9 Temmuz 2012 Pazartesi

Bulgaristan'da ki Festival ve Şenlikler

8. Balkan Türk Folklor Festivali
 Kırcaali–2012
Balkan Türk Folklor Festivali "Ömer Lütfi" Kültür Derneği tarafından Kırcaali İli'ndeki 7 belediyenin desteği ile gerçekleşmekte. Bu yıl sekizincisi düzenlenen festivale Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya ve Romanya’dan 6 Türk Folklor Ekibi katılacak.
Festivalin açılışı 09.07.2012 saat 11,00 Kırcaali merkez parkta yapılacak. Aynı gün saat 14,00 da Cebel’de ve 17,30 da Krumovgrad’ta /Koşukavak/ gösteriler yapılacak.
10.07.2012 saat 10,30’da Momçilgrad /Mestanlı/ ve 19,00’da Ardino’da /Eğridere/ gösteriler yapılacak.
11.07.2012 saat 10,30’da Çorbaciysko’da /Çorbacılar/ ve aynı saatte Çernooçene’de /Yenipazar/ gösteriler yapılacak.
Balkan Türk Folklor Festivali’nin kapanış gala konseri aynı gün saat 19,00’da Kırcaali Merkez parkta yapılacak.

Başevo (Hallarlılar)
Köy Şenliğine Davet
Ardino’nun Başevo (Hallar) köyünde yarın ve Pazar günü geleneksel köy şenliği yapılacak. Etkinlik, artık 10’cu yıl yerli halkın ve İstanbul, Bursa ve İzmir’deki Hallarlılar Kültür ve Dayanışma Derneklerinin maddi desteğiyle düzenleniliyor. Başevo muhtarı Müren Sali, cumartesi günü köyün merkezinde saat 10.00’dan itibaren sağlık ve bereket mevlidi okunacağını belirtti. Ardından yerli aşçı ustalarının hazırladığı 20’den fazla kazan keşkek âdete iştirak eden herkese dağıtılacak. Aynı akşam Başevolular Belite Brezi Turistik Merkezinde düzenlenen hemşeriler görüşmesine toplanacaklar.
Her geçen yılla bölgede ününü artıran Başevo köyünün şenliği pazar günü olacak. Şenlik sırasında satranç turnuvası ve çok hediyeler dağıtılan bayram çekilişi yapılacak.
Müren Sali, “Köy şenliğinin yapılması çok güzel bir şey. Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan köyde kökenleri olan insanlar birbirlerini unutmamak için bir araya toplanıyorlar. Şenliğe Ardino Belediyesinin ve bölgenin tüm sakinleri davetlidir” dedi.
Geleneksel Hallar şenliğine Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat’ın da katılması bekleniliyor.
Güner Şükrü http://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=9003


3. Dünya Mestanlılar Buluşmasının programı
10 Temmuz’da başlayacak
Momçilgrad /Mestanlı/ Belediyesi, geleneksel düzenlenen Dünya Mestanlılar Buluşmasının14 Temmuz cumartesi günü saat 20.25’de Belediye Başkanı Akif Akif tarafından resmî açılışının merkez kent meydanında gerçekleşeceğini duyurdu. Buluşma artık üçüncü yıl “Mestanlı Daima Kalbimde” başlığı altında organize edilmektedir. Momçilgrad Belediyesi yurt içinden ve yurt dışından tüm hemşerilerini buluşmaya davet ediyor.
Momçilgrad Belediyesi dünyanın dört bir yanından gelecek misafirlerini yaz akşamında kent merkezinde şarkı söyleyip, dans etmeleri için güzel bir müzik programıyla karşılayacağı anlaşıldı.

3. Dünya Mestanlılar Buluşması çerçevesinde yapılacak etkinliklerin 10-14 Temmuz tarihleri arası bir hafta boyunca süreceği ilan edildi. O zaman çeşitli spor müsabakaları ve konserler düzenleneceği belirtildi.
3. Dünya Mestanlılar Buluşması 10 Temmuz 2012 tarihinde saat 10.30’da merkez meydanda 8. Balkan Türk Folklor Festivalinin katılımcılarının sunacağı konserle başlayacak, 14 Temmuz’da saat 21.20’den itibaren pop-folk sanatçısı Rayna’nın sunacağı konserle sona erecek.
3. Dünya Mestanlılar Buluşmasının 5 gün sürecek tüm programı
 http://www.momchilgrad.bg/?act=news&id=794 linkinden bulunabilir.
Kırcaali Haber http://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=9005

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder