28 Ekim 2014 Salı

25 Kasım Stadında Edirne Spor Karaağaçarda Sporu 2 - 0 net skorla yendi

26 Ekim 2014

Edirnespor 2 – Karaağaçardaspor 0
Levent Takan
Edirne Süper Amatör Futbol Ligi’nde merakla beklenen haftanın maçında sevinen taraf Edirnespor oldu. Edirnespor rakibi Karaağaçardaspor’u 2-0’la geçerek haftayı 3 puanla kapadı.
Oldukça soğuk ve zaman zaman yağmurlu bir havada Edirne 25 Kasım stadında oynanan üçüncü hafta karşılaşmasında takımlar ilk yarıyı golsüz beraberlikle tamamladılar.
Her iki takımında bir birlerine bariz üstünlük kurmakta zorlandıkları mücadelenin ilk yarısında rakibine göre biraz daha etkili olan taraf Edirnespor oldu. Bu yarıda Edirnespor, Karaağaç Arda ceza sahasında daha fazla pozisyon yaratmaya çalışsa da bunlardan sonuç çıkaramadı. Bulduğu bir iki pozisyonu da cömertçe harcadı.
Maçın ikinci yarısına etkili başlayan taraf Karaağaç Ardaspor oldu. İlk 20 dakika boyunca Edirnespor’u adeta kendi sahasına hapseden Karaağaç Ardaspor pozisyonlar bulmasına rağmen bunları gole çevirecek beceriyi gösteremedi. 65.dakikadan itibaren Edirnespor tutuk futbolundan biraz uzaklaştı ve Karaağaç kalesinde tehlike yaratmaya başladı. 65 ve 67. Dakikalarda çok önemli iki pozisyondan yaralanamadı. 70.dakikada bu kez Karaağaç Ardaspor sonuç alamayan taraftı. Maç her iki takımında gol bulmakta etkisiz kaldığı, gol yollarında organize olamadığı ve her iki takım için de ortada bir şekilde giderken Edirnespor 77’de Savaş ile aradığı golü buldu ve 1-0 öne geçti. 79. Dakikada ise Edirnesporlu oyuncular imkânsızı başarılar. Sol kanattan top kapmayla başlayan Edirnespor atağında 3 futbolcu kaleci ile karşı karşıya kaldı. Soldan ceza sahasına giren oyuncu kaleci Ahmet’in çıkmasıyla topu solundan yuvarladı ama sağ tarafta bulunan Edirnesporlu oyuncu kaleciyi de geçen topa öylesine kötü vurup dışarıya atınca Edirnespor mutlak bir golden oldu. Edirnespor bulduğu golün ve rüzgârın da etkisiyle 1-0’dan sonra Karaağaç Arda kalesinde gol arayışlarını sürdürmeye devam etse de Karaağaçardaspor’da beraberlik golü arayışlarından pes etmedi. 90+’da Karaağaçardaspor’un pozisyonunda Edirnesporlu oyuncu ceza sahası içinde topu elle kesmesine rağmen hakem devam diyerek Karaağaçardaspor’un mutlak penaltısını vermedi. 6 dakikalık uzatma bölümünde Edirnespor Savaş ile bir gol daha buldu ve maçtan da 2-0 galip ayrılmayı başardı.
Maçtan sonra iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşandı. Karaağaçardasporlu futbolcular Edirnesporlu Eray’ın kendilerine küfür ettiklerini iddia ettiler. Bu durum da kısa bir gerginliğe neden oldu. Her iki takımdan da yöneticiler gerginliğin daha fazla uzamasına fırsat vermemek için ortalığı yatıştırmaya çalıştılar.
Hakemler: Murat Dinler, Fırat Ölmez, Furkan Işıldak. Gözlemci: Sakıp Daltaban
Edirnespor: Kutay, Eray, Vural, Emrah, Bekir, Hüseyin, Emre Candemir, Çağdaş, Yücel, Onur, Savaş
Karaağaç Ardaspor: Ahmet, Ecevit, Burak, Uğur, Yavuz, Yunus Emre, Osman Kerem, Şahin, Ali Osman, Harun, Onur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder