20 Temmuz 2012 Cuma

Bulgaristan Burgaz'da Bombalı Saldırıda Ölen Mustafa Kösev'in Cenaze Töreni Yapıldı

Bombalı Saldırıda
Ölen Mustafa Kösev’in Cenaze Törenine
Devlet Temsilcisi Gelmedi
Burgaz Havaalanı'nda İsrailli turistlerin içinde bulunduğu otobüse düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Yakoruda’nın Yürükovo köyünden Mustafa Kösev’in bugün yapılan cenaze törenine devleti temsilen Sofya’dan hiçbir resmi temsilcinin katılmadığı bildirildi. 
36 yaşındaki Mustafa Kösev, bombalı saldırıya uğrayan otobüsün şoförüydü ve iki gün önce meydana gelen patlama sırasında olay yerinde hayatını kaybetti.
Mustafa Kösev, terörist saldırıda hayatını kaybeden tek Bulgaristan vatandaşıdır.
Mustafa, eşi Emine ile birlikte 10 yaşında Salihe adında bir kız evladına sahiptir.
Mustafa Kösev’in cenaze namazına bugün Başmüftü Mustafa Aliş Hacı, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) milletvekilleri, Yakoruda Belediye Başkanı Nuredin Kafelov, Bölge Müftüsü Aydın Muhammed ve köy muhtarı Emine Elanska katıldıkları öğrenildi.
Mustafa’nın yakınlarından alınan bilgiye göre, anne babasının, eşi ve kızı Salihe’nin şok içinde oldukları, bugün evine iki kere hekimler çağrıldığı ortaya çıktı.
Köy muhtarı Emine Elanska, “Bütün köy halkı Mustafa için ağlıyor. Ben onun uzaktan kuzeniyim. Şimdilik cenaze merasimi için mali yardıma ihtiyaç duyulmuyor.
Mustafa’nın eşi Emine’nin adına banka hesabı açıldığını duydum” diye kaydetti.
Muhtarın bugün köyde yas ilan ettiği açıklandı. Yürükovo Muhtarlığından Mustafa’nın ailesi için bir kereliğine para yardımında bulunacaklarını duyurdular.
Mustafa Kösev’in çalıştığı ulaşım firmasından eşi Emine Kösova’nın adına IBAN: BG89UNCR7001520661066 banka hesabı açtıklarını bildirdiler.
Aynı zamanda bugün İsrail’de Burgaz Havaalanı'nda hayatını yitiren 5 kişinin de cenazesinin kaldırıldığı haber verildi. 
Kaynak Kırcaali Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder