17 Aralık 2014 Çarşamba

Edirne Spor 72 - Hatay BŞB 61

15.12.2014
Edirne Belediyesi Edirnespor’dan önemli galibiyet
Levent Takan
Edirne Belediyesi Edirnespor, TKBL’nin 8.haftasında evinde konuk ettiği Hatay Büyükşehir Belediye’yi 72-61 mağlup ederek 3.galibiyetine imza attı.
Edirne Belediyesi Edirnespor yanlış hakem kararıyla Botaş karşısında son saniyede bir sayı farkla kaybetmiş ve haftaya gergin girmişti. Takımın en önemli silahlarından Marissa Coleman’ın da maç sonunda hakeme “küfür” ettiği gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edildiği ve Perşembe günü de Coleman’ın 2 maç ve 4000 TL para cezasına çarptırıldığı açıklanmıştı. Coleman’ın bu çok önemli maç öncesi cezalı duruma düşmesi, İlknur Dumlu’nun da Beşiktaş maçında aldığı sakatlığın Botaş maçından sonra tekrar ciddi biçimde nüksetmesi takımı oldukça zora sokmuştu. Alt yapıdan Simge ile takviye edilen kadroya bu çok dar süre içinde lisansı çıkartılarak Michelle Greco da dahil edilerek çok önemli bir operasyonun gerçekleşmesine imza atılmıştı. Cuma gecesi ilerleyen saatlerde İtalya Basketbol Federasyonu’ndan gelen temiz kağıdı ile Michelle Greco’ya lisans çıkartılmış ve maça yetiştirilmişti. Michelle Greco’da maçta gösterdiği performans ile galibiyetin alınmasında büyük rol oynayarak bu konuda verilen kararın ne denli isabetli olduğunu gösterdi.
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligleri direktörü Ayhan Özgümüş’ün, Edirne Belediye Başkan Vekilleri Çiğdem Gegeoğlu ve Selçuk Çakır’ın da izlediği maça tribünleri dolduran çok sayıda taraftarın yoğun bir sevgi gösterisi ve tezahürat altında başlayan Edirne Belediyesi Edirnespor Luca, Harding ve Özge’nin basketleriyle 8-0’lık bir seri ile başladı. Ardından 10-2’ye gelen maçta konuk ekip Hatay BŞB 5-0’lık bir seriyle skoru 10-7’ye getirmesine rağmen Edirne Belediyesi Edirnespor farkın kapanmasına Ivankovic, Harding ve Cora’Nın serbest atış sayılarıyla izin vermeyerek son 2 dakikaya 18-11 önde girdi. Kalan bölümde Michelle ve Özge’nin serbest atış sayılarıyla 3 sayı daha üreten Edirne temsilcisi ilk periyotu başarılı savunma ve iyi hücum organizasyonlarıyla 21-13 önde kapadı.
İkinci periyota da kontrolü elinde tutarak başlayan Potanın Edirneli Perileri Harding’in sayılarıyla ilk 5 dakikayı 28-17 önde kapadı. Hatay BŞB bu bölümde Dramme ile bulduğu sayılarla oyuna tutunabildi. Edirne Belediyesi Edirnespor başarısız hücum organizasyonlarının akabinde  Hatay BŞB’nin sayılar bulmasını engelleyemeyince  son bir dakikaya konuk ekibin 10-2’lik serisi sonucu farkın erimesiyle 30-27 girmek zorunda kaldı. Son 50 saniyeye Michelle Greco’nun basketiyle 32-27 giren sarı-kırmızılılar Hatay BŞB’nin 5-0’lık serisine engel olamayınca ilk yarı 32-32 beraberlikle sonuçlandı.
Dramme’nin 2 sayılık basketiyle 3.periyota başlayan konuk ekip maçta ilk ve son kez öne geçme fırsatı yakaladı 32-34. Çabuk toparlanan Edirne temsilcisi Michelle Greco ve Özge Kavurmacıoğlu’nun sayılarıyla tekrar öne geçti 37-34. Michelle ve Lindsey’in peşpeşe sayılarıyla farkı tekrar artırmaya başlayan Edirnespor skoru önce 42-36 yaptı daha sonra da  Luca’nın basket faul hemen ardından da Lindsey Harding’in teknik faulden bulduğı serbest atış sayısıyla 45-38’ getirdi. Özge Kavurmacıoğlu’nun 3 sayılık basketi ile rakibine adeta son darbeyi vuran Edirne temsilcisi ilk 5 dakikayı 49-38 tamamladı.Kalan bölümde Luca, Harding ve Michelle ile sayılar bulan Edirnespor final periyotuna 54-43’lük skorla 11 sayı önde girdi.
Final periyotuna Özge’nin 2 sayısı ve ardından Greco’nun top çalması ve turnike basketiyle 5-0 başlayan Edirne Belediyesi Edirnespor farkı 15 sayıya çıkararak başladı 58-43. Yakaladığı 6-0’lık seriyle oyundan kopmak istemeyen Hatay BŞB  farkı tekrar tek haneli sayılara indirdi 58-49.  Michelle ve Harding’in sayılarıyla Edirne Belediyesi Edirnespor son 4 dakikaya 64-55 önde girdi.
Son 54 saniyeye Hatay BŞB Yasemen Sayar’ın serbest atıştan bulduğu sayı ile farkı 7sasyıya düşürüp skoru 66-59’a getirmesiyle Edirnespor molası geldi. Mola’nın ardından Hatay BŞB’nın taktik faulleri başlayınca kazanılan serbest atışlarıEdirne Belediyesi Edirnespor Cora ve Harding ile sayıya çevirdi, konuk ekip te Damme ile 2 sayı üretti ve maç ev sahibi ekibin 72-61 galibiyeti ile sona erdi.
Edirnespor'da Lindsey Harding 26 sayı, 5 ribaund, 8 asist, Michelle Greko 18 sayı, 6 ribaund, 6 top çalma, Özge Kavurmacıoğlu 12 sayı, 5 ribaund, 2 asist, Luca Ivankovic 9 sayı, 4 blok, 14 ribaund, Ayşe Cora 7 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 3 top çalma üretti. 5 oyuncunun sayı attığı Edirnespor'da Harding ve Kavurmacıoğlu çıkmadan 40 dakika oynadı.
Hatay BŞB'de Birita Daisy 13 sayı, Yasemen Saylar 12 sayı, 2 ribaund, 5 asist, Lynette Kizer 17 sayı, 5 ribaund, Sandra Viana 11 sayı, 2 ribaund, 4 asistle mücadele etti.
Maç sonunda gerek sahada gerekse tribünlerde olağanüstü bir sevinç vardı. Edirnesporlu oyuncuların gerek maçta tribünde oturmak zorunda kalan arkadaşları Coleman gerek kendi aralarında gerekse taraftarlarla birlikte paylaştıkları sevinç gösterileri görülmeye değerdi.
Maçın başlamasından önce Edirne Belediyesi Edirnespor başkanı Murat Boyacıoğlu ve Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, geçtiğimiz sezon şampiyon takımın hocalığını yapan Hatay BŞB Koçu Hakan Acer’e bir teşekkür plaketi verdiler.
1.Periyot: 21-13
2.Periyot: 11-19 (32-32)
3.Periyot: 22-11 (54-43)
4.Periyot: 18-18 (72-61)
Edirne Belediyesi Edirnespor: İrem Tulgar, Kader Çavdar, Sinem Taş, Gonca Karataş, İlknur Dumlu, Lindsey Harding 26, Luca Ivankovic 9, Michelle Greco 18, Özge Kavurmacıoğlu 12, Ayşe Cora 7, Dilek Özak.
Hatay BŞB: Christi M.Thomas, Yasemen Saylar 10, Özge Karataş, Maryam Gültekin 2, Brita Dramme 13, Lynetta Kizer 17, Gülşah Gümüşay 4, Sandra Ygueravide 11, Korel Engin 4, Duygu Fırat, Deniz Doğan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder