14 Ekim 2014 Salı

Spordan Önce Nasıl Beslenilmeli

 
Ömer Kurt
Beden Eğitimi Fitness ve Vücut Geliştirme Eğitmeni
Spora yeni başlayanların en çok sıkıntı çektiği bir durumdur antrenman öncesi beslenme.
Ağırlık sporu ve yağ yakım programı yapan kişiler antrenman öncesi beslemeye çok dikkat etmeliler. Bilinçsiz olarak ve zamanlaması doğru olmayan beslenme, sporcuyu antrenman esnasında hazımsızlık, midede şişkinlik ve yorgunluğa sebep olabilir. Bu da sporcunun verimli bir antrenman geçirmesine engeldir.
Spora başlarken vücut glikojen ve karbonhidrat depolarımız dolu olmalıdır ki enerjimiz çok çabuk tükenmeden uzun süren bir antrenman yapalım. Bunun için antrenmandan 1 saat önce çok ağır olmayacak şekilde karbonhidrat depolarımızı doldurmalıyız. Ağırlık sporcuları içinde protein alımını antrenmandan sonraya bırakmak daha faydalı olacaktır. Çünkü proteinlerin sindirilmesi karbonhidratlara göre daha geç olur.
Eğer çok vaktiniz yoksa antrenmana hemen başlamayı düşünüyorsanız ve karnınız açsa, sindirimi kolay basit bir karbonhidrat olan muzu tercih edebilirsiniz.
Zamanınız varsa kompleks karbonhidratlar enerji seviyenizi en üst düzeye çıkaracak besin kaynakları olabilir. Örnek olarak cevizli yulaf ezmesi sizi antrenmana iyi bir şekilde hazırlayacaktır.
http://haberulkesi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder