3 Aralık 2014 Çarşamba

Tunca Spor 3 - Uzunköprü Spor 0

1 Aralık 2014
Tuncaspor Uzunköprü’nün Hesaplarını Bozdu
Levent Takan
Süper Amatör Lige kötü bir başlangıç yapan ve oynadığı 7 maçta sadece 1 galibiyet alabilen ve 6 mağlubiyetle ligin dibine demir atan Tuncaspor, ligin ilk 4 haftasına galibiyetle başlayan ama son 3 haftadır peş peşe mağlubiyetler alan Uzunköprüspor karşısında deyim yerindeyse şeytanın ayağını kırdı ve 3-0 gibi net bir galibiyete ulaşarak kendisine lazım olan 3 puana ulaştı.
Maça her iki takım da dengede başladı ancak Tuncaspor’un daha istekli bir oyunu sahaya yansıttığı görüldü. Kötü gidişine dur demek isteyen Tuncaspor ısrarla gol arayışlarını sürdürdü ve buna 21.dakikada ulaştı.  Emre takımını bu dakikada 1-0 öne taşıdı. Golden sonra Uzunköprüspor Tunca kalesine yüklense de Tunca defansı Uzunköprü’nün gol arayışlarına izin vermedi.. Uzunköprüspor’un özellikle defans hataları yaptığı ilk yarıda buna rağmen 45’te gole yaklaşmasına rağmen bunu sonuçlandıramadı ilk yarı 1-0 Tuncaspor üstünlüğünde tamamlandı.
Tuncaspor ikinci yarıya da etkili başladı. İkinci yarının hemen hemen tümünde etkili olan taraf Tuncaspor’du ve rakibini adeta kendi sahasına hapsetti. Uzunköprüspor’un birkaç kontratağı dışında fazla bir etkisi olmadı. 52 ve 54.dakikalarda Tuncaspor 6 pas içinde mutlak iki pozisyondan yararlanamadı. 60.dakikada Uzunköprüsporlu oyuncunun ceza sahası içinde Tuncasporlu oyuncunun ortaladığı topu elle kesmesine maçın hakemi devam kararı verdi. Ardından 67’de Uzunköprüspor kalecisi İbrahim’in topu ceza sahası dışında elle tutmasına Tuncasporlu oyuncuların itiraz etmesi durumu değiştirmedi. Tuncaspor Uzunköprü kalesini abluka altına almasına rağmen aradığı golü ancak 77’de buldu. Emre ceza sahası içinde 6 pas çizgisinin hemen önünde düzgün vurdu ve topu ağlarla buluşturarak takımın 2-0 öne geçirdi. İki farklı galibiyete rağmen oyundan kopmayan Tuncaspor gol arayışlarını devam ettirdi ve 87’de Cüneyt ile organize bir atak sonunda üçüncü golü buldu ve maçtan 3-0 galip ayrıldı.
Bölgesel Amatör Lig hedefiyle başladıkları lige iyi bir giriş yapan ve ilk 4 maçını kazanan Uzunköprüspor’da ise peş peşe aldıkları 4.mağlubiyetin üzüntüsü vardı.
Uzunköprüspor yönetimi gazetemize bir açıklama yaparak bu maçtan sonra teknik direktörleri Sinan Çetinkaya ile yollarını ayırdıklarını duyurdu. Açıklamada “Hocamızla karşılıklı olarak anlaşarak yollarımızı ayırdık. Kendisine bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileriz” dedildi.
Hakemler. Barış Bozkurt, Zihni Ertaş, Mustafa Ataş. Gözlemci: Bedrettin Güler.
Tuncaspor: Sedat, Umut, Mert, Gökalp, Ünal, Cengiz, Burak, Sercan, Emre, Sergen, Erman.
Uzunköprüspor: İbrahim, Enes, Egemen, Oğuz, Can, Gökhan, Salih, Hasan, Levent, Kerim, Hasan Hüseyin.
Alıntı: http://www.sporextra.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder