21 Mayıs 2012 Pazartesi

HÖH Genel Başkanı Ahmet Doğan "Devleti Yönetmek Zorundayız"

Ahmet Doğan:
“Devleti Yönetmek Zorundayız”
Pazar günü Ardino’nun Byal İzvor (Akpınar) köyü meydanında geleneksel Kazim İbrahim Paşa’nın anısına düzenlenen anma törenine binden fazla kişi katıldı.
Kazim Paşa 1972 yılında Bulgaristan’da diktatör rejimin Bulgarlaştırma sürecinin ilk aşamasını uyguladığı sırada acımasızca öldürülmüştür. Törende hazır bulunan Hak ve Özgürlükler Hareketi /HÖH/ Genel Başkanı Dr. Ahmet Doğan misafirleri “Merhaba Akpınar!” ile selamladı. Başkan, aşırı milliyetçi propaganda yürüten SKAT TV’nin ekibe de “Merhaba!” dedi. Dr. Doğan, “Bize çok büyük bir iyilik yapıyorsunuz. Vicdanımızı canlı tuttuğunuz için size teşekkür etmek isterim. (Aynı ekibi kastederek) Kin, öç duygusu güden bu insanlar bizim yararımıza çok güzel iş başarıyorlar ve ben onlara bir defasında ikramda bulunacağım” dedi.
HÖH lideri, “Seçim zamanı yaklaşıyor. Devleti yönetmek zorundayız. Ülkede durum üç, dört, beş yıl önce nasıldı ve şimdi nasıl, farkı görüyorsunuz. Yeterince dinlendik. Çok fazla yönetici meraklıları olsa da, bizim yönetimde olmadan olmayacak. Devleti yönetmek bilmiyorlar, hazinesi boş, nereden para bulacaklarını bilmiyorlar, yeni vergiler düşündüler, iş adamların mal varlığını gasp ediyorlar, emekli maaş fonunda sorunlar mevcut” diye öne sürdü.
Byal İzvor’da HÖH lideri, Balkanlarda Bulgarlaştırma sürecinin devam ettiğini söyledi. Ahmed Doğan, “Balkanların tarihi çok farkı, sürekli sınırlar değiştirilmekte. Askeri güç kullanarak veya sessiz bir biçimde olsun, bu süreç ileride de devam edecek. Fakat 100 yıldan beri bu eğilime karşı duracak HÖH basilinden başka bir basil yok. Zaten bundan korkuyorlar” dedi. Lider, sembolik anlamı olduğu için Kırcaali bölgesinin HÖH partisi için çok önemli olduğunu belirtti.
Sayın Doğan, Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat’a eğer belediye sanayi endüstri alanı kurma projesini gerçekleştirirse, bölgede yapılacak yatırımlara yardımcı olmaya söz verdi.
Ahmet Doğan’ın kalabalığa hitaben en son sözleri, “Sağlıklı ve gurulu olun ve bir yıl sonra konkre bir yönetim programını desteklemeniz için gene geleceğimi unutmayın” idi. Başkan, Bulgarlaştırma sürecinde hayatını kaybeden Kazim Paşa anısına dikilen anıt taşa çiçek çelenk sundu.
Byal İzvor’da yapılan anma töreninde HÖH lideri yanı sıra, onun yardımcıları Hristo Biserov ve Lütvi Mestan, Avrupa Birliği Milletvekili Metin Kazak, Milletvekilleri Remzi Osman, Necmi Ali, Erdoğan Ahmedov, Arif Aguş, Elin Andreev, HÖH Gençlik Kolları Başkanı Ceyhan İbramov hazır bulundular.
Törende Bursa Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan, Eğridereliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Kahraman, Ardino’nun Fahri Vatandaşı Reşat Aydın da resmi konuklardı.
Anma töreninde HÖH Kırcaali İl Teşkilatı Başkanı ve Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer, Kırcaali İlinden Belediye Başkanları, HÖH’nden Belediye Meclis Başkanları ve başka şahıslar da hazır bulundular. Kazim Paşa’nın Bursa’da yaşayan oğlu İbrahim Kazimoğlu da hakkıyla buradaydı. Bulgaristan Müslümanları Yüksek İslam Şura Başkanı Şabanali Ahmet, Kazim Paşa anısına bir dua okudu.
Milletvekili Remzi Osman, Türklerin iktidar yapılışlarına erişimine izin verilmemesiyle ilgili HÖH partisinin eski bir acısını dile getirdi. Sayın Osman, “Hala bazı kişiler, Türklerin ve Pomakların hukuk sisteminde, emniyet güçlerinde yer almalarından korku duyuyorlar. Batı Rodoplar’da Türk adlı bir polis memuruna rastlamak bir olaydır, yaklaşık 200 000 nüfus durumunda böyle 3–4 polis var. Kırcaali’de bu yönde küçük de olsa başarı elde etmiş bulunuyoruz, fakat eğer insanlarımız kendilerini bu yapılışlarda göremiyorlarsa, güven kazanamazlar” diye yorumladı. Kırcaali milletvekili, 1 milyonu aşkın Bulgaristan vatandaşının İslam dinine inandığını ve diğer dinlere karşı saygısı olduğunu kaydetti.
Remzi Osman, “Bir köyde yok edilen cami veya kilise olsun herhangi bir ibadet evini yeniden inşa edemeyeceğimiz kimsenin aklına gelmesin. Rodoplarda adları değiştirme kampanyasında 150’den fazla cami yıkılmıştır ve şimdi yeni camiler yaptığımız için suçlu oluyoruz. Ben nasıl dini uygulayacağımı o insanlara mı sorayım?!” diye yakındı.
Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat, anma törenleri düzenlemekle öç alma ve kin gütme amaçlanmadığını, tek amacın temel insan haklarını korumak için mücadele edenlerin unutulmaması ve 1972 yılında yaşanılan olaylardan ders alınması olduğunu kaydetti. Resmi Murat, “Çünkü bu olayların unutulması tekrar edilme riskini taşıyor” dedi.
Başkan, HÖH partisi temsilcilerinin onları seçen insanlara hizmet etmek için emek verdiklerini belirtti. Onların yerleşim yerlerinin refahı ve yaşam standardının yükseltilmesi için çalıştıklarını öne sürdü.
Resmi Murat, “Liderimiz yeni iş yerleri açılması ödevlerini verdi ve biz de bu yönde çalışmalar yürütüyoruz. Sanayi alanları için ayrıntılı planlar hazırlıyoruz, yeni iş yerleri açılması için Ardino bölgesine gelme ihtimali olan iş adamlarıyla görüşmeler yapıyoruz. Biokütle, gaz ve elektrik enerjisi santralleri kurulmasıyla ilgili taraflarla görüşüyoruz. Burada üretilen enerji hastanelerin ve okulların ısıtılması için kullanılabilir. Biz sizin belirttiğiniz projelerin gerçekleştirilmesi için çaba gösteriyoruz. Biz böyle çalışıyoruz ve böyle de çalışmaya devam edeceğiz, size bitirdiğimiz işi rapor etmeye devam edeceğiz. Seçim öncesi dönemde konuştuklarımızı, şimdi de konuşmaya devam edeceğiz, çünkü daima sizin yanınızdayız, her zaman sizin yanınızda olacağız ve yaptıklarımızın hesabını vereceğiz” dedi.
Başkan, tüm Ardino halkı adına artık ikinci yıl Byal İzvor köyünde yapılan anma törenini şereflendiği için kalbi şükranlarını ifade etti.
Kaynak Güner Şükrü http://www.kircaalihaber.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder