7 Haziran 2012 Perşembe

Bulgaristan'ın Türk Asıllı Ressamı Kamber Kamber


Kamber Kamber,
Konya’da Dünyanın Ressamlarıyla Buluştu
Dünyaca ünlü Momçilgradlı /Mestanlılı/ ressam Kamber Kamber, 14-28 Mayıs 2012 tarihleri arasında Konya’da bu yıl ikincisi düzenlenen "Dünyanın Ressamı Konya'da Buluşuyor" etkinliğinde Bulgaristan’ı temsil etti. 29 ülkeden 45 ressamın katıldığı etkinlik, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi 2.Uluslararası Bilim Kültür Sanat Günleri kapsamında düzenlenmiştir.
14 Mayıs 2012 tarihinde yapılan açılıştan sonra 2 hafta boyunca Avrupa, Asya ve Afrika’dan bir araya toplanan ressamlar üniversite sergi alanında halka açık olarak çalışmalarda bulunmuş, Selçuklu'nun başkentliğini yapan Konya'nın tarihi ve kültürel değerlerini özgün bakış açılarıyla tuvallere yansıtmışlardır. 19 Mayıs’ta başlayan atölye çalışmalarına üniversite öğrencileri ve sanatseverler büyük ilgi göstermişlerdir. Kimi ressamlar Konya’nın tarihi camilerini resmederken, bazıları da doğal güzelliklerini resme dökmüşlerdir. Etkinlik, 28 Mayıs 2012 tarihinde KTO Karatay Üniversitesi'nde her ressamın Konya’da yaptığı üç tablonun yer aldığı serginin açılışıyla son bulmuştur. Bu eserlerin bir ay boyunca üniversitede sergileneceği belli oldu. 2.Uluslararası Bilim Kültür Sanat Günleri kapsamında solo fotoğraf sergisi, solo resim sergisi, panel ve sempozyum gibi etkinliklerin de yer aldığı anlaşıldı. 
Kamber Kamber, ilk günlerde gezdikleri tarihi ve kültürel yerlerden dünyanın en eski yerleşim alanı Çatalhöyük’ten çok etkilendiğini paylaştı. Ressam, atölye çalışmaları sonucunda Konya’dan bir kız, insan figürlerinden oluşan kompozisyon ve Konya’da tarihi binaların yer aldığı manzara resmi çizmiştir.
Kaynak Resmiye Mümün Bulgaristan Kırcaali Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder