11 Mayıs 2012 Cuma

Balkanlarda Türk Kültür ve Geleneği Yaşatılıyor

Bulgaristan Razgrat İli Kubrat İlçesinde
Türk Kültür
ve
Geleneği Yaşatılıyor

Bulgaristan'ın Razgrat şehri Kubrat ilçesi Sevar Köyünde düzenlenen şenliklerle, Türk kültür ve gelenekleri yaşatılmaya devam ediyor.
Bu yıl 279. su düzenlenen etkinliklerde sergilenen folklor gösterileri ve yöresel kıyafetlerle sunulan oyunlar beğeniyle izlendi.
Renkli görüntülerin yaşandığı şenliklere eşi ve kızıyla katılan T.C. Burgaz Başkonsolosluğu Cem Ulusoy, Türkiye’den gelerek şenliklere katılan Osmangazi Bal-Göç Derneği üyelerine ve destek veren Bursa Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.
Etkinlikte Türk Kültürünün yaşatılmaya çalışıldığını belirten Başkonsolos Cem Ulusoy, “Burada Türk Kültürünün yaşatıldığını en bariz bir şekilde görebiliyoruz. Tarihe geçmişe olan hoş bir gelenek canlandırılıyor. Burada yaşayan soydaşlarımızın bir araya gelmesi için bir vesile oluyor. Umarım bu etkinliler ve birliktelikler sürer. Eşim ve kızım bu etkinlikten çok etkilendiler ve çok mutlu oldular onlar için unutulmaz bir anı oldu. Bursa’nın Balkanlar olan yoğun ilgisini yakından takip ediyorum. Buradan göç eden ailelerin burasıyla bağlarının koparılmamış olduğunu görmek bir vefa duygusunun ortaya konulması olarak algılıyorum. Buradaki soydaşlarımızda bundan ziyadesiyle mutlu olduklarını görüyorum.”dedi.
Gün boyu süren etkinlikler, Kültür evi bahçesinde yöresel kıyafetlerle sunulan nişan ve dilek töreni ile sona erdi.
Kaynak Sezgin Eren 2012–05–08 http://www.kircaalihaber.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder