2 Şubat 2012 Perşembe

Bulgaristan ve Yunanistan da Okullar Tatil Oldu

          Bulgaristan'ın 10 şehrinde soğuk rekoru kaydedildi
Ulusal Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsünün sinoptik istasyonlarında bu sabah 10 şehrinde soğuk rekoru ölçülmüştür.
Kırcaali’de hava sıcaklığı sıfırın altında 12,7 derece olduğu tespit edilmiştir. Eksi 22,8 derece olmak üzere yine Kneja şehri, Bulgaristan’ın en soğuk yeri olduğu haberi verildi. Önceki günlerde ise termometreler orada eksi 29 derece göstermiş ve soğuk rekoru kaydedilmişti.
Bundan başka Vidin’de (eksi 21,2), Çirpan’da (eksi 20,8), Loveç’te (eksi 18,7), Razgrad’da (eksi 18) , Vratsa’sa (eksi17,8), Montana’da (eksi 17), Sviştov’ta (eksi 17), Lom’da (eksi16) ve Oryahovo’da (eksi 15,4) gibi şehirlerede yine soğuk rekoru kaydedilmiştir.
Hava tahminlerine göre, ülke genelinde yine hava sıcaklığı sıfırın altında olacak ve buzlanma meydana gelecek, ayrıca yeniden kar yağışları da bekleniyor. Kırcaali için sarı kod alarmı geçerlidir.
Kaynak http://www.kircaalihaber.com/

   Kırcaali İlinde 6 okul soğuk nedeniyle tatil edildi
Kırcaali Eğitim Müdürü Grozdan Kolev, dün Kırcaali ilinde 6 okulda eğitim-öğretim yapılmadığını bildirdi. Okulların kapalı olmasının sebebi kötü hava şartları ile soğuk hava olduğu açıklandı. Bu okullardan 5’i Ardino (Eğridere) Belediyesinde, biri ise Kırcaali’de bulunmaktadır. Kötü hava şartları nedeniyle yolların ulaşıma uygun olmamasından dolayı okul otobüsleri Ardino’nun beş okuluna öğrencileri ulaştıramamıştır. Grozdan Kolev, Kırcaali “St. Kliment Ohridski” Lisesi örencileri de tatil edildiğini belirtti. Soğuk havanın etkisi ve okuldaki doğramanın eski olması, sınıf odalarındaki sıcaklık normallerinin altında olduğuna sebep olmuştur. Bu nedenle okul tatil edilmiştir.
Kaynak http://www.kircaalihaber.com/

                    Batı Trakya bembeyaz, okullar tatil
Beklenen kar yağdı, Batı Trakyalılar bu sabah güne bembeyaz bir görüntüyle başladı.
Yapılan uyarıların ardından beklenen kar bu sabah 04.00′te yağdı. Yılın ilk karı öğle saatlerine doğru Batı Trakya’nın yüksek kesimlerinde etkisini göstermeye başladı.
Batı Trakya’da yağan karın en çok etkisin gösterdiği bölge Evros bölgesi oldu. Yer yer 15 santimetreye kadar ulaşan kar, şiddetli rüzgarın etkisiyle bazı bölgelerde buzlanmaya yol açtı.  Sabah işe gitmek için evden çıkan vatandaşlar kar yağışına hazırlıksız yakalandı. Kısa sürede hızını arttıran yağış nedeniyle çatılar ve araçların üzeri beyaza büründü.
Bazı cadde ve sokaklarda ise buzlanmalar meydana gelmesi üzerine belediye ekipleri tuzlama çalışması yaptı. Bölgede tüm okulların ise kapalı olduğu bildirildi.
Kaynak http://www.batitrakyahaber.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder