25 Kasım 2014 Salı

Beşiktaş 93 - Edirne Spor 85

24 Kasım 2014
Edirne Spor Beşiktaş’ı Elinden Kaçırdı
Edirne Belediyesi Edirnespor, TKBL’nin 5.haftasında deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş’a normal süresi 83-83 biten karşılaşmanın 1. uzatma bölümü sonunda 93-85 mağlup olarak haftayı mağlubiyetle kapadı.
Edirne Belediyesi Edirnespor’da Lindsey Harding 26 sayı ile hem takımının hem de maçın en skorer oyuncusu oldu. Harding’i 12’şer sayı ile İlknur Dumlu ve Ayşe Cora izlerken Özge Kavurmacıoğlu 11 sayı ile oynadı.
Beşiktaş’ta en skorer isim 20 sayı ile Esra Erden Atacan olurken, Ziomara Morrison 15 sayı 10 ribaunt, Jordan Hooper 12 sayı 12 ribaunt ile double double yaptılar.
Maça Edelbrink ve Hooper’ın sayılarıyla başlayan Beşiktaş’a karşı Edirne Belediyesi Edirnespor Ivankovic, Coleman ve Ayşe Cora ile karşılık verdi ve 7-4 öne geçti. 3 sayılık bir atış bulan Beşiktaş skora 7-7 denge getirse de Edirne temsilcisi Lindsey Harding’in serbest atış sayılarıyla tekrar öne geçti. 4 dakika geride kalırken Beşiktaş skoru tekrar denge getirdi 9-9.  Özge Kavurmacıoğlu’nun 3 sayılık basketiyle Edirne Belediyesi Edirnespor 14-11 öne geçse de Beşiktaş yakaladığı 8-0’lık seriyle skoru 19-14’e getirdi. Edirnespor son 50 saniyeye Harding ve Özge’nin sayılarıyla farkı bir sayıya indirerek  19-18 girdi. Edirne temsilcisi son 7 saniyede Esra Erden Atacan’ın 3 sayılık atışına engel olamayınca ilk periyot ev sahibinin 22-18 üstünlüğünde sona erdi.
İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. Her iki takımın da boş üçlükler bulduğu ikinci çeyrekte 4 dakika 35-31 ile geçildi. Ziomara Morrison’ın serbest atıştan bulduğu sayılarla Beşiktaş skoru 37-31’e getirdi. İlk yarının bitimine 05:21 kala Mehmet Can Öztürk molayı aldı. Edirne Belediyesi Edirnespor moladan Özge Kavurmacıoğlu’nun 3 sayılık basketiyle döndü. Lindsey Harding’in çizgiden bulduğu basketle skoru 40-35’e getirdi ve Beşiktaş molayı aldı. Moladan ev sahibi,  Petra Kulichova’nın basketiyle döndü ve farkı 6 sayıya çıkardı (42-36). Edirne Belediyesi Edirnespor İlknur Dumlu ve Lindsey Harding’in elinden bulduğu basketlerle farkı kapattı ve ilk yarı 47-43 Beşiktaş lehine sonuçlandı.
İkinci yarıya Edirne Belediyesi Edirnespor Lindsey Harding’in serbest atıştan bulduğu basketle başladı. Bir faul pozisyonu sonrasında itiraz eden Özge Kavurmacıoğlu’na teknik faul çalındı. Tek atışı Morrison’la sayıya çeviren Beşiktaş, Gülşah Akkaya’nın turnikesiyle farkı 7 sayıya çıkardı. Ayşe Cora’nın basketleriyle oyun içinde kalan Edirne Belediyesi Edirnespor, çeyreğin bitimine 03:13 kala farkı 3 sayıya indirdi (59-56). Edirne Belediyesi Edirnespor İlknur Dumlu’nun 3 sayılık basketiyle skoru eşitledi (61-61). Çeyreğin geri kalanında 5-2’lik seri yakalayan ev sahibi son çeyreğe 66-63 önde girdi.
Son çeyreğe Beşiktaş Hooper’ın basketiyle başladı. Edirne Belediyesi Edirnespor farkı kapatsa da Beşiktaş Hooper’ın sayılarıyla bitime 07:30 kala skoru 73-67’ye getirdi. Edirnespor Harding ve Ayşe’nin sayılarıyla skoru 73-71 yaptı. Ev sahibi Esra Erden Atacan’ın 3 sayılık basketiyle farkı 5 sayıya çıkardı. Beşiktaş oyunun son dakikalarına kadar farkı korusa da Edirne Belediyesi Edirnespor Öge Kavurmacıoğlu ve Lindsey Harding’in serbest atış sayılarıyla farkı bir sayıya kadar indirmeyi başardı. Beşiktaş son 7 saniyeye  83-80 önde giren taraf olsa da bitime 2 saniye kala İlnur Dumlu’nun 3 saylık atışı ile skor 83-83 eşitlendi ve maç uzatmaya gitti.
Uzatma iki takımında başarısız hücumlarıyla başladı ve ilk sayılar 1.30’da İvankovic’ten geldi ve Edirne Beledyesi Edirnespor 85-83 öne geçti.  Ardından Özge’nin 3 sayılık atışından sayı çıkaramayan Edirne Belediyesi Edirnespor  5 sayı öne geçebilme fırsatını kullanamadı. Kalan dakikalarda  Edirne temsilcisi hücum organizasyonlarında başarılı olamayınca  Beşiktaş’ın Uzatma dakikalarına ev sahibi Beşiktaş etkili başladı ve bulduğu 8-0’lik seriyle maçtan 93-85 galip ayrıldı.
Beşiktaş: Frida Eldebrink 15, İrem Kikiler, Esra Erden Afacan 20, Gülşah Akkaya 15, Yasemin Begüm Dalgalar 8,  Ecem Güler 3, Petra Kulichova 4, Melten Avcı, Ziomara Morrison 15, Buse Özek, Sevgi Uzun, Jordan Hooper 12
Edirne Belediyesi Edirnespor: İrem Tulgar, Halime Uykan, Kader Çavdar, Gonca Karataş, İlknur Dumlu 12, Lindsey Harding 26, Gamze Zeren, Lıca Ivankovic 9, Özge Kavurmacıoğlu 11, Ayşe Cora 12, Marissa Coleman 8, Dilek Özak 7.
Beşiktaş-Edirne Belediye Edirnespor Maçına Bakış
Burak Duran
Edirne’den İstanbul’a doğru yola çıkıldığında herkes rakibin gücü ve form durumu hakkında hem fikirdi. Beşiktaş deplasmanında alınacak bir galibiyet altın değerindeydi elbet.
Hava atışıyla birlikte maç başladı ve resmi sezonun başlangıcından itibaren yaşanılan pota altı sorunu yine gün yüzündeydi. Luca Ivankovic pota altında istediği gibi topla buluşamıyor, bunun de verdiği sıkıntıyla aldığı üst üste faullerle erken faul problemine giriyordu. Haliyle Mehmet Can hoca Ivankovic’i benche alıp Gonca Karataş’ı parkeye sürdü. Daha önce fazla süre bulamayan Gonca, bir anda kendisini Ziomara Morrison – Frida Eldebrink – Esra Erden Atacan triosu arasında buldu.  Oyunda kaldığı süre zarfında skor bakımından istediğini ortaya koyamasa da geçtiğimiz haftalara oranla daha gayretli ve kendinden emin bir Gonca Karataş izledik. Biz bu sorunlarla boğuşurken Beşiktaş, Esra Erden Atacan ve Frida Eldebrink’in yüksek atış yüzdesiyle skoru çift hanelere taşımaya heveslense de Lindsey Harding, Ayşe Cora ve Özge Kavurmacıoğlu buna izin vermedi. Oyuncular soyunma odasına giderken skor tabelasında 47-43 Beşiktaş üstünlüğü yazıyordu.
Pota altı hâkimiyetini tamamen Beşiktaş’ın eline veren, Ivankovic ile istediği ribauntları bir türlü yakalayamayan Edirne Belediyesi Edirnespor, maç boyunca 24 (4 hücum-20 savunma) ribaund alabilirken Beşiktaş ise 48 ribauntla (12 hücum – 36 savunma) pota altında tam hâkimiyet kurdu. Maçın özeti de buydu aslında. Pota altında Ivankovic, Gonca, Özge ve Dilek ile beklenilenin çok altında kalan takımda 24 ribaundun 10’u takımın şutörü Marissa Coleman’dan geldi. Maç boyunca asıl görevi olan şutör kimliğinden çok uzakta olan Coleman, bu maçta Türkiye Kupası ve ligin ilk iki haftasında oynanan maçlara oranla potaya daha uzak kaldı. Rakibinin 28 top kaybını özellikle Harding ile iyi değerlendiren Edirne Belediyesi Edirnespor, maçın sonuna kadar oyunun içinde kaldı. Çok kritik anlarda ortaya çıkan ve dış atışlardan 9 sayı kaydeden İlknur Dumlu (ki özellikle skorun 83-83’e gelmesindeki üçlüğü paha biçilemezdi), bir pozisyonun ardından ayağını ters bastı ve elinin sıcak olduğu dakikalarda benchte oturmak zorunda kaldı.  Uzatma dakikalarında ilk sayıyı da buldu Edirne Belediyesi Edirnespor ancak istediği hücum organizasyonlarını gerçekleştiremeyince 10-0’lık bir seriyle Beşiktaş maçtan 93-85 galip ayrıldı.
Geçtiğimiz hafta Edirne’de kaybedilen AGÜ Spor maçının ardından şut yüzdesi konusunda geliştirmeleri gereken şeyler olduğunu söyleyen Edirne Belediyesi Edirnespor baş antrenörü Mehmet Can Öztürk belli ki idmanda öğrencilerini iyi hazırlamış skorer oyun konusunda. Basketbol da tıpkı diğer sporlar gibi, her mağlubiyetin ardından alınması gereken yeni bir ders çıkarılır. Mehmet Can hoca ve Edirne Belediyesi Edirnesporlu oyuncular, bu maçın ardından da aksayan yönleri görüp ilerleyen haftalarda eksik parçaları birleştireceklerdir.
Göze hoş gelen basketbol oynayan ve kaybettiği maçlarda da son dakikalara kadar maçı bırakmayan hırslı bir oyuncu kadrosuyla kurulu bir Edirne Belediyesi Edirnespor, gelecek vaat eden ve her geçen hafta hata yapa yapa ivme kazanan bir genç oyuncu kıvamında bu sezon.  Edirne’den İstanbul’a Sarı-Kırmızı renkler için mesafeler kat eden ve Mimar Sinan Arena’da son düdüğe kadar takımına destek olan taraftarı da arkasında olduğu müddetçe bu gelecek vaat eden takım, veteran ve forması emekli edilen bir oyuncuya dönüşebilir.
http://www.edirnebasket.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder