23 Aralık 2014 Salı

Trakya Spor Yazarları ve Gazeteciler Derneği Basın Açıklaması


22 Aralık 2014

Şiddet asla sporun bir parçası olamaz ve hoşgörüyle karşılanamaz.
Trakya Spor Yazarları ve Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Takan yazılı bir açıklama yaparak futbol hakemi Serdar Döşlü’nün hafta sonu oynanan bir futbol müsabakası sonunda fiili saldırıya uğramasını kınayarak sporda şiddetin asla hoş karşılanamayacağını açıkladı. Açıklama aynen şöyle;
“Hafta sonu Karaağaç Karlıovaspor ve Yeni İmaret takımları arasında oynanan Edirne 1.Amatör Küme futbol müsabakası sonunda maçın hakemi Serdar Döşlü’ye yapılan fiili müdahaleyi üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.
Trakya Spor Yazarları ve Gazetecileri Derneği üyeleri kimden ve ne gerekçeyle gelirse gelsin sporda her türlü şiddetin karşısındadır.
Maçı seyretmedik, seyretmemizde gerekmiyor. Olayın neden ve nasıl olduğunun da hiçbir önemi yok. Çünkü hangi gerekçeyle olursa olsun şiddet içeren hiçbir fiilin savunulacak bir yanı olmadığına inanıyoruz.
Evet, hakemlerimizin performansları düşük olabilir, çok kötü de maç yönetebilirler. Bizler spor yazarları ve gazetecileri olarak bunları zaten sık sık dile getiriyor, haber yapıyor, köşe yazılarımıza taşıyoruz. Yeri geliyor en acımasız eleştirilerimiz oluyor. Ama ne yapılırsa yapılsın hakem kardeşlerimize yapılan ve yapılacak olan fiili saldırılara hiçbir şekilde gözümüzü kapayamaz ve bu durumları savunamayız. Hiçbir gerekçe spor sahalarında şiddeti haklı gösteremez.
Biz spor yazarları ve gazetecileri olarak, sayın Serdar Döşlü’ye yönelik bu şiddet olayını gerçekleştirenleri şiddetle kınıyor başta sayın Döşlü olmak üzere tüm hakem camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Şiddet asla sporun bir parçası olamaz ve hoşgörüyle karşılanamaz.”
Levent Takan
TSYGD Başkanı
Alıntı: http://www.sporextra.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder