23 Aralık 2014 Salı

Türkiye Kadınlar Basketbol 1 Liginin değerlendirilmesi

22 Aralık 2014
TKBL 9. Hafta Değerlendirmesi
Burak Duran
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 9. haftasında perde; Cumartesi günü Mersin’de oynanan Mersin B.Ş.B – Edirne Belediyesi Edirnespor maçı ile açılırken, Pazar günü Abdi İpekçi Arena’da oynanan Galatasaray Odeabank – Fenerbahçe derbisiyle kapandı.
Hafta; Mersin Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan Mersin BŞB – Edirne Bld Edirnespor maçıyla açıldı. Sezona 2’de 2 ile başlayıp evinde sadece Beşiktaş’a kaybeden Mersin BŞB’nin karşısında 4 haftalık mağlubiyet serisine Hatay BŞB galibiyetiyle son veren bir Edirnespor vardı. Coleman’ın cezası nedeniyle lisans çıkarılan Greco Hatay BŞB maçında olduğu gibi Mersin’de de efektif bir basketbol sergiledi. Lindsey Harding ve Luca Ivankovic’in double-double yaptığı Edirne Bld Edirnespor, triple-double’ın kraliçesi Natasha Lacy’nin etkisiz kaldığı günde zorlu deplasmandan 57-62 galip gelerek ligdeki galibiyet sayısını 4’e çıkardı, Mersin BŞB 5 galibiyette kaldı.
Lige 6 galibiyetle başlayan, ardından Fenerbahçe ve Adana ASKİ’ye mağlup olan Abdullah Gül Üniversitesi, yeni antrenörüyle çıkışa geçmeyi düşünen Orman Gençlik’i konuk etti. İlk çeyreği 21-9 önde kapatan AGÜ, geri kalan dakikalarda da kontrolü Orman Gençlik’e hiç bırakmadı ve maçı 83-73 kazandı. AGÜ maç içerisinde 9 oyuncudan verim alırken Lara Sanders, Pınar Demirok, Gabriela Marginean ve Styliani Kaltsidou çift hanelere ulaştı. Konuk Orman Gençlik’de ise 35 dakika oyunda kalan Ana Dabovic 20 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. Bu galibiyetle AGÜ 7. galibiyetini alırken Orman Gençlik ise 1 galibiyette kaldı.
Karadeniz derbisinde, iç sahada başarılı sonuçlar alan Orduspor, dış sahada zorlanan Samsun Canik Belediye’yi konuk etti. İlk çeyreği 10-13 önde kapatan Samsun Canik Belediye, maç sonuna kadar basit hatalar ve etkisiz savunma yaparken ev sahibi Orduspor özellikle Megan Frazee ve Tan White ile skorlar buldu. Orduspor maçtan 83-54 galip ayrıldı. Orduspor’da 5 isim çift hanelere ulaşırken Feyzanur Kurt ve Melek Yusufoğlu gibi genç isimler de süre aldılar ve skor ürettiler. Canik ekibinde ise Gökçe Doğan ile Marcedes Walker en çok dikkat çeken isim oldular.
Eurocup’da başarılı sonuçlar alan Beşiktaş, Akatlar’da geçen hafta AGÜ’yü yenerek sükse yapan Adana ASKİ’yi ağırladı. İlk yarısı Beşiktaş’ın istediği gibi giden maçta üçüncü çeyreği de ev sahibi ekip 69-60 önde kapasa da son çeyrekte muhteşem savunmasıyla önce eşitliği yakalayan Adana ASKİ, maçtan da 78-84 ayrılarak 5. galibiyetini alırken geçtiğimiz hafta Fenerbahçe’yi deplasmanda mağlup eden Beşiktaş bu mağlubiyetle 5 galibiyette kaldı. Beşiktaş’ta 40 dakika parkede kalan Frida Eldebrink takımının en etkili ismi olurken (14 sayı – 6 asist) Adana ASKİ’de Briann January 23 sayı ile fark yaratan isim oldu. Ayrıca Adana ekibinde Melisa Can 19 sayı ile oynarken Erlana Larkins 10 ribaund ile pota altında etkili isimlerden biriydi. Konuk ekipte Milia Jovanovic (12 sayı) ve Ceyda Kozluca (13 sayı) ile çift hanelere ulaşan oyuncular olurken Beşiktaş’ta Eldebrink ile birlikte Jordan Hooper 11, Gülşah Akkaya 10 ve Ziomara Morrison 10 sayı ile oynadılar.
İki komşu şehrin karşılaşmasında Adana BOTAŞ, Osmaniye Gençlik’i konuk etti. İlk yarısını 37-31 ev sahibinin önde tamamaldığı maçta Osmaniye Gençlik zaman zaman farkı eritse de Adana BOTAŞ kontrolü elinde tuttu ve D’Andra Moss’un üstün çabasına rağmen maçtan 74-60 galip ayrıldı. BOTAŞ bu galibiyette 5. zaferine ulaşırken Osmaniye Gençlik ise 9. maçından da galibiyet çıkaramadı. Ev sahibinde Lauren Ervin 18 sayı – 25 ribaund – 5 asist’lik performansıyla göz doldururken Evanthia Maltsi 14 sayı – 6 ribaund, Tilbe Şenyürek 11 sayı – 5 ribaund, Pelin Bilgiç 12 sayı ile oynadı. Konuk Osmaniye Gençlik’de D’andra Moss 25 sayıyla maçın en skoreri olurken Kelley Müller ve Lucie Bouthors 9 sayı ile oynadı.
Beşiktaş gibi Eurocup’da başarılı sonuçlar alan İstanbul Üniversitesi BGD, ligde zor günler geçiren Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne konuk oldu. İlk yarısı 34-36 İstanbul Üniversitesi BGD üstünlüğü ile geçilen maçın üçüncü çeyreğinde kontrolü ele alan konuk ekip son çeyreğe  42-55 girdi. Son çeyrekte ev sahibinin çabaları yeterli olmadı ve İstanbul Üniversitesi BGD, maçtan 60-72 galip ayrılarak 7. galibiyetini aldı. Hatay BŞB ise bu sonuçla 1 galibiyette kaldı. İstanbul Üniversitesi BGD’de Shenise Johnson 20 sayı ile maçın en skoreri olurken galibiyette Özge Yavaş’ın 16, Nevin Nevlin’in 14, Courtney Paris’in 11 sayılık katkısı oldu. Ev sahibi Hatay BŞB’de ise Korel Engin 12 sayı, Lynette Kizer 11, Duygu Fırat 10 sayı ile oynadı.
Haftanın son maçı derbi mücadelesine sahne oldu. İstanbul Abdi İpekçi Arena’da Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe’yi konuk etti. İlk çeyreğin 16-16 eşitlikle geçildiği maçın devre arasına Galatasaray Odeabank 35-32 üstün girdi. Üçüncü çeyreği Fenerbahçe 43-45 önde kapasa da son çeyrekte hücumda etkili performans sergileyen Galatasaray Odeabank taraftarı önünde 66-60 ‘lık bir galibiyetle haftayı tamamladı. Ligde 8. galibiyetini alan Galatasaray Odeabank’da Kelsey Bone 17 sayı – 10 ribaund ile double-double yaparken Nuria Martinez ve Sancho Lyttle 15 sayıyla mücadele etti. Ligdeki 2. mağlubiyetini alan Fenerbahçe’de ise Tina Charles 26 sayı – 11 ribaund, Angel McCoughtry 13 sayı – 7 ribaund ile oynadı.
Alıntı: http://www.yarisaha.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder