1 Temmuz 2012 Pazar

Yunan Parlamentosunda Türk Milletvekillerine Yapılan Haksızlık

Türklere saygısızlık
Aşırı sağcı Altın Şafak vekilleri Türk vekillerin yemin töreni sırasında büyük saygısızlık yaptı
Bir ay önce feshedilen Yunan parlamentosunda Türk vekillerin yemin töreni sırasında ayağa kalkmayan aşırı sağcı Altın Şafak vekilleri dün aynı eylemi tekrarladı. Yemin törenine ameliyat olan Başbakan Samaras katılmadı.
Yunanistan’ın, 17 Haziran’da tekrarlanan genel seçimler sonrası oluşan 7 partili parlamentosunun yeni üyeleri dün düzenlenen törenle yemin ederek göreve başladı. 300 sandalyeli Yunan parlamentosunun yeni milletvekilleri, Başpiskopos Ieronimos tarafından yönetilen törende İncil’e el basarak yemin etti.
Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Ayhan Karayusuf ile Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) milletvekili Ahmet Hacıosman ise Kuran-ı Kerim’e el basarak yemin etti. Üç azınlık milletvekilinin yemini sırasında bir saygı göstergesi olarak parlamentodaki herkes ayağa kalktı. Buna rağmen aşırı sağcı Altın Şafak (Hrisi Avgi) partisinin 18 milletvekilinden hiçbiri ayağa kalkmayarak üç azınlık milletvekilinin meclise girmesini protesto etti.
İkinci kez aynı eylem
Altın Şafak milletvekilleri, 6 Mayıs’ta yapılan seçimle oluşturulan ancak hükümet kurulamadığı için aynı gün fesh edilen parlamentodaki yemin töreni sırasında da aynı eylemi yaparak, Türk kökenli vekillerin yemini sırasında yerlerinden kalkmamayı tercih etmişti.
Dünkü törene göz ameliyatı sonrası ev istirahatında olan çiçeği burnunda Başbakan Antonis Samaras ile AB zirvesi için Brüksel’de bulunan heyetteki Yunan vekilleri katılamadı. Brüksel’de oldukları için törene katılmayanlar, zirve sonrasında Yunanistan’a dönüşlerinde ayrı bir törenle yemin ederek meclise girecek.
Kaynak http://www.rubasam.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder