13 Temmuz 2012 Cuma

Srebrenitsa Soykırımı Kurbanları Ebedi Mezarlarına Kavuştu


Saraybosna’dan 520 Tabut Geçti

Gözlerde Yaş, Ellerde Çiçek, Dillerde Fatiha

Kimlikleri bu yıl tespit edilen 520 Srebrenitsa soykırımı kurbanının cenazeleri, dizi halinde Saraybosna’dan geçti.
11 Temmuz’da Srebrenitsa’daki Potoçari mezarlığına gömülecek cenazeler, Visoko’dan Potoçari’ye taşınıyor. Cenazeler arasında henüz 15 yaşındayken öldürülen erkek çocukları Niyaz (Nusret) Hasanoviç, Suad (Sulyo) Klempiç, Emir (Ahmet) Manciç, Adam (Fadil) Mekaniç, Ahmed (Masud) Pasiç ve Hayro (Rasid) Smayloviç de bulunuyor.
Geçtiğimiz yıllardaki gibi bu yıl da Saraybosnalılar, kimliği yeni tespit edilen Srebrenitsa kurbanlarını defnedilmek üzere çıktıkları yolda yalnız bırakmadı. Tabutların sıra halinde geçtği sokakları dolduran kalabalık, cenazeleri çiçekler ve dualarla uğurladı.
BH Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyeleri Bakir İzetbegoviç ve Jelyko Komşiç, Dışişleri Bakanı ve SDP Başkanı Zlatko Lagumciya, Güvenlik Bakanı Sadık Ahmetoviç, SDA Başkanı Suleyman Tihiç, AB’nin Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Valentin Inzko ve Saraybosna’daki yabancı temsilciliklerin katıldığı törende kurbanların yakınları sevdiklerini gözyaşlarıyla uğurladı.
1995 yılındaki soykırımdan 17 yıl sonra hüviyetleri tespit edilen 520 kurban, halihazırda 5137 soykırım kurbanının gömülü bulunduğu Potoçari Anıt Mezarlığı’na defnedilecekler
http://www.bosnakmedya.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder