14 Ekim 2014 Salı

Beşiktaş Edirne Belediyesi Edirnespor’u 75-73 yenmeyi başardı.

 
10 Ekim 2014
 Levent Takan
3.Cumhuriyet Kupası kapanış maçında Beşiktaş son topa kadar çekişmeli geçen karşılaşmada ev sahibi Edirne Belediyesi Edirnespor’u 75-73 yenmeyi başardı.
Edirneli basketbolseverin izlediği maçın özellikle son periyotu Edirnespor taraftarlarının yoğun tribün baskısı ve coşkusu altında geçti. Edirnespor bu anlarda 10 sayı farktan eşitliği sağladı ve bazı anlar öne geçti.
İlk periyota Edirnesporlu Özge Kavurmacıoğlu’nun bulduğu üç sayılık basket ile başladı. Karşılıklı başarısız atışlar ve top kayıpları ile geçilen üç dakikanın ardından skor Bachvarova’nun bulduğu üç sayılık atış ile 6-4 geçildi. Gülşah Akkaya’ya engel olamayan Edirnespor, serbest atış çizgisinden İvankovic’in bulduğu sayılar ile üstünlüğünü devam ettirdi. Maçın ilk beş dakikası Gülşah Akkaya’nın bulduğu sayılar ile 8-8 eşitlikle geçildi. Hızlı hücumda kaydedilen Ayşe Cora’nın basketi ile yeniden öne geçen Edirnespor, Tuğba Taşçı’nın bulduğu baskete engel olamayınca durum ilk periyodun bitmesine 3 dakika kala 10-10 oldu. İvankovic’in ve Morrison’un karşılıklı basketleri ile son dakikaya 13-12 Beşiktaş’ın üstünlüğü ile girildi. İvankovic’in serbest atıştan bulduğu sayılara Beşiktaş, Esra Atacan ile karşılık verince ilk periyot 16-14 Beşiktaş’ın üstünlüğü ile tamamlandı.
İkinci periyoda başlayan Edirnespor, Özge Kavurmacıoğlu’nun serbest atıştan bulduğu sayılar ile tekrar maça eşitlik getirdi. Özge Kavurmacıoğlu ile etkili olan Edirnespor ilk dakikayı 19-16 üstün tamamladı. Morrison’un bulduğu sayılara karşılık veren İvankovic durumu Edirnespor lehine 21-18’e getirdi. Tuğba Taşçı’nın bulduğu iki sayılık atışa Ayşe Cora ile karşılık veren Edirnespor ilk yarının son yedi dakikasına 24-20 üstün girdi. İkinci periyodun bitimine 06.21 kala Beşiktaş benchine çalınan teknik faulün ardından Edirnespor yakaladığını avantajı değerlendiremedi ve Beşiktaş, Ecem Güler ile bulduğu basket ve serbest atıştan kazandığı sayılar ile tekrar maça eşitlik getirdi.(24-24) Gülşah Akkaya’nın bulduğu sayılar ile öne geçen Beşiktaş, İlknur Dumlu’nun serbest atıştan bulduğu sayıları engelleyemeyince eşitlik dört dakika kala bozulmadı. Karşılıklı sayılar ile geçen üç dakika sonunda ilk yarı 35-32 Beşiktaş’ın üstünlüğü ile tamamlandı.
Maçın ikinci yarısı Hooper’ın ardı ardına bulduğu üç sayılık basketlerle başladı ve durum 41-34 Beşiktaş lehine gelişti. İvankovic ile basketlerine devam eden Edirnespor, Morrison’un turnikesini engelleyemeyince fark 12 sayıya kadar çıktı. Özge Kavurmacıoğlu’nun serbest atış çizgisinden 2’de 1 atması ile durum 48-37’ye geldi. Ayşe Cora’nın basketi ve Edirne taraftarının devreye girmesiyle ilk beş dakika 48-42 Beşiktaş’ın üstünlüğü ile geçilmiş oldu. Edirnespor’un etkili savunma yaptığı dakikalarda Beşiktaş Morrison ile serbest atış çizgisinden sayılar buldu ve 50-42 üstünlüğünü devam ettirdi. Özge Kavurmacıoğlu ile basket faul kazanan Edirnespor farkı 5 sayıya indirdi.(50-45) Ayşe Cora’nın turnike basketi ve hemen ardında bulduğu üç sayılık basketi ile fark bir sayıya inerken hemen ardından Beşiktaş’ın bulduğu sayılarla durum 57-51 oldu ve 3. Periyot bu skorla sona erdi.
Son periyoda Beşiktaş Ecem Güler’in turnikesiyle başladı. Artarda bulduğu sayılarla Beşiktaş farkı on sayıya kadar çıkardı. İvankovic’in basketiyle durum 61-53’e gelirken Beşiktaş top kaybının ardından Ayşe Cora’ya faul yapınca durum 61-55 oldu. Taraflar sayı bulmakta uzun süre zorlandılar. İvankovic’in basketiyle bitime 6 dakika kala durum 63-57 oldu. Özge Kavurmacıoğlu’nun bulduğu hızlı hücum sayısı ile durum 63-59’a geldi. İvankovic’in arka arkaya bulduğu sayılarla 64-63 öne geçen Edirnespor aynı zamanda Beşiktaş’a da molayı aldırmış oldu. Mola dönüşü top kaybı yapan Beşiktaş, Hooper’ın basketiyle tekrar 65-64 öne geçti. Ivankovic’in hatalı yürümesi ve Ecem Güler’in basketiyle Beşiktaş farkı üç sayıya çıkardı.(67-64) Colic’in bulduğu üç sayılık basket ile farkı bir sayıya indiren Edirnespor, serbest atış çizgisinden İvankovic ile bulduğu sayılarla durumu 70-69’a getirdi. Ecem Güler’in turnikesine engel olamayan Edirnespor durum 72-69 olunca mola aldı. Mola dönüşü İvankovic’in basket faulüyle Edirnespor beraberliği yakaladı. Edirnespor’da Colic serbest atış çizgisine gelerek ikide bir attı ve durumu Edirnespor lehine 73-72’e getirdi. Maçın son hücumunda Beşiktaş, Hooper’in maçın bitimine 5 saniye kala bulduğu üç sayılık basket ile 75-73’e getirdi. Geri kalan sürede sayı olmayınca maç 75-73 Beşiktaş’ın üstünlüğü ile sona erdi.
1.Periyot: 14-16
2.Periyot: 18-19 (32-35)
3.Periyot: 16-15 (47-47)
4.Periyot: 18-22 (73-75)
Hakemler: Göksun Öz, Semcem Demircan, Ali Cihan Yıldırım
Edirne Belediyesi Edirnespor: Radoslav Bachvarova 5, İrem Tulgar, Halime Uykan, Snezana Colic 8, Gonca Karataş, İlknur Dumlu 2, Gamze Zeren, Özge Kavurmacıoğlu 15, Ayşe Cora 15, Luca Ivankovic 28, Dilek Özak 4, Kader Çavdar
Beşiktaş: İrem Kikiler, Esra Atacan 3, Gülşah Akkaya 18, Tuğba Taşçı 14, Ecem Güler 8, Meltem Avcı, Ziaomara Morrison 6, Z. Melike Canbaz, Buse Özek, Sevgi Uzun 2, Jordan Hooper 24., Beril Albayrak
http://www.edirnebasket.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder