gün kamuoyu araştırması yayın yasağı uygulanıyor.
Atina’da siyasi kulislere sızan bilgilere göre, ülkede uygulanan ve acı reçete olarak tanımlanan IMF-AB ‘Memorandumu’nun, bazı maddeleri yeniden müzakere edilerek uygulanması yanlısı merkez-sağ Yeni Demokrasi (YD) ile memorandumun feshedilmesi yanlısı radikal sol SİRİZA’nın kıyasıya birincilik mücadelesi verdiği yönünde… YD’nin yüzde 1-2 önde gittiği, tahminlere göre YD’nin yüzde 28-29, SİRİZA’nın da yüzde 26-27 civarında seyrettiği gelen bilgiler arasında.
Altın Şafak’ın oyu düşer
Analistler, YD’nin birinci olası durumunda IMF-AB formülüne sadık güçlerin büyük olasılıkla koalisyon hükümeti kuracağını belirtiyor. Son araştırmalar 6 Mayıs’ta parlamentoya giren diğer 5 parti PASOK, Bağımsız Yunanlılar, Yunan Komünist Partisi, Altın Şafak ve Demokratik Sol’un yine meclise gireceğini ancak oy oranlarının azalacağını gösterdi.
Kaynak http://www.batitrakyahaber.net/

 Yunanlar,
Seçim Sonrası İçin Yiyecek Depoluyor
Bu pazar yapılacak seçimlerde sandıktan radikal sol parti SYRIZA’nın galip çıkması durumunda Euro bölgesinden ayrılmalarından korkan Yunan halkı, makarna ve konserve gibi bozulmayan yiyecekler depolamaya başladı.
Reuters’ın bildirdiğine göre, Yunanistan’da insanların bankalardan çektikleri para 500–800 milyon EURO civarında.
Ülkesine uygulanan kemer sıkma politikalarını reddeden SYRIZA lideri Alexis Tsipras’ın devletin başına geçmesi halinde, AB’nin sunduğu kurtarma paketinin koşullarını reddetmesi bekleniyor.
Bu durumda Yunanistan, Euro bölgesinden çıkma ihtimaliyle karşı karşıya kalacak.
Kaynak Hürriyet http://www.batitrakyahaber.net

 Hüseyin Zeybek’ten Açıklama
İskeçe Siriza Milletvekili adayı Hüzeyin Zeybek
İskeçe Siriza Milletvekili adayı Hüseyin Zeybek, Yunan basınında kendisi hakkında yapılan asılsız haberlerle ilgili bir açıklama yayınladı.
Seçimlere sayılı günler kala medya aracılığıyla şahsıma yapılan asılsız ve bir o kadar da çirkin saldırılar söz konusudur.
Evvela bugüne dek sözkonusu edilen haberleri ve antidemokratik saldırıları üzüntü ve şaşkınlıkla izlediğimi belirtmek istiyorum.
Yaşadığımız zaman dilimi, barışın ve huzurun hâkim olması gereken bir dönem olmakla birlikte, krizle ciddi anlamda mücadele eden toplumumuz bizlerden ve hassaten medya erklerinden sağduyu ve insana saygı ilkesinin toplumsal yansımasını beklemektedir.
Milletimizin beklentileri bu doğrultuda iken bazı medya yazarları asılsız haberlerle ve akıl almaz taktiklerle milletimizin 6 Mayıs’ta şahsıma göstermiş olduğu teveccühü yıkmaya veya lekelemeye çalışmaktadırlar. Bilinmelidir ki, bizim tek gücümüz ve güvencemiz halkımızdır. Halkımızın verdiği destekle her türlü entrikayı ortadan kaldıracağız.
Günlük ulusal basında sistemli ve planlı bir senaryonun hayata geçirilmeye çalışıldığını görüyoruz. Bize ait olmayan afişlerin, başkaları tarafından kasıtlı olarak etiketlenen haberlerin bizimmiş gibi yayınlanması düşündürücü ve üzücüdür.
Toplumumuzun bunları bilme hakkına sahip olduğunu düşünüyorum. Ve inanıyorum ki, milletimiz bu oyunlara gelmeyip 17 Haziran’da bizleri daha güçlü bir sesle meclise taşıyacaktır.
Kamuoyuna saygılarımla.
Kaynak Hüseyin Zeybek Siriza – İskeçe Milletvekili Adayı http://www.batitrakyahaber.net/

Andonis Samaras’tan Şok Açıklama!

Yunanistan’da 17 Haziran 2012 bugün yapılan genel seçimler öncesi Yeni Demokrasi Partisi (ND) lideri Antonis Samaras, seçimlerde en kritik sorunun “EURO mu DRAHMİ mi?” olacağını söyledi.
Seçim öncesi Sintagma Meydanı’nda düzenlediği son mitingde Samaras, “Hiç kimsenin bizi Avrupa’dan çıkarmasına izin vermeyeceğiz. Kimsenin ülkemiz üzerinden oyun oynamasına izin vermeyeceğiz. Seçimler çok kritik ama kritik soru EURO mu drahmi mi?
Drahmiye dönersek bu bizi 50 yıl geriye götürür.
Yurtdışındaki drahmi lobileri pusuya yatmış bekliyor” diye konuştu. Bugün Financial Times Deutschland gazetesinde yer alan ve Yunanlılardan reformlardan yana oy kullanmasını sadece uluslararası kreditörlerin şartlarını kabul eden partilerin ülkenin EURO’da kalmasını sağlayabileceğini, aksini iddia eden partilere güvenmemelerini isteyen makaleyi eleştiren Samaras, “Önerilerini ve provokasyonlarını başka yerde yapsınlar” dedi.
Samaras, bu tip makalelerin drahmi lobisine ve Radikal Sol Koalisyon SYRIZA’ya hizmet ettiğini iddia etti. Samaras, EURO’da kalmak ve memorandumu yeniden müzakere etmek şartıyla ülkenin yararına ulusal kurtuluş hükümeti kurmak istedikleri yineledi. SYRIZA lideri Alexis Tsipras’ın kurmak istediği sol hükümete, diğer sol partilerin yanıt vermediğine işaret eden Samaras, ülkenin hükümetsiz kalması tehlikesine dikkati çekti. Güçlü bir birlik hükümeti istediklerini ifade eden Samaras, üçüncü kez seçime gitmenin bir felaket olacağını vurguladı.
Yasadışı göç ve ülkedeki artan suç oranlarına karşı güvenlik birimlerini güçlendireceğini söyleyen Samaras, kalkınma, güvenlik ve sosyal adalet vaat etti, ekonomik büyüme ve gençlere istihdam sağlama sözünü tekrarladı.
AB ve NATO Dışında MEB’i Nasıl İlan Edeceğiz?
SYRIZA’nın NATO ile ilgili politikasını da eleştiren Samaras, AB ve NATO’dan çıkarsa Yunanistan’ın komşularıyla yaşadığı sorunlarda yalnız kalacağını ifade ederek, şunları söyledi: “Ve soruyorum AB ve NATO dışına çıkarsak, güçsüz bir ülke olmaz mıyız?
Huzursuz komşularımızın baskılarına nasıl dayanacağız? Enerji zenginliğimizden faydalanmak için nasıl Münhasır Ekonomik Bölgemizi (MEB) ilan edeceğiz? Dün Sayın Egemen Bağış, Türkiye’nin BM Deniz Hukuku Sözleşmesi’ni imzalamayacağını söyledi. Ama Sayın Tsipras, MEB’in ilanı için onların iznini istiyor. Hepimiz herkesle iyi ilişkiler kurmak istiyoruz ama ulusal egemenlik haklarımızı kullanmak için izin istemiyoruz. İttifakı egemenlik haklarımızı korumak için yapıyoruz.”
Kaynak The Lira http://www.batitrakyahaber.net/
Allah’tan
18 Haziran’ı Sevinçle Karşılamayı Dileyelim
Cengiz Ömer
Manşetten paylaştık, Haziran’ın 7’sinde T.C. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl Bursa’da düzenlenen Anadolu Basını Özendirme Yarışması’nın ödül töreninde Millet Gazetesi olarak biz de yer aldık. Genel Müdürlük bizleri Yurt Dışı Türkiye Tanıtımı Ödülüne lâyık görmüş, bizler de ödülümüzü almak için oradaydık.
Ödül aldık ve sevindik, bu hakkımızdır doğal olarak. Bizimle birlikte sevinen ve bizi tebrik eden herkese ve özellikle de gazeteci arkadaşlara teşekkür ederiz. Bu ödül, Batı Trakya basını, hatta Azınlık adına alınmış bir ödüldür. En azından biz öyle görüyoruz. Allah diğer arkadaşlarımıza da nasip etsin. Böyle bir durumda gurur duyarız. Biz almış gibi seviniriz. Şurası bir gerçektir ki, sevinç ve hüzünlerimizde ortak duygular geliştirmeyi başardığımızda toplum olarak bir yere gelebiliriz.
-----
Gümülcine’de 91,8 frekanslarından yayın yapan Batı Trakya’nın haber radyosu Çınar FM’de Çarşamba günü gerçekleşen Radyo Medya programının konuğu Rodop Milletvekili adayı Sayın Ayhan Karayusuf’tu. Ne yalan söyleyeyim, bir kez daha şaşırdım. Nedenini açıklayayım.
Kendisini, Şapçı bölgesinde gazete dağıttığım dönemden tanıyorum. Muayenehanesine çıkar, gazetemizi bizzat elden teslim ederdim. Bu esnada hal hatır sorar, kendisiyle arasıra lafladığımız da olurdu. Ayaküstü en fazla bir dakika sürer veya sürmezdi bu diyalogumuz. O kadar.
Karayusuf’u işte o kadar tanırdım. Kendisiyle ilgili o zamandan beri hafızamda yer eden Karayusuf görüntüsü, daha çok mülayim, sakin, efendi ve hoşgörülü bir insan görüntüsüydü. Aradan yıllar geçti ve ben Rodop’ta SİRİZA Partisinden Ayhan Karayusuf isminde bir Azınlık ferdinin 6 Mayıs seçimlerinde aday olduğunu duydum. Tabii ben bu Karayusuf’un o Karayusuf olduğunu bir anda anlayamadım. Daha sonra sorup soruşturunca anladım, Rodop Milletvekili Adayı Ayhan Karayusuf’un, bizim gazetenin müdavimi diş hekimi Dr. Ayhan Karayusuf olduğunu.
Sonra bu milletvekili adayı Karayusuf, -ben de dâhil- birçok kişiyi şaşırtarak ve yanıltarak Rodop SİRİZA Azınlık Milletvekili seçiliverdi. Ardından Batı Trakya’da herkesi, “Kim bu Karayusuf?” diye merak sardı. Bir anda herkes Karayusuf’u konuşmaya başladı ve Karayusuf’u tanımayan kalmadı. İskeçe’nin ovasında gazete dağıtırken birçok defa Ayhan Karayusuf’un konuşulduğuna şahit oldum. Bunlar hep olumlu konuşmalardı.
Rodop bölgesinde ise birçok defa çok olumsuz haberlerin dolaştığına şahit olduk. Karayusuf’un sakin bir kişiliğe sahip olduğunu, ancak o sakinliğin altında bir “şeytanın” gizlendiği söylentileri bile kulağımıza ulaştı. Kafam karıştı tabii ki. Ne de olsa ben de insanım ve “iki ayaklı şeytanların” vesveselerinden etkileniyorum.
“Şeytanların” bu Karaoğlan hakkında söylemediği kalmamıştı: Karayusuf dinsizmiş, ayyaşmış, dine ve kültüre saygısı yokmuş… Milletvekili olunca da ilk icraatı, Kur’an kurslarını kapatmak olacakmış… O öyle açıklamışmış ve daha neler. Adam tam bir din düşmanı olarak anlatılıyordu. Ta ki Çınar FM’in Radyo Medya programında soydaşlarımızın bütün sorularına açıklıkla cevap verene kadar.
Çınar FM’e konuk olan Karayusuf’a dinleyicilerden gelen birkaç soru işte onun söylediği iddia edilen Kur’an kurslarının kapatılmasıyla ilgiliydi. Karayusuf, bu iddiaları kesin bir dille yalanladı. Ateistler de dâhil herkesin inancına saygı duyduğunu, ancak kendisinin kesinlikle dinsiz olmadığını açıkça dile getirdi ve neticede ben komünist değil sosyalistim dedi Karayusuf.
Karayusuf, dinin günümüzde hurafeler yüzünden yanlış anlaşıldığını ve bunlardan arındırılarak doğru bir şekilde anlatılması gerektiğini söyledi. Dinin, Mevlâna’nın, Yunus’un, Ahmet Yesevî’nin anlattığı gibi anlatılması ve anlaşılması gerektiğini anlattı, bizim birilerine göre “din düşmanı” vekilimiz.
Ayhan Karayusuf o kadar güzel anlattı ki İslâm’ı, onu ilk defa dinleyen kendisinin ilâhiyatçı olduğunu zanneder. Günümüzde bazı ilâhiyatçılar bile bu kadar güzel anlatamıyorlar dini. Beni şaşırtan da bu oldu zaten. Hele hakkında anlatılan onca olumsuz şeyden sonra…
Bu programdan sonra artık Karayusuf’un gerçekten kim olduğunu anladım. Benimle birlikte binlerce soydaşımız da anladı. Hep birlikte anladık ki, ona şeytan diyecek kadar şeytanlaşan mahlûklar varmış. Ve bir kez daha anladık ki, insanlar hakkında ne duyarsak duyalım, o duyduklarımızı elekten geçirmeden, doğruluk derecesini ölçmeden onlar hakkında yargıya varmamamız gerekiyor. Kur’an’da da emredildiği gibi, bir fasık bir haber getirdiğinde, onu mutlaka araştırmak ve doğruluğunu ortaya koymak için gayret sarf etmek lâzım. Yoksa şeytana uyulmuş olur.
Bu konuda son sözüm şu olsun: Allah, Karayusuf’u şeytanlardan ve şeytanlaşmaktan korusun.
-----
PASOK’un Rodop ilinde Ahmet Hacıosman’ı 1’ci sıradan aday göstermeyeceği dedikoduları bir ara çok yayılmıştı. Sonra görüldü ki, bunlar sadece dedikodu ve yukarıda dediğim gibi şeytan fısıltısı. Şeytanlar durmuyor, habire kafa karıştırmakla uğraşıyorlar ve Azınlık, parlamentoya milletvekili gönderemesin diye her türlü entrikaya başvuruyorlar. Maksat, Rodop’ta 1’ci gelen Azınlık milletvekili Ahmet Hacıosman’ı dedikodu ve şaibeli haberlerle yıpratmak, zayıflatmak... Böylece mümkün mertebe onun oylarını en aza çekebilmek… Çok şükür ki, Hacıosman, tecrübeli bir siyasetçi ve bu tür oyunları anında bozup icabına bakabiliyor.
Hacıosman, özellikle bu dönem, Azınlık için olmazsa olmaz bir siyasetçimizdir. 5 yıla yakın bizleri parlamentoda temsil etmektedir. Onun en çok takdir ettiğimiz yanı, çalışkanlığıdır. Yorulmak nedir bilmeyen Hacıosman, Azınlığın en çalışkan milletvekili olarak tarihe geçti bile. Onun bu çalışkanlığı ve yılların siyaset tecrübesi ile seçilecek yeni vekillerin dinamizmi birleştiğinde daha büyük hizmetler ortaya konabilir. Özellikle ülkemizin içinde bulunduğu bu kriz ortamında Hacıosman gibi bir siyasetçi mutlaka mecliste olmalıdır. Hacıosman gibi tecrübeli bir vekilin ağabeyliğinde yeni seçilecek vekillerin işi çok daha kolay olacaktır.
-----
Seçimler yaklaştıkça 1’ci sıradan aday gösterilen İskeçe SİRİZA milletvekili adayı Hüseyin Zeybek hakkında yerel ve ulusal yunan basınında uyduruk haberlerle bir karalama kampanyası başlatıldı. Amaç tabii ki İskeçe’de en güçlü aday konumunda olan Zeybeği zayıflatıp Azınlığın temsil gücünü en aza indirmek. Bu seçimlerde İskeçe’deki Azınlık seçmenine düşen, geçen seçimlerde Zeybek’e verdiği oyları tekrar vermek. Çipras’ın Yunanistan çapında il bazında birinci gelen Hüseyin Zeybek’in bu durumu muhafaza etmesi durumunda bakan yardımcısı görevine getirebileceği konuşuluyor. Bu yüzden Zeybek daha fazla desteklenmelidir. İllâ da ben Zeybek’e oy vermem, diyen kardeşlerimize de geçen haftaki tavsiyemi tekrar etmek isterim. Hüseyin’i beğenmeyen Hasan’a oy versin. Önemli olan Azınlık oylarının dışarıya kaçmamasıdır.
Yukarıda zikrettiklerim, seçilmesi muhtemel en güçlü adaylarımızdır. Onun için bütün oyunlar öncelikle bunların zayıflatılması üzerine oynanmaktadır. Bize düşen öncelikle bu tür oyunlara gelmemektir. En azından bu konuda gözümüzü DÖRT açmaktır.
Allah’tan bu konuda bizlere yardımcı olmasını ve 17 Haziran’da yapılacak seçimlerde Azınlığımızın bir ilki daha başarmasını nasip etmesini diliyorum.
Son söz: Azınlık olarak en büyük dileğimiz, 18 Haziran sabahına Azınlık olarak bugüne kadar seçemediğimiz kadar çok sayıda milletvekili haberiyle uyanmak olsun.
Kaynak http://www.milletgazetesi.gr/bati_trakya_haber/view-news.php?t=Allah%E2%80%99tan%2018%20Haziran%E2%80%99%C4%B1%20sevi%C3%A7le%20kar%C5%9F%C4%B1lamay%C4%B1%20dileyelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder