9 Aralık 2014 Salı

BOTAŞ 72 - Edirne Spor 71

7 Aralık 2014
Edirnespor Hakemleri Geçemedi
Levent Takan
TKBL’nin 7.haftasında, Adana deplasmanında çok iyi mücadele etmesine rağmen maçın hakemlerini geçemeyen Edirne Belediyesi Edirnespor mücadeleden 72-71 mağlup ayrılmak zorunda kaldı.
Maça çok iyi başlayan ve güçlü rakibi karşısında oyuna ortak olan Edirne Belediyesi Edirnespor ilk periyotu 19-19 beraberlikle tamamladı.  İkinci periyotun son 4 dakikasına kadar mücadeleyi başa baş götüren Edirne temsilcisi bu dakikadan sonra rakibin 7-0’lık bir serisiyle 40-30 geriye düştü ve ilk yarıyı 40-32 geride tamamladı.
Üçüncü periyotta oyuna dengeyi getiren Edirne Belediyesi Edirnespor rakibin farkı korumasına rağmen final periyotunda önce 8 sayılık farkı azalttı, sonra da önce eşitliği sağladı ve öne geçti. Maçın son 19 saniyesine 71-70 önde giren potanın Edirneli perileri rakibinin son 1 saniyedeki turnikesini engelleyemeyerek 72-71 geri düştü. Mola alan Edirne Belediyesi Edirnespor Koçu Mehmet Can Öztürk’ün çizdiği oyunu Harding ve Ivankovic’le başarıyla yerine getiren Edirne Belediyesi Edirnespor bu pozisyonda hakemlerin Ivankovic’e yapılan faulü görmezden gelip, daha doğrusu maç bitmişti deyip sahadan ayrılmasıyla Edirne Belediyesi Edirnespor maçtan hakları gasp edilmiş bir şekilde 72-71 mağlup ayrılmak zorunda kaldı.
Edirne Belediyesi Edirnespor’da Marissa Colemam 23 sayı ile hem maçın hem de takımının en skorer oyuncusu oldu. Luca Ivankovic’te 15 sayı 13 ribaunt ile double double yaptı. Lindsey Harding 15, Ayşe Cora 11 sayı ile maçı tamamladı.
Botaş’ta ise en skorer oyuncu 21 sayı ile Derya Bilgiç olurken, Evanthia Maltsi 10 sayı üretti. Lauren Ervin’de 15 sayı 11 ribaunt ile maçın double double yapan ikinci oyuncusu oldu.
Maça etkili başlayan taraf Coleman ve Cora’nın 5-0’lık serisiyle Edirne Belediyesi Edirnespor oldu. Luca Ivankovic ve Özge Kavurmacıoğlu’nun basketleriyle ilk 5 dakikayı 12-11 önde tamamlayan taraf Edirne temsilcisi oldu. Kalan 5 dakikalık süre karşılıklı basketlerle geçerken Edirne Belediyesi Edirnespor Ivankovic ve Harding ile sayılar buldu ve ilk periyot 19-19 eşitlikle sona erdi.
Ervin ve Coleman’ın karşılıklı basketleriyle başlayan 2.periyotun ilk 6 dakikasını Edirne Belediyesi Edirnespor Coleman, Gonca Karataş ve Harding’in sayılarıyla 28-27 önde tamamladı. Kalan bölümde ev sahibi ekip 7-0’lık bir seri yakaladı ve skoru bir anda 40-30’a getirdi. Son 23 saniyede Lindsey Harding’in 2 sayılık atışıyla ilk yarı 40-32 Edirnespor aleyhine sona erdi.
Edirne Belediyesi Edirnespor Ayşe Cora ile peşpeşe sayılar bulsa da rakibini durduramayınca ilk 4.30’da fark 12 sayıya çıktı 50-38. Ardından Coleman ve Harding ve Cora’nın 10-3’lük bir seri yapan Edirne temsilcisi son 38 saniyeye girilirken farkı eritti 53-48. Kalan sürede BOTAŞ’ın 3 sayılık atışına engel olamayan Potanın Edirneli Perileri final periyotuna 56-48 ev sahibi BOTAŞ’ın üstünlüğünde girdi.
Final periyotuna iyi bir giriş yapan sarı-kırmızılar ilk 2 dakika içinde Ayşe Cora ve Luca İvankovic ile farkı 3 sayıya indirdi 56-53.
3.dakikada 57-57 eşitliği yakalayan Edirne Belediyesi Edirnespor skoru koruyarak girdiği maçın son 19 saniyesinde Coleman’ın sayılarıyla 71-70 öne geçti. Rakibin son topta Derya Bilgiç ile kazandığı turnike baskete engel olamayınca son 1 saniyeye 72-71 geriden giren Edirnespor’da koç Mehmet Can Öztürk mola aldı. Topu oyuna Botaş sahasından ve koç Öztürk’ün çizdiği biçimde sokan Lindsey Harding pota altında topu Luca Ivankovic ile buluşturdu. Maçın hakemleri burada Thresa Plaisa’nın Ivankovic’e yaptığı bariz faulü görmeyip maçı bitirmeleri sonucu Edirne Belediyesi Edirnespor bileğinin hakkıyla kazanacağı maçtan bir sayı farkla 72-71 mağlup ayrıldı. Maçın hakemleri maç bittiği için faulü çalmadık demelerine rağmen, Ivankovic’e faul yapıldığı sırada potadaki kırmızı ışıkların henüz yanmadığı maçın videosunda açıkça gözüküyordu. Komedi bunula da kalmadı. Maçın bittiğini belirten hakemler bu arada Edirne Belediyesi Edirnespor baş antrenörü Mehmet Can Öztürk’e teknik faul çaldılar. Hakemler bunun ardından oyun sahasını terk ettiler.
Maçın sonunda bir açıklama yapan Edirne Belediyesi Edirnespor başkanı Murat Boyacıoğlu böyle bir hakem zulmü görmediklerini ifade ederek “Milli takım Koçuna karşı oynamak meğerse çok zormuş. Bu hakemlerle emeğimize yazık. Bu sözlerim de sadece bugünkü maçın hakemlerine değil. Kazanabileceğimiz bir maç oynadık ama izin alamadık.” dedi. Boyacıoğlu maçın görüntüleri ile birlikte konuyu federasyona taşıyacaklarını ve itirazda bulunacaklarını ifade etti.
  • Hakemler: Aydın Karaçam, Gözde Sancar, Alper Elçikoca
  • BOTAŞ: Büşra Akbaş, Büşra Akbaş, Alperi Onar, Sehernaz Çidal, Pelin Derya Bilgiç 21, Damla Gezgin 6, Evanthia Maltsi 10, Elif Emirtekin 2, Tilbe Şenyürek 6, Quianna Nehma Chaney 4, Lauren Rochelle Ervin 15, Theresa Monique Plaisance 8
  • Edirne Belediyesi Edirnespor: İrem Tulgar, Kader Çavdar Gonca Karataş 2, İlknur Dumlu 3, Lindsey Marcie Harding 14, Luca İvanovicv 15, Özge Kavurmacıoğlu 3, Ayşe Cora 11, Marissa Jo Coleman 23, Dilek Özak
Alıntı: http://www.edirnebasket.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder