23 Temmuz 2012 Pazartesi

Gümülcüne'deki Poşpoş Tekkesi'ne İnşaat izni veriliyor

Gümülcine Belediye Meclisi
Poşpoş Tekkesi Arazisine
İnşaat Yapılmasının Önünü Açtı

Osmanlı İmparatorluğu’nun önemli tarihi ve mimari eserleri arasında bulunan, Sultan I. Murad zamanında inşa edilen Gümülcine’deki Postuboş (Poşpoş) Tekkesi’nin bulunduğu arsaya inşaat yapılabilecek. Gümülcine Belediyesi Meclisi’nin 198/2012 sayı ve tarihli kararı ile Gümülcine Şehir Planı’nda yapılan düzenlemeye göre Nea Mousinoupoli bölgesinde Eski Cami’ye ait taşınmaz mülkün kamu yararına yapılacak inşaat özellikleri taşıdığına karar verildi.
Rıdvan Molla İsa: Belediye bu kararı ile önemli bir adım attı
1989 yılında Gümülcine Belediyesi’nin kararı ile yıktırılan Poşpoş Tekkesi’nin yeniden yapılması yönünde uzun yıllardır iletilen talebe karşın Poşpoş Tekkesi arsasına inşaat yapılmasına izin verilmemişti. Belediye Meclisi’nde alınan karar sonrasında konuşan Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa, “Tekke’nin yeninden yapılması için tayinli cemaatin uzun yıllardan beri dilekçesi vardı. İmar Müdürlüğü eskiden valiliklere bağlıydı. Kallikratis planıyla belediyelere bağlanmasından sonra Poşpoş Tekkesi’nin yapılması meselesi tekrar gündeme geldi. İnşaat izninin çıkabilmesi için önce şehir planı dışında tutulan tekke arazisinin inşaat alanı kapsamına dahil edilmesi gerekiyordu. İşte Gümülcine Belediye Meclisi yaptığı toplantıda bunun kararını alarak, inşaat izninin alınabilmesi için önemli bir adım attı.” dedi.
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu,“Gümülcine Belediye Meclisi’nin oybirliği ile Nea Mousinoupoli bölgesinde Eski Cami’ye ait taşınmaz mülkün kamu yararına yapılacak inşaat özellikleri taşıdığına karar vermesi oldukça sevindirici. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın talebinin yerine getirilmesi yönünde alınan bu karar olumlu bir adım. Bundan sonra Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı’na iletilecek inşaat izni talebine ilişkin olarak bakanlığın olumlu bir yanıt vermesini umut ediyoruz” dedi.
Kaynak Bilal Budur http://www.milletgazetesi.gr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder