21 Ekim 2014 Salı

Edirnespor 2 - Saraçhanespor 2

Levent Takan
19 Ekim Pazar günü, süper amatör ligin ikinci haftasında geçtiğimiz haftanın flaş ekibi Edirnespor’u konuk eden ligin yeni temsilcisi Saraçhanespor zorlu rakibi karşısında 2-2’lik skorla hem bir puanı kaptı hem de maçtan önce kesin favori gösterilen ve farklı kazanacağı düşünülen Edirnespor’un adeta fiyakasını bozdu.
Güneşli bir havada bol seyirci önünde Saraçhane 1 No’lu sahada başlayan karşılaşmanın henüz birinci dakikasında Edirnespor kalesinde golü görünce adeta şok yaşadı. Orta sahadan topu kapan Kadri rakibin kademe hatasını değerlendirerek şık hareketlerle 18’e doğru sokuldu ve topu Volkan’ın önüne bıraktı, Volkan ceza yayının hemen üzerinde jeneriklik bir vuruşla topu kaleci Harun’un sol tarafına tam 90’a göndererek takımı 1-0 öne geçirdi.
Golden sonra Edirnespor gol arayışlarını artırsa da bunlar oldukça cılız kaldı. Saraçhanespor kontra ataklarla ve rakibin hatalarını değerlendirerek Edirnespor kalesinde pozisyonlar yaratmaya çalıştı. Bu pozisyonlardan birinde 16.dakikada kaleci Harun ceza sahasına ortalanan topa yükselen Saraçhaneli oyuncunun üzerine çıkmasına ve onu yere düşürmesine herkes penaltı diye bağırırken hakem düdüğünü önce ağzına götürdü ama sonra ani bir hareketle düdük çalmaktan vazgeçti ve devam dedi. Bu belki de maçın Edirnespor aleyhine kırılma anı olabilirdi. Yediği erken golün şokunu üzerinden atamayan Edirnespor ikinci bir gol yemesi halinde oldukça zorlanabilirdi.
Edirnespor ısrarla aradığı gole 36.dakikada ulaştı. Yücel bu dakikada takımına beraberliği getiren golü attı.1-1.
Maçın ilk yarısı bu skorla sona erdi.
Edirnespor beraberliği yakalayınca ikinci yarıya daha istekli ve etkili başladı. 48.dakikada Edirnesporlu futbolcunun ceza sahası içinde yerde kalmasına hakem devam dedi. Maçın hakemi bu kararı ile belki de ilk yarıda Saraçhane lehine vermediği penaltıyı telafi ediyordu.
Edirnespor’u öne geçiren gol 54’te geldi. Onur şık bir kafa vuruşu ile takımın 2-1 öne geçirdi. Edirnespor genç ve tecrübesiz rakibi karşısında etkili oyununu sahaya yaymaya ve gol arayışlarını sürdürmeye çalışsa da belki de maçın en önemli ismi olan Saraçhane kalecisi Hüseyin’i bir türlü geçemedi. Hüseyin çok önemli pozisyonları önleyerek takımının sahadan beraberlikle ayrılmasını sağlayan en başarılı isim oldu. 89.dakikada golün sahibi Saraçhaneli Volkan rakibine yaptığı hareketten ikinci sarı kartı görünce kırmızıyla oyun dışı kaldı.
Maçın bu skorla bitmesi beklenirken 90.dakikada Saraçhane duran toptan beraberlik golünü buldu. Ceza sahasının sol çaprazı önünde kazanılan serbest vuruşta top  18 içine ortalandı, burada oluşan karambolde Batu düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi 2-2. Dört dakikalık uzatma dakikasında başka gol çıkmayınca maç 2-2 beraberlikle sonuçlandı.
Maç sonunda görüşünü aldığımız Saraçhanespor hocası Bekir Gürgen zor bir maç olduğunu belirterek devamla “Ama mücadele yönünden çok iyi bir maç oldu. Oyun anlayışımız çok iyiydi ve çok iyi mücadele ettik. Çocuklar görevlerini harfiyen yerine getirdi. Takımın gücünü üst düzeyde ve birlik ve beraberlik içinde sahaya yansıttığımız için bu mücadelenin hakkı beraberlikti ve bu da gerçekleşti. Saraçhanespor kulübümüze hayırlı olsun” dedi.
Edirnespor tarafından ise maçla değerlendirme alamadık. Değerlendirme alabilir miyiz diyen arkadaşımıza yetkililer tarafından “Bu değerlendirmeler yeni mi çıktı. Böyle şeyler mi vardı önceden?” denilerek anlamsız bir cevap verildi.
Hakemler: İlhan Karakaya, Özgür Birol,  Barış Cebeci. Gözlemci: Hakan Canverdi.
Saraçhanespor: Hüseyin, Can, Caner, Batu, Mesutcan, Emre, Fırat, Volkan, Ali Berk, Kadri, Fercan.
Edirnespor: Harun, Hüseyin, Umut, Emrah, Bekir, Savaş, Emre, Bayram, Yücel, Onur, Eray.
http://www.sporextra.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder