28 Ekim 2014 Salı

Edirne Belediyesi Edirnespor Kulübü Başkanı Murat Boyacıoğlunun açıklaması

23 Ekim 2014

“İmkânlarımız dâhilinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz”
Levent Takan
Edirne Belediyesi Edirnespor Basketbol Kulübü başkanı Murat Boyacıoğlu, Türkiye Kupası’nda oynayacakları ilk resmi maç öncesi yazılı bir açıklama yaparak çeşitli konularda görüşlerini paylaştı. Boyacıoğlu’nun açıklaması şöyle;
 “Geçtiğimiz sezon TKB2L şampiyonu olarak TKBL’ye yükselen takımızı bir yaz boyunca nasıl daha fazla Edirne ile bütünleştirebiliriz, takımımızı nasıl gerçek bir Edirne takımı yapabiliriz, basketbolun oldukça fazla sevildiği şehrimizde takımızla taraftarlarımızı, basketboseverleri nasıl daha da fazla bütünleştiririz sorularına yanıt arayarak ve bunları hayata geçirmeye çalışarak geçirdik.
Edirne küçük ve sanayisi fazla gelişmemiş bir şehirdir. Bu yüzden bir çok rakibimize göre takımımıza maddi destek sağlamak ve sponsor olanakları yaratmak bakımından eksileri olan bir kulübüz.
İşte bunun bilincinde olarak, rakiplerimizle sportif anlamda mücadele edebilme imkânlarını yaratmak adına yapabileceğimiz en doğru işleri yaptığımıza inanıyoruz.
Bunların başında Edirne Belediyemizin desteğini alarak takımımızın ismini Edirne Belediyesi Edirnespor olarak değiştirmemiz geliyor. Belediyemiz sınırlı imkânları ve kısıtlı maddi olanaklarına rağmen takımımıza elinden gelen her türlü maddi ve bunun yanında da her türlü manevi desteği veriyor. Başta Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan ve belediyemizin önde gelen isimleri böyle bir imkânı bize sağlamamış olsalardı bizim rakiplerimizle sportif anlamda mücadele etmemiz oldukça zorlaşacaktı. Sayın Belediye Başkanımız Recep Gürkan’ın da söylediği gibi bizim Edirne Belediyesi ile yaptığımız anlaşma bir Katolik Nikâhı gibi, uzun süreli olacaktır. Hep birlikte, ama sabırla gelecekte çok daha güzel projeleri yaşama geçireceğiz.
Ardından birçok basketbolsever iş adamının basketbol şube yönetimimizde yer almasını ve her birinin azımsanmayacak miktarda kombine alarak kulübümüze hem maddi hem de manevi destek olmalarını sağladık. Henüz tam istediğimiz kadar olmasa da azımsanmayacak bir miktarda kombine kartı satışı gerçekleştirdik.
Geçtiğimiz sezonlarda şehrimizin var olan erkek basketbol takımının maçlarında tüm Türkiye bu şehirde basketbolun ne denli sevildiğini ve yakından takip edildiğini gördü. Erkek takımımızın çok farklı nedenlerden dolayı faaliyetine Edirne’de devam etmeyecek olmasını da göz önüne alarak artık basketbol sevgisinin bizim tarafımızdan yaşatılacağı bilinciyle gerek basketbol severler, gerekse taraftarlarımızla sıcak bir diyalog içinde olmaya özen gösterdik. Yaptığımız tüm çalışmaları gerek sanal medya, gerek resmi internet sitemiz gerekse yerel ve ulusal basın kanalıyla aksatmadan paylaştık.
Bütün bunlara ek olarak imkânlarımız dâhilinde gerek teknik gerekse oyuncu kadromuzu en iyi şekilde oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Biz bütçemize uygun bir biçimde, geleceğimizi ipotek altına alacak transfer politikalarından uzak durarak, ne kendimizi ne de başkalarını üzebilecek girişimler içinde olmamaya titizlikle özen gösterdik.
Takımımızın başında Türkiye kadın basketbolunda önemli bir yeri olan sayın Aziz Akkaya bulunuyor. Onun ve ilgili arkadaşlarımızın çalışmalarıyla, yine tekrar ederek belirtiyorum bütçemiz dâhilinde en iyi transferleri yapmaya çalıştık. Bize önerilen bir çok yerli ve yabancı oyuncu olmasına rağmen fazla aceleci olmadan, sabırlı bir transfer politikası izleyerek kadromuzu oluşturduk. Yerli oyuncularımızı birer birer transfer ederken ilk yabancı transferimiz Luca Ivankovic’in ardından diğer yabancı transferlerimizde acele etmedik. Daha sonra da WNBA kökenli iki önemli isimle Marisa Coleman ve Lindsey Harding ile anlaştık. Ama WNBA liginin yeni bitmiş olması ve bu oyuncularımızın oynadıkları takımlarım yarı finale kadar yükselmeleri nedeniyle bu oyuncularımızın aramıza katılmaları biraz uzun sürecekti. Teknik heyetimizle birlikte bunu kabullendik ve sezon çalışmalarımıza başladık. Hazırlık maçları oynayacak olmamızdan ve takım antrenmanlarımız açısından da iki yabancı oyuncu Snezana Colic ve Radoslava Bachvarova ile 60 günlük sözleşmelerle onları kadromuzu monte ettik. Şimdi bu oyuncularla sözleşmelerimiz sona erdi ve kulübümüzle bir ilişkileri kalmadı. Her iki oyuncumuza da Edirnespor forması altında gösterdikleri performans ve sergiledikleri profesyonel tavırlar nedeniyle teşekkürlerimizi iletmek istiyorum.
Bu arada, henüz arzu ettiğimiz düzeyde olmasa da taraftar, basketbolsever-takım bütünleşmesi yolunda önemli adımlar attık. Edirne’de, belediyemizin büyük katkılarıyla bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Cumhuriyet Kupası sırasında, Türkiye kadın basketbolunda bugüne değin pek görülmemiş biçimde 1200 dolayında seyirci kapasitesine ulaştık. Bu seyirciler hazırlık maçları olmasına rağmen maçlara biletli ya da kombine kartları ile girdiler. Bu konuda, yani daha fazla basketbol severi maçlarımıza nasıl çekeriz çalışmalarını sürdürüyoruz. Amacımız daha fazla taraftarımızın, basketbol severimizin takımımıza sahip çıkmasıdır.
Şehrimizin dinamiklerinin tümünü harekete geçiremediğimizi biliyoruz. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyor ve dinamiklerin takımımıza daha fazla sahip çıkmasını istiyoruz.
Hazırlıklar geride kaldı ve bugün Çanakkale’de Türkiye Kupası A-Grubunda ilk resmi maçımıza çıkıyoruz. Rakiplerimizin gücüne saygı duyuyoruz ama biz de her maçımızı kazanmak istiyor ve sahaya yapabileceğimizin en iyisini yansıtmaya çalışacağız. Belki Amerikalı oyuncularımızın takımımıza, şartların öyle olmasından dolayı, geç katılmış olmaları bir zafiyet olarak görülebilir, belki onlardan kupa maçları esnasında tam verim alamayacağız. Ama inanıyorum ki tüm oyuncularımız kupa maçlarında ellerinden geleni yapacaklardır. Amerikalı oyuncularımız inanıyorum ki en kısa zamanda katkılarını en üst düzeyde takımımıza yansıtacaklardır. Bu oyuncularımızın kariyer ve yetenekleri bunun için yeterlidir.
Bugün bir basketbol haber sitesinde takımımızla ilgili, bizi üzen satırlar okudum. Bu arkadaşlarımız bu yazıyı yazmadan önce bizi bir telefon edip arasalardı, ya da Edirne’deki hazırlık maçlarımıza gelselerdi yaptıkları değerlendirmeler çok daha farklı olacaktı. Kadın basketbolunu izlemeye gelen 1200 seyircinin maçlara nasıl bir atmosfer kattığını, takımımızın bu destekle neler yapabildiğini yaşayarak görecekler ve eminim ki onlar da bundan büyük bir zevk alacaklardı.
İlk resmi maçımıza çıkarken, en başta bize tüm imkânlarını açan, sahip çıkan, Edirne Belediyesi ismini vererek takımımızı tüm Edirne’nin takımı yapan Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan ve ekibine, imkânları dâhilinde maddi destekler yaparak basketbol şube yönetimimizde görev alan arkadaşlarımıza, basketbol severlere, taraftarlarımıza ve bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan, sesimizi duyurmaya çalışan değerli basın mensuplarımıza kulübümüz ve şahsım adına sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.
Bu arada basketbol ile ilgilenen tüm basın mensuplarımızı Edirne’ye maçlarımıza davet ederek onlarında Edirne’deki basketbol sevgisini yakından yaşamalarını diliyorum.
Hep birlikte başarılı ve keyifli bir sezon geçirmemiz dileklerimle.”
Murat Boyacıoğlu
Edirne Belediyesi Edirnespor Basketbol Kulübü
Yönetim Kurulu Başkanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder