14 Ekim 2014 Salı

Eskişehir'i Özel Olduğu İçin Seçtik

Yazı basında spor haberlerini okurken gözüme takılan Edirne Olin Basketbol takıyla ilgili haberi sizinle paylaşıyorum. Yorumunuzu sizlere bırakıyorum Edirneli duyarlı basketbol severler.
Eskişehir Basket yönetimi Eskişehir basınıyla tanıştı. Eskişehir’i her yönüyle özel bir şehir olduğu için seçtiklerini ifade eden kulüp yöneticileri, şehirle bütünleşmek istediklerini söyleyerek uzun vadedeki hedeflerinden bahsetti.
Basketbol Birinci Ligi’nde mücadele edecek olan Eskişehir Basket, uzun sürecin ardından resmileşti ve Eskişehir basınıyla buluştu. Kulüp başkanı Ersan Öztürk ve yöneticiler Rixos Otel’de düzenlenen toplantıda kulübün hedefleri ve Eskişehir’e amaçları hakkında bilgi verdi.
En Doğru Şehir Eskişehir’di
Eskişehir Basket Spor Kulübü Başkanı Ersan Öztürk, “Eskişehir Basket olarak ligde yer almamız 30 Eylül tarihinde onaylandı. Dolayısıyla açıklama yapma fırsatımız olmadı. 9 kişilik bir ekibiz. 30 yaş ortalamasına sahip, geçmişte lisanslı olarak basketbol oynamış ve bu işe gönül vermiş bir kadroyuz. Şuna inanarak yola çıktık. Eğer bir şeyleri farklı yaparsak, biraz daha genç nesli bu işin içine dahil edersek, basketbolda özlenen başarıları yakalayabileceğimizi ve bunu iyi bir şekilde yöneteceğimize inandık. Bunun için en doğru şehrin Eskişehir olduğuna karar verdik.”
Özel Bir Şehir
Hem nüfus, hem kültür, hem üniversite, hem de tesisler bu anlamda bizim önümüzü açacak bir il bir vizyon olarak geldi Eskişehir. Burada yaşayan insanlar ve bu şehir gerçekten özel bir şehir. Kaliteli bir şehir. Bu yüzden de basket takımını Edirne’den Eskişehir’e taşımaya karar verdik. Türkiye Kupası’nda yer aldık. Fena olmayan bir kadro kurduk. İyi bir mücadele sergiledik. Kısa zaman içerisinde lige başlayacak konuma geleceğiz. Basketbolun ve Eskişehir Basket’in Eskişehir’le bütünleşmesini istiyoruz.
Destek Bizi Mutlu Etti
Buraya geliş sürecimizde şehrin tüm faktörlerinden bulduğumuz destek bizi çok mutlu etti. Özellikle Anadolu Üniversitesi’ne 5 bin kişilik çok modern bir salonu kullanmamızı sağladığı için çok teşekkür ederiz. Yönetimi devralma, şehri taşıma, resmileşme gibi sürecinden dolayı zaman kısıtlamamız oldu, dolayısıyla en geç kurulan takımlardan biriyiz.
Şehrin Sahiplenmesine İhtiyacımız Var
Kulüp Genel Direktörü Derya Yannıer: "Basketbolda hatta tüm sporlarda gençlerin önünü açma taraftarıyız. Bu doğrultuda şampiyon olan Ümit Milli Takımımızın en önemli iki oyuncusunu kadromuza kattık. Onlar da kadromuzda önemli sorumluluklar alıyorlar. Bundan sonraki alt yapı bazlı çalışmalarımız için de yol açtığını düşünüyorum. Takımımız genç bir kadro, yeni bir takım. Herkes birbiriyle ilk kez bir arada oynuyor. Bu yüzden bu şehrin sahiplenmesine, taraftarın sahiplenip destek olmasına ayrıca ihtiyaç duyan bir ekip. Çok mücadeleci, iyi niyetli, her maçı kazanmak için oynayan bir ekip bulacaksınız karşınızda…"
Eskişehir İçin…
"Eskişehirspor büyük ve köklü bir camia. Ve tüm Türkiye’de taraftarını tanımayan yok. Bu gücü salonlarda görmek isteriz elbette. Ben de kendileriyle görüşeceğim. Amacımız Eskişehir menfaatlerine uygun bir şeyler yaratabilmek. Herkes bu şehirde Eskişehir için bir şeyler yapmaya çalışıyor, bunun farkındayız ve biz de yapacağımız şeyleri Eskişehir için yapacağız. Biz Türkiye’de futbola göre çok geride kalmış olan basketbolu Eskişehir’den çıkıp geniş kitlelere yaymayı düşünüyoruz. İnsanların takımı benimsemesinden sonra bir şeyler şekillenecektir. Bir takım şeyleri zaman gösterecek."
İdmanlar İstanbul’da Maçlar Eskişehir’de
"Takım bu sene bazında idmanlarını İstanbul’da yapacak. Maçlardan bir iki gün önce Eskişehir’e gelip maçlarını burada oynayacak. Bu aslında bizim istediğimiz bir durum değil. Gecikme sürecinden dolayı böyle oldu. Biz isterdik ki takım burada olsun, şehirle bütünleşsin. Bu handikabı kapatmak için çalışmalarımız olacak. Bir sonraki sezon burada çalışmak istiyoruz. Ancak bu sezonun özelinde hafta boyu orada idman yapılıp Perşembe genelde buraya gelinip kampa girilecek."
Eskişehir’in Kulübü
Olin’le sözleşme söz konusu değil. Artık tamamen başka bir kulüp. Eskişehir’in kulübü. Sponsor konusunda da resmileşme konusundaki gecikme nedeniyle henüz bir durum yok. Görüşmelerimiz olacak…
Altyapı Çalışmaları
Altyapı konusunda Anadolu Üniversitesi’yle bir çalışmamız var. Mevcut organizasyonlarıyla yaptığımız bir şey. Ancak ileriye dönük basketbol okulları açma planımız var. Çünkü kuruluş felsefemizde basketbolu tabana yaymak var. Çok daha genç arkadaşlara erken yaşta basketbolu sevdirmek var… Basketbol okulları kurduğumuzda Türkiye geneline yaymayı düşünüyoruz. Başarılı bir altyapı sistemi için bu gerekli. Basketbolu geniş kitlelere yayma misyonumuz var.
Basketbolda Örnek Bir Şehir Haline Getireceğiz
Takımı tanıtan Yannıer, "Koçumuz Alp Bayramoğlu. Teknik kadro ve oyuncuları daha detaylı bir şekilde tanıtacağız. Genç bir takımız ancak arada tecrübeli kariyerli oyuncularımız da var. Hedefimiz kesinlikle bir senelik bir atımlık bir kurşun değil bu, biz çok daha uzun vadeli, oturaklı bir sistem kurup adım adım üstüne sürekli koyarak buraya kalıcı basketbol şehri haline getirmek istiyoruz. Eskişehir bizim için çok büyük bir değer. Eskişehir’den doğan bu değeri tüm Türkiye’ye yaymak ve Eskişehir’i örnek bir şehir haline getirmek istiyoruz basketbolda. Zaten öyle, değerli il müdürümüzün yapmış olduğu şeyler var, Eskişehir örnek bir şehir ama biz buna yapabildiğimiz katkıyı yapmak ve daha da ileri taşımak istiyoruz." dedi
Dolu Salona Oynamak İstiyoruz
Yeni kurulmuş bir takım, genç bir takım bu yüzden desteğe ihtiyacı var. Buraya gelip boş tribüne oynamakla dolu tribüne oynamak arasında çok fark var. Dolu bir salonda oynamak bize ekstra galibiyetler getirecektir. Hedefimiz bu ligde sürekli bir takım haline gelmek ve iyi mücadele eden ekibimizle temiz bir şekilde sporun içinde kalacağız. Sizler bu takımı mücadele etmezken görmeyeceksiniz. Bu mücadelenin karşılığını Eskişehir halkından bekleyeceğiz.
Şehir Keyifli Vakit Geçirecek
Tofaş maçıyla sezona başlıyoruz. Her maç gibi bu maçtan da galip ayrılmaya çalışacağız. İyi bir başlangıcın ardından haftaya Pınar Karşıyaka ile olan maçımızda taraftarla iyi bir sinerji yaratmak istiyoruz. Avrupa’nın en iyi liglerinden birinde mücadele edeceğiz. Buradaki maçları şenlik havasına getirmek istiyoruz. Tüm şehrin buraya gelip keyifli vakit geçirmesini istiyoruz.
Anadolu Üniversitesi Öğrencilerine İndirim
Biletler konusunda en kısa zamanda açıklama yapılacak. Kombine satışları başlayacak. Anadolu Üniversitesi öğrencilerine indirimli satışlar olacak. Aileler için düşündüğümüz farklı paketler var. Amacımız salonu doldurmak. Bu konuda da sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyoruz.
Alıntı: http://www.2eylul.com.tr/spor/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder