16 Haziran 2012 Cumartesi

Bulgaristan Kırcaali Hoşgörü Başkenti Oldu




Kırcaali bir kez daha Hoşgörü Başkenti oldu
Bugün Balkanlar’ın Hoşgörü Başkenti olarak bilinen Kırcaali bu üne bir kez daha layık olduğunu gösterdi. Kırcaali Hoşgörü Başkenti başlığı altında 4. Ulusal Etnik Gruplar Festivali gerçekleşti. Festival, Kırcaali Belediyesi ve Ömer Lütfi Kültür Derneği tarafından organize edilmektedir. Ulusal Etnik Gruplar Festivali Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis’in himayesi altında gerçekleşmektedir.
Kırcaalilerin hayatına renk katan folklor şöleni yüzlerce kişiyi Belediye Kültür Merkezine bir araya topladı.
Festivalde Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, Başkan Yardımcısı Elisaveta Kehayova ve Ömer Lütfi Kültür Derneği Başkanı Seyhan Mehmet resmi konuklar arasında idi.
Açılışı yapan Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis, 4. Ulusal Etnik Gruplar Festivalinin gerçekleşmesinden büyük memnuniyet duyuyorum. Artık dördüncü kez halk yaratıcılığı sayesinde Kırcaali hoşgörü merkezine dönüşüyor. Bizim geleneklerimizi, kimliklerimizi koruyan halk yaratıcılığıdır. Artı halk yaratıcılığı bizi etnik azınlık ve kültür olarak koruyan bir şeydir. Halk yaratıcılığı bizim zenginliğimizdir. Folklorla biz kendi payımızı vererek sadece ülkenin değil, Avrupa ve dünyanın da kültür çeşitliliğine katkıda bulunuyoruz. 4. Kırcaali Hoşgörü Başkenti Ulusal Etnik Gruplar Festivali sadece Güney Bulgaristan’dan değil tüm ülkeden amatör folklor sanatçılarını bir araya getirmesine seviniyorum. Geçen yıl festivalde yaklaşık 25 grup yer almıştı, bu yıl ise Kırcaali bölgesi ve tüm ülkeden 36 folklor grubu bugün burada bulunuyor. 4. Ulusal Etnik Gruplar Festivali, 650 katılımcısıyla en kitlesel katılımı olan festivallerden biri oluyor” diye kaydetti.
Başkan, Kırcaali’ye gelen tüm amatör sanatçıları folkloru yaşattıkları için kutlarken sahnede en güzel yeteneğini göstermelerini diledi. Sayın Azis, tüm katılımcılara ve yönetmenlerine bu yıl da Kırcaali’nin hoşgörü örneği olmasına verdikleri katkıdan dolayı teşekkür etti.
Kırcaali Hoşgörü Başkenti Ulusal Etnik Azınlıklar Festivaline katılım serbesttir ve her isteyen folklor grubu programa katılmaktadır.
Bu yıl konser programında çoğunlukta Bulgar ve Türk grupları olmak üzere Bulgaristan’daki tüm etnik grupları temsilen 35 folklor topluluğu yer aldı. Kırcaali sahnesine ülke genelinden 650’nin üzerinde amatör folklor sanatçısı çıktı. Bir nevi folklor ziyafeti yaşatan gruplar, birbirinden güzel halkoyunları gösterisiyle seyircilerin bol alkışlarını kazandılar.
Kırcaali İline bağlı belediyelerden çeşitli folklor ekipleri farklı kültürlere ait halk oyunları gösterdiler, ayrı ayrı solistler ise türkü söylediler. Festivalin galasında daha çok Haskovo, Smolyan ve Yambol İllerinden olmak üzere yurt içinden çok sayıda folklor grubu sahne aldı.
Festival, belediye adına tüm katılımcılara sunulan birer teşekkür belgesi ile sona erdi.
Kaynak Resmiye Mümün http://www.kircaalihaber.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder