28 Ekim 2014 Salı

T. Ü. Meriçspor Kendi Sahasında Bursa Spora 72-81 Yenildi.

Levent Takan
Türkiye Basketbol 3. Ligi ikinci hafta karşılaşmasında Trakya Üniversitesi Meriçspor, Bursaspor karşısında 72-81 mağlup oldu.
 Edirne’nin TB3L’deki temsilcisi TÜ Meriçspor’un yeni sezonda ilk kez seyircisiyle buluştuğu Bursaspor maçına oldukça kalabalık seyirci kitlesi katıldı. Bugün Galatasaray Liv Hospital karşısında 27 sayılık farkla mağlup olan, Edirne’den çeşitli katakullilerle kopartılan Olin Edirne üzerine kurulan Eskişehir Basket yöneticilerine ve Edirne’de basketbola ilgi azaldı diyerek bu işten sıyrılan Edirneli uzantılarına adeta nispet yaparcasına ilgi gösteren yaklaşık 1500 basketbolsever Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’nu doldurdu ve maç boyu Meriçspor’a destek verdi. Maçı Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’de izledi.  Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Edirnespor Basketbol Kulübü yöneticileri, Edirnespor GK yöneticileri tribünde yerlerini alan 1500 kişinin içindeydi.
Geçtiğimiz sezon Olin Edirne forması giyen ve bu sezon Bursaspor kadrosunda olan Faikcan Nurkan ile pota altında aramızda ilginç bir diyalog geçti. Burak Duran arkadaşımız; “Faikcan burayı özlemişsin galiba” deyince Faikcan Nurkan’da “Hem de nasıl, takımınız burada kalmalıydı, yazık oldu” dedi.
Maçtaki ilk sayı Melih Kapucu ile Bursaspor’dan geldi. 5-0’lık seriye TÜ Meriçspor Uğur Yılmaz’ın üç sayılık isabetiyle cevap verdi. İlk çeyreğin ortasına 7-8 Bursaspor üstünlüğü ile girildi. Oğuz Acar’ın çizgiden bulduğu basketlerle Trakya Üniversitesi Meriçspor 12-12 eşitliği yakaladı. İlk çeyrek 12-15 Bursaspor üstünlüğü ile geçildi.
İkinci periyotta Bursaspor etkili başladı. Çabuk toparlanan Trakya Üniversitesi, Uğur Yılmaz ve Oğuz Acar’ın sayılarıyla önce öne geçti, daha sonra ilk yarının bitimine 5 dakika kala farkı 6 sayıya çıkardı ve Bursaspor molası geldi. Moladan sonra Trakya Üniversitesi Meriçspor farkı 8 sayıya kadar çıkardıktan sonra Bursaspor özellikle pota altından bulduğu sayılarla farkı biraz kapattı. Ama Bursaspor’un farkı daha azaltmasına engel olan Meriçspor’da bulduğu sayılarla soyunma odasına 37-32 üstün girdi.
Üçüncü Periyot Bursaspor 4-0’lık seriyle başladı. Seriden sonra Meriçspor molası geldi. Molanın ardından 6-0’lık bir seri daha bulan Bursaspor skoru37-38 ‘e getirdi ve öne geçti. Ardından 6-2’lik bir seri daha yakalayan Bursa temsilcisi skoru 44-39 yaptı.  6-1’lik bir seri yakalayan TÜ Meriçspor böylece tekrar öne geçme fırsatı yakaladı 45-44. Ama bu avantajını kullanamayan Meriçspor,  Bursaspor’un 10-1’lik serisine engel olamadı ve final periyotuna 46-54 geride girdi.
Final periyotu karşılıklı basketlerle başladı. Skor 51-59 iken Bursaspor Ercan Karalar ile farkı 10 sayıya çıkardı. Trakya Üniversitesi Meriçspor daha sonra toparlasan da Bursaspor farkın daha fazla kapanmasına izin vermedi ve maçın bitimine 5 dakika kala skoru 56-67’ye getirdi. Meriçspor skoru birçok kez tek hanelere kadar indirse de gerek savunma zaaflarından gerekse hücumda istediği hamleleri yapamamaktan bir türlü öne geçemedi ve Bursaspor maçtan 72-81 galip ayrıldı.
TÜ Meriçspor’da Uğur Yılmaz 25 sayı ile hem maçın hem de takımının en skorer ismi olurken onu Doğuş Topçu 12, Berat Gümüş 10 sayı ile izledi.
Bursaspor’un en çok sayı atan oyuncusu 18 sayı ile Oğuzhan Şan olurken Doğancan Tokmak 12, Mehmet Ali Yatağan 10 sayı ile çift haneler ulaşan oyuncular oldular.
1:Periyot: 12-15
2.Periyot: 25-17 (37-32)
3.Periyot:   9-22 (46-54)
4.Periyot: 26-27  (72-81)
Trakya Üniversitesi Meriçspor: Aslan Terzi (2), Muhammet Ali Bozkurt (2), Barkın Omurtay (5), Mesut Kökel (5), Uğur Yılmaz (25), Uğur Tezcan, Doğuş Topçu (12), Ali Tuncer, Mert Yavi (2), Serhan Kıvrak, Oğuz Acar (8), Berat Gümüş (10)
Bursaspor: Mehmet Ali Yatağan (10), Semih Akdemir, Doğancan Tokmak (12), Ömer Ünver, Ercan Karalar (8), Burak Muştucu (2), Melih Kapucu (6), Burak Burhan (9), Müfitcan Alp, Faik Can Nurkan (12), Alp Er Tunga Gör (4), Oğuzhan Şan (18)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder