21 Mayıs 2012 Pazartesi

Bulgaristan da Deprem

Bulgaristan da Deprem

Bulgaristan'da 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sofya Jeolojik Araştırmalar Merkezinden alınan bilgiye göre, saat 03.00'de merkez üssü Bulgaristan olan 5,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.
Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi, merkez üssü başkent Sofya'nın 23 kilometre kuzeybatısında olan depremin yerin 9 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini bildirdi.
Depremin yaşandığı Bulgaristan 'da bazı binalarda çatlaklar oluştu. Evlerin çatıları yıkıldı. Artçı sarsıntıların devam ettiği bölgede şu ana kadar can kaybından söz edilmiyor. Bölgede panik oluşturan deprem, Sofya ve Pernik'in yanı sıra Blagoevgrad, Kazanlık,Kırcaali ve Eski Zağara şehirlerinde de hissedildi. Depremden sonra bölgede çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi. En son artçı sarsıntı 04.31'de 4,7 büyüklüğünde gerçekleşti. Sivil savunma ekipleri, Başkent Sofya başta olmak üzere depremin hissedildiği şehirlerde sokakları dolaşarak bir yandan halkı sakinleştiyor, diğer yandan da hasar tespit çalışmalarında bulunuyor.
Bulgaristan devlet radyosu ise yayınına ara vererek, düzenli olarak gelişmeler konusunda halkı bilgilendiriyor. Edirneliler sokağa döküldü, depremi hisseden çok sayıda vatandaş, paniğe kapılınca üzerlerindeki pijamalarla kendilerini sokağa attı.
Kaynak http://www.kircaalihaber.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder