2 Şubat 2012 Perşembe

Bulgaristan'a Schengen ile girişler başladı

Bulgaristan'a Schengen ile girişler başladı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Güler, "Türk iş adamları Schengen vizesiyle Bulgaristan'a serbest olarak giriş yapıp, vize süresinin izin verdiği kadar ikamet edebilecek" dedi.
Güler, yaptığı yazılı açıklamada, artık Schengen vizesi olan kişilerin Bulgaristan'a giriş çıkış yapabileceğini belirtti.
Edirne'de ticaretin büyük bir kısmını komşu ülkeler Bulgaristan ve Yunanistan ile gerçekleştirdiklerini ifade eden Cemil Güler, şunları kaydetti:
"Bulgaristan Hükümeti'nin aldığı bu kararla, Schengen vizesi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, ayrıca Bulgaristan'a giriş vizesi almak zorunda kalmayacak. Bulgar hükümetinin aldığı karar bugün itibariyle uygulamaya geçti. Türk iş adamları herhangi bir AB üyesi ülkeden aldıkları Schengen vizesiyle Bulgaristan'a serbest olarak giriş yapıp, vize süresinin izin verdiği kadar ikamet edebilecekler. İki ülke arasında var olan ekonomik, ticari, kültürel ve sosyal ilişkiler daha da artacaktır. Bu karar, iş adamlarımız açısından son derece memnuniyet vericidir.
Bizler, Edirne'de iki ülkeye sınır komşusu olan bir il olarak ticaretimizin büyük bir kısmını komşu ülkelerimiz ile gerçekleştirmekteyiz. ETSO olarak her iki ülkenin iş adamlarını bir araya getirerek karşılıklı olarak ticaretimizi artırmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz."
Kaynak http://www.kircaalihaber.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder