21 Ekim 2014 Salı

GHSİM’den Amatör Spora Malzeme Yardımı

Levent Takan
Bu yıl ikincisi düzenlenen Amatör Spor Haftası Etkinlikleri 17 Ekim Cuma günü Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle başladı. Törene birçok daire müdürünün yanı sıra amatör spor kulüpleri temsilcileri ve sporcular katıldı. Edirne’nin en yaşlı ve eski amatör sporcusu Abit Karavit’te Atatürk Anıtı’ndaki törene katılanlar arasındaydı. Ama hiçbir yetkili 90 yaşındaki, amatör sporun çınarı sayılabilecek Abit Karavit’in farkına varmadı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, Atatürk Anıtı’na çelenk sunduktan sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi. Daha burada bir konuşma yapan Serhat Ocak, bu yılki etkinlikte 86 spor kulübüne malzeme yardımın da bulunduklarını söyledi. Ocak, amatör sporun önemine değinerek, gençlere mesajlar verdi.
Anıttaki törenin ardından Edirne Belediye bandosu eşliğinde 25 Kasım Stadyumuna yüründü. Burada amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapıldı. Buradaki törene katılan ve bir konuşma yapan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, genç sporcularla kucaklaştı. 2004 doğumlu ve Saraysporlu minik sporcu Nuran’a yakın ilgi gösteren Vali Şahin, minik sporcuyu kürsüye çıkartarak, katılımcılara küçük yaşta spora başlamanın önemine değindi. Vali Şahin, konuşmasında spor yapan insanın yürüyüşünün ve düşüncesinin değiştiğini belirterek, şunları söyledi:
 “Spor bir kulübün değil, insanın, halkın olmalı. Ben Japonya iken sabah kalktığımda dışarıda bir gürültü koptuğunu duyardım. Bir de baktım ki; bir sürü insan yüksek sesle spor yapıyor. Bizim hükümetimizin de bu konuda yaptığı atılımlar var. Bu atılımlar hükümetimizin spora verdiği önemi gösteriyor. İngiltere’de kaldığım dönemde kaldığım evin sahibinin 3 yaşındaki kızın yüzme lisansı vardı. Küçük yaşta spora başlamak çok önemli. Kötü alışkanlıklarımız bir yana, iyi alışkanlıklarımızın devam etmesi için spor yapmak çok önemli. Edirne’de 9 bin’in üzerinde sporcumuz var. Çocuklarımızı lütfen kulüplere kazandıralım. Nüfus olarak küçük bir ülke olan İsveç’te bir birey 3 spor kulübüne üye. Buradaki sporcuların başarısı bundan gelir” diye konuştu.
Vali Şahin daha sonra malzeme dağıtımına başladı. Şahin Saraysporlu miniklere malzemelerini verdikten sonra stattan ayrıldı. Daha sonra 86 kulübe malzemeleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve ASKF yetkilileri tarafından dağıtıldı.
http://www.sporextra.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder