12 Haziran 2012 Salı

Trakya Spor Yazarları ve Gazetecileri Derneği Edirne de Kuruldu

Trakya Spor Yazarları ve Gazetecileri Derneği
Basın Bülteni

Trakya çapında spor gazetecileri, yazarları, foto muhabirleri ve medyanın her alanında sporla ilgili çalışmalar yapan herkesi bir çatı altında toplayarak, mesleki alanda daha nitelikli bir seviyeye ulaşmak, mesleki formasyonumuzu daha da geliştirmek ve karşılaştığımız zorlukların ve sorunların çözümüne tek bir merkezden müdahale edebilmek amacıyla, Şubat ayında başladığımız çalışmalara son noktayı koyarak Trakya Spor Yazarları ve Gazetecileri DerneğiTSYGD’yi kurmuş bulunuyoruz.
Edirne Merkez ve Keşan’dan 15 gazeteci, spor yazarı, spor ve foto muhabiri tarafından kurulan derneğimizin amacı dernek tüzüğümüzün 3. Maddesinde de yazıldığı gibi;  “Trakya bölgesi yazılı ve görsel ve sanal medyasında çalışan spor gazetecilerini bir çatı altında toplayarak, onların meslekleri ile ilgili, ekonomik, sosyal, kültürel hak ve çıkarlarını, spor yazarlığı kimliği ve saygınlığı ile eğitim düzeylerini koruyup geliştirmek, mesleklerini en iyi şekilde icra edebilmeleri için kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yapmak, spor yapma gereksinmelerini karşılamak, yetenekli gençlerin bilimsel yollarla geliştirilerek amatör spor dallarında gelişmelerini ve TSYGD adı altında spor faaliyetleri yapmak ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmalarını sağlamaktır.”
Amaçlarımızı gerçekleştirebilmek için ilgili resmi kurum ve sivil toplum örgütleriyle, spor kulüpleri , diğer spor yazarları ve gazetecileri örgütleriyle ve gazeteciliğin diğer tüm kuruluşları ile işbirliği ve fikir alışverişi içinde olacağız.
TSYGD’nin merkezi Edirne olup, coğrafi yakınlık göz önüne alınarak Trakya’nın diğer il ve ilçelerinde şimdilik şubeleşmeye gidilmeyecek olup diğer il ve ilçelerde temsilcilik yoluyla faaliyetimizi sürdüreceğiz. Amacımız tüm Trakya çapında  temsil yeteneğine sahip bir örgütlenme düzeyine ulaşmak olup üye kayıtlarımız başlamıştır.
Tüzüğümüzün 5. Maddesinde de belirttiğimiz gibi; Üye olma fiil ehliyetine sahip bulunan; Spor gazeteciliğini meslek edinmiş olanlar ile basın ve yayın organlarında, internet medyasında sporla ilgili bölümlerde çalışanlar, spor fotoğrafı çekenler, sporla ilgili temsili resim çizenler, sporla ilgili karikatür ve grafik çizenler, spor eleştirisi yapanlar, spor servislerinde sayfa sekreterliği yapanlar, radyo ve televizyonda spor haberleri ile doğrudan ilgili birimlerde spor spikerliği, spor yönetmenliği, spor kameramanlığı yapanlar üyelik için derneğe yazılı olarak başvurduklarında, yönetim kurulunun kanaat ve kararıyla üye olabilirler. Medya organlarında spor haberi ve yazılarının da hukuki sorumluluğunu taşıyan yöneticiler ile gazeteciliğin farklı alanlarında görev yapan ancak aynı zamanda spor gazeteciliğine katkı sağlamaya devam edenler ve internet gazeteciliği ile mesleği icra edenler de üyelik başvurusunda bulunabilirler.”
Arzu Özdemir, Burhan Aytekin, Doğan Yürükler, Engin Özmen, Gökhan Başaran, Hasan Boyacıoğlu, Hasan Karakaş,  Hakan Tokyay, Levent Takan, Murat Turgu, Murat Top, M. Hakan Şahin, Orkun Akman, Tamer Yavuz ve Turgay Balcı tarafından kurulan ve tescil ettirilen TSYGD’de Kurucular Kurulu tarafından Dernek Başkanlığına Levent Takan,  Başkan Yardımcılığına Murat Turgu, Sekreterliğe Arzu Özdemir ve Saymanlığa Tamer Yavuz getirilmişlerdir.
Yaz sonunda 1. Olağan Kongresi’ni yapmayı planladığımız Trakya Spor Yazarları ve Gazetecileri Derneği’ne tüm Trakya çapından meslektaşlarımızı üye olmaya davet ediyoruz. Önümüzdeki günlerde yapacağımız toplantılarda belirleyeceğimiz ivedi çalışmalarımızın neler olacağını basın mensubu arkadaşlarımız ve spor kamuoyu ile paylaşacağız.
Selam ve saygılarımızla
Yönetim Kurulu adına
Levent Takan
Başkan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder