14 Ekim 2014 Salı

Kerman Çifti 3. Oryantiring Yarışı İle Anıldı

 

13 Ekim 2014
Şehit Cem-Dilay Kerman Çifti, 3’üncü Oryantiring Yarışı ile anıldı.
2011 yılında Tunceli’de şehit olan Edirneli Komiser Cem Kerman ve öğretmen eşi Dilay Kerman anısına, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ’Cem-Dilay Kerman 3.’üncü Oryantiring Yarışı’ gerçekleştirildi.
Edirne Kent Ormanı’nda düzenlenen yarışa, şehit Cem Kerman’ın annesi Gülsen Kerman ile babası Ercan Kerman da katılımlarıyla destek verirken, Oryantiring Edirne İl Temsilcisi Ahmet Anık, Polis Koleji’nden yeni mezun olan genç polisler ve öğrenciler katıldı.
Müsabakalar öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Oryantiring Federasyonu Edirne İl temsilcisi Ahmet Anık, 2011 yılında Tunceli’de şehit olan Kerman çifti anısına düzenledikleri organizasyonu her yıl sürdüreceklerini belirterek, “Bugün burada Cem ve Dilay Kerman için toplandık. 3’üncü kez onları anmak adına bu yarışı düzenliyoruz. Bu yarışı her sene geleneksel olarak yapmaya devam edeceğiz. Onları anacağız, unutmadığımızı göstereceğiz” dedi.
Oryantiring sporu hakkında da bilgiler veren Anık, “Oryantiring, bir harita ve pusula yardımıyla alanda yerleştirilmiş olan gerçek hedefleri bulma sporu. Koşarak, bisikletle ya da kayakla yapılan türleri var. Sporcular kendilerine verilen haritadaki işaretlenmiş olan hedefleri en kısa zamanda bulmak üzere alana girerler, dolaşırlar ve bitişe gelirler. Sonucunda en çabuk gelen dereceye girmiş olur” ifadelerini kaydetti.
Öte yandan, 2011 yılında Tunceli’de, PKK’lı teröristlerin halı sahada futbol maçı yapan polislere açtığı ateş sonrası şehit olan 30 yaşındaki komiser Cem Kerman ve aynı yaştaki öğretmen eşi Dilay Kerman’ın uzun yıllar sporun içinde olduğu ve oryantiring yani yön bulma sporuyla da yakından ilgilendiği bildirildi.
http://www.sporextra.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder