12 Temmuz 2012 Perşembe

8. Balkan Türk Folklor Festivalınin Muhteşem Galası


8. Balkan Türk Folklor Festivalinin Muhteşem Gala Konseri
8. Balkan Türk Folklor Festivali bu akşam Kırcaali merkez parkında düzenlenen gala konserle sona erdi. Yüzlerce Kırcaalinin yoğun ilgi gösterdiği konserde Bulgaristan, Yunanistan, Türkiye, Romanya ve Makedonya’dan katılan folklor grupları yörelerine has halkoyunları sundular, seyircilerin gönlünü doldurdular.
Gala konsere Türkiye Cumhuriyeti Filibe Konsolos Vekili Elif Kutlu, Krumovgrad (Koşukavak), Ardino (Eğridere), Kirkovo (Kızılağaç) ve Çernooçene (Yeni Pazar) Belediye Başkanları Sebihan Mehmet, Resmi Murat, Sali Ramadan ve Aydın Osman, Hasan Azis’i temsilen Kırcaali Belediye Başkan Yardımcısı Elisaveta Kehayova, Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, Kırcaali Ortodoks Cemaati Başkanı Peder Petar Garena, DNES Sivil Toplum Hareketi Kırcaali Bölge Koordinasyon Kurulu Başkanı Dimitır İlçev hazır bulundular.
İlk önce sahneye Kırcaali Türk Folklor Ekibi çıktı ve o muhteşem Çiftetelli dansıyla konukları ve Kırcaalileri selamladılar. Sonra Yunanistan’ın Komotini (Gümülcine) kentinden katılan kızların renkli elbiselerle dikkat çektiği Türk Gençler Birliğinin folklor grubu sahne aldıktan sonra Romanya’dan Karasu Kırım Tatar Topluluğu halkoyunları tanıttı. Giresun folklor grubu Türkiye’nin Doğu Karadeniz bölgesinde geleneksel halkoyunu olan horon oynadılar. Ardından Makedonya’dan Valandovo kentinden katılan iki folklor ekibi Makedon ve Türk halkoyunları sundular. En son Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Topluluğu gösteri yaptı.
Gösterilerinden hemen sonra folklor grupların yönetmen ve yöneticilerine sırasıya Elisaveta Kehaoyova, Sebihan Mehmet, Sali Ramadan , Resmi Murat, Aydın Osman, Ömer Lütfi Kültür Derneği Başkanı Seyhan Mehmet ve Konsolos Vekili Elif Kutlu tarafından birer plaket sunuldu. Onlar da kendi tarafından ödül verenlere sembolik hediyeler sundular. Ayrıca DNES Hareketi adına Dimitır İlçev de foklor grupların yönetmenlerine birer teşekkür belgesi takdim etti.
Folklor grupların yönetmen ve yöneticileri festivalin organizatörlerine teşekkür ettiler, yerel foklor gruplarını da kendi şehirlerine davet ettiler.
Konserden sonra Kırcaali Haber gazetesi aracılığıyla Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, festivalin organizatörlerine teşekkür etti. Bölge Müftüsü, “8. Balkan Türk Folklor Festivali olarak 5 ülkeyi 7 temsilcisiyle bir araya getiren bu güzel organizasyon bizleri son derecede mutlu ediyor. Çünkü bu Kırcaali’ye yakışan bir güzelliktir, Kırcaali toleransın merkezi, hoşgörünün başkentidir” diye paylaştı. Beyhan Hoca, Peder Garena ile birlikte çay, kahve içerek konseri izlediklerini söyledi.
Petar Garena, “Buraya Makedonya ve Mecidiye’den arkadaşlarımızı görmeye geldik. Daha önce kendileriyle yine Balkan Türk Folkloru Festivali esnasında tanışmıştık. Ben burada Makedonya, Romanya veya Türkiye’den olsun, her hangi bir yabancı görmüyorum. Hepimiz Balkanlıyız. Bu festival çok güzel bir olay. Müzik olamayan yerde tanklar olacak. İnsanlar el ele olmazsa, birbirine karşı olacaklar” diye konuştu.
Resmiye Mümün http://www.kircaalihaber.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder