23 Mayıs 2012 Çarşamba

Bulgaristan'da Kabaağaç Camisi İbadete açıldı


Kabaağaç Camii İbadete Açıldı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin teşebbüsüyle Bursalı işadamı Feridun Kahraman tarafından yıkılmak üzereyken yaptırılan Bulgaristan'ın Cebel bölgesindeki Kabaağaç köyünün camii törenle ibadete açıldı. Kabaağaç Camii'nin açılışına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra Türkiye'nin Bulgaristan Büyükelçisi İsmail Aramaz, TBMM Türkiye-Bulgaristan Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, işadamı Feridun Kahraman, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, BAL-GÖÇ Başkanı Doç.Dr. Yüksel Özkan ve Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer katıldı.
Yıkılmak üzere olan Kabaağaç Camii'nin restore edilmesi kararının geçen yıl Bulgaristan ziyaretinde alındığını ve Bursa'ya dönüşte İşadamı Feridun Kahraman'a finansman konusunu açtıklarını belirten Başkan Altepe, "Burada gerçekten büyük bir fedakârlık oldu. İki katlı bir binaydı ve bodrumu da yoktu. Şimdi hepsi yapıldı. İhtiyacı giderecek şekilde şirin bir cami oldu. Burada finansmanı sağlayan Feridun Kahraman kardeşimizin yanı sıra müteahhit firmanın da katkıları oldu. Cebel Belediye Başkanımız da uğraştı. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Kabaağaç Köyü Camii, bölgeye hayırlı olsun" dedi.
Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer de yaptığı konuşmada, Kabaağaç Camii'nin bölgenin tek mabedi olduğunu ve yıkılmak üzere olduğunu hatırlattı. Geçen yıl Bulgaristan ziyaretinde konuyu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye açtıklarını ve caminin restore edilmesine yönelik olumlu cevap aldıklarını belirten Ömer, "Başkanımız Recep Altepe'nin girişimleriyle, bölgede ikamet eden soydaşlarımızın ibadet için kilometrelerce yol yaparak Cebel'e gelmesinin önüne geçildi. Başta Başkan Altepe olmak üzere İşadamı Feridun Kahraman ve emeği geçenlere, yaptıkları bu hayırdan dolayı halkım adına teşekkür ediyorum" dedi.
Açılışta söz alan Feridun Kahraman ise aslen Cebelli olduğunu ve ailesinin yıllar önce buradan göç ettiğini belirtti. Cebel'i hiç unutmadıklarını, buradaki soydaşların üzüntüleriyle üzüldüklerini ve sevinçleriyle sevindiklerini kaydeden Kahraman, açılışı yapılan caminin hayırlara vesile olmasını diledi.
TBMM Türkiye-Bulgaristan Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de camilerin Müslümanların nişanları ve Türk-İslam medeniyetinin ortak alanları olduğunu vurgulayarak, eseri Kabaağaç köyüne kazandıranlara şükran duygularını iletti.
Başkan Altepe, Bulgaristan temasları çerçevesinde Madan, Rudozem ve Çepintsi'deki camileri de gezdi. İlk olarak Madan'a geçen ve burada bulunan 2 camiyi inceleyen Başkan Altepe, daha sonra Rudozem ve Çepintsi'ye uğradı. Çepintsi Camii'nde bulunan ve Semerkand karakteriyle elle yazılan Kur'an-ı Kerim'i inceleyen Başkan Altepe, caminin eksiklikleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder