9 Aralık 2014 Salı

Edirnespor GK 1 - Anafartalar Spor 1

8 Aralık 2014
Puanlar Kardeş Payı
Edirnespor GK, dün yapılan Açık öğretim sınavları nedeniyle bugüne ertelenen BAL 11 grup 11.hafta maçında Keşan Anafartalarspor ile golsüz berabere kalarak galibiyet hedefine ulaşamadı.
Hafta arası yağan yoğun yağmur nedeniyle oldukça ağır bir zeminde oynanan maçta her iki takım oyuncuları da top oynamakta oldukça zorluk çektiler.
İstanbul Bölgesi hakemlerinin yönettiği maçın neden Saraçhane sentetik sahada oynatılmadığı maçı seyreden herkesin ortak merakı oldu. Her iki takımın oyuncuları zeminin ağırlığı yüzünden maç boyunca ayakta durmakta zorlanırken her hangi bir sakatlık yaşanmamış olması her iki tarafın teknik heyetini sevindirdi.
Maça etkili başlayan taraf Edirnespor GK oldu ve oyunu ilk dakikadan itibaren Anafartalar yarı sahasına yıktı. Edirnespor GK adına ilk tehlike 1.dakikada kornerden geldi. Edirnespor GK 8.dakikada peşpeşe iki korner atışıyla etkili olmaya çalışsa da zeminin patates tarlası gibi ağır olması son vuruşların iyi şekilde yapılmasına engel oldu. Anafartalar ilk defa 10.dakikada korner vuruşuyla Edirnespor GK kalesi önüne gelebildi.  İlk 20 dakika boyunca Edirnespor GK sık sık Anafartalar kalesi önüne gelse de son vuruşları yapamayınca aradığı golü bulamadı. Bu bölümde tamamen etkili olan taraf ev sahibi idi. Anafartalar ancak 1-2 cılız hücum denemesinden öte pek bir varlık gösteremedi.
22’de Tugay’ın kornerden kullandığı top 18’in hemen dışında Edirnesporlu oyuncunun önüne düşmesine rağmen müsait pozisyonda çok kötü vurunca önemli bir fırsat kaçmış oldu. 25.dakikada Edirnespor GK çok sık bulduğu korner atışlarından birinde topun arkasına yine Tugay geçti ve ceza sahasına gönderdiği topa Emirhan düzgün vurdu ama çok az farkla üstten dışarı gitti. 28’de yine Tugay’ın bir korne vuruşundan ceza hasına gönderdiği top Onurcan’ın önünde kaldı. Onurcan ayağı kayıp düzgün vuramayınca bir fırsat daha kaçmış oldu.
34.dakikada Edirnespor en önemli bir fırsatı kaçırdı. Tugay’ın ortasına ceza sahası içinde Onurcan yarı röveşata ile vurdu topu kaleci Mustafa 90’dan çıkardı.
39’da Anafartalarspor ilk  90 dakika boyunca yakaladığı tek önemli fırsatı gole çeviremedi. Edirnespor GK’lı oyuncu topu Anafartalar sahasının ortasında kaptırınca gelişen Anafartalar atağında top bir anda Edirnespor GK ceza alanına geldi. Burada Anafartalarsporlu oyuncu sert vurdu kaleci Ufuk 90’a giden topu kornere çeldi.
40.dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Ali Rıza topla ceza sahasına girdi rakibin teması ile dengesini kaybeden Ali Rıza devam etmek yerine durup penaltı bekleyince takımını önemli bir pozisyondan etti.  Maçın ilk yarısı böyle sonuçlandı.
İkinci yarıya Anafartalarspor daha istekli başladı ve ilk yarı boyunca yapamadıklarını yapıp Edirnespor GK ceza sahasına sık sık inmeye başladılar. 52.dakikadaEdirnespor GK kalesinde tehlike yarattılar. Yerden vurulan top az farkla direğin yanından dışarı çıktı.
56’da Tugay’ın 22-23 metreden kullandığı serbest atış vuruşunda çatala giden topu Mustafa son anda çıkardı.  62’de Tugay’ın sert şutu yine kalecide kaldı.67. Ali Rıza ceza sahasının hemen önünde düşürüldü. Tugay’ın şutunu kaleci yumruklayarak bertaraf etti. 69’da Edirnespor GK atağında soldan ortalanan topa ceza sahası içinde kafayla vuruldu, kaleciyi geçen topu Anafartalarsporlu oyuncu çıkardı. 71.de ceza sahasına ortalanan topa Anafartalarspor oyuncu elle müdahale etti ama hakem devam dedi. 73.dakikada kaleci Mustafa 6 saniye kuralını ihlal edince Edirnespor GK ceza sahası içinde serbest vuruş kazandı. Tugay’ın vurduğu şut defansta kalınca Edirnespor GK bir fırsatı daha değerlendiremedi.  Hemen ardından Ramazan bomboş pozisyonda, 6 pas üzerinden topu kalecinin üzerine bırakınca saç baş yoldurttu. 77’de Anafartalarspor’un kazandığı korner atışını Kutsal kullandı ve topu Serdar ile buluşturdu. Serdar yerden vurduğu şut direğin az farkla yanından dışarı gitti. Hemen ardından gelişen kontra atakta Onurcan ceza sahası içinden kaleciyi de geçti ama topu boş kaleye yuvarlayamadı.
80’de Edirnespor GK peşpeşe 3 korner kullandı. Bunların birinde topun elle kesildiği yolunda penaltı beklentisi olsa da hakem devam ettirdi. Kalan bölümde ele geçen fırsatları değerlendiremeyince Edirnespor GK 3 puan amacıyla çıktığı maçtan bir puanla ayrıldı.
Maçın bitmesiyle saha içinde Anafartalar ve Edirnespor GK’lı futbolcular arasında kısa süren bir gerginlik yaşansa da araya giren yöneticiler ve teknik heyetler sayesinde fazla büyümeden önlendi.
Edirnespor GK önümüzdeki hafta ilk yarının son maçında Kozlu deplasmanında oynayacak.
  • Hakemler: Muzaffer Önder, Kenan Yavuz Hızal, Abdullah Körismail. Barış Esa (4.Hakem)
  • Edirnespor GK: Ufuk, Tugay, Orhun Kaan, Doğukan, Emirhan, Ümit, Ramazan, Kadir, Ali Rıza, Mert, Onurcan.
  • Anafartalarspor: Mustafa, Rıfat, Oğulcan, Feyzullah, Sergen, Kutsal, Esat, Mehmet, Aydın, Serdar, Servet.
http://www.sporextra.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder