25 Kasım 2014 Salı

Edirne Spor 0 - Tekirdağ Spor 1

24 Kasım 2014
Tekirdağ’a Karşı Dimdik Durdular
Cihan Kayrım-Egemen Aydoğdu
Edirnespor GK Pazar günü Edirne 25 Kasım stadında oynanan Bölgesel Amatör Lig 10. hafta karşılaşmasında maçın sonunda yediği golle 1-0 mağlup oldu.
Şampiyonluk için mücadele eden Tekirdağspor karşısında başa baş bir oyun sergileyen Edirnespor GK, 90 dakika dayanabildi. Tekirdağspor galibiyete 90. dakikada Ceyhun’un ayağından ulaştı. Geçtiğimiz yıl şampiyonluk maçında sahada yürüyen ve alacaklarını bahane ederek oynamayan Edirnespor GK’ın eski şimdi de Tekirdağspor’da oynayan oyuncular 90 dakika boyunca yuhalandı. Sahaya sahte dolarlar atıldı.
25 Kasım stadyumunda maç öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı. Edirneli taraftarlar geçtiğimiz sezon Tekirdağ’da Çatalca ile oynanan şampiyonluk maçında sahada adeta yürüyen ve alacaklarını bahane ederek rakibe karşı tek bir atak geliştirmeyerek sahadan 1-0 mağlup ayrıldıktan sonra takımı terk ederek Tekirdağspor ile anlaşan başta Kaptan Orhan olmak üzere diğer futbolculara tepki gösterdi. Tekirdağ’dan seyirci gelmez iken tribüne gelen 10 dolayında Tekirdağspor seyircisi de maç boyunca Edirne seyircisini tahrik etti. Edirne polisi ise çıkabilecek önlemlere karşı Biber gazı ile donatılmış ekiplerini hazır etti.
Seyircinin yoğun bir destek verdiği Edirnespor GK ile grubun güçlü takımı Tekirdağspor maçın başında kontrollü bir oyunu tercih ettiler. Tekirdağspor santrforda Birol Öztürk ve arkasındaki Turgut Gönültaş ile sonuca gitmeyi hedefliyordu. Maçın ilk 10 dakikasında Birol Öztürk’e orta sahadan atılan uzun toplarla gol arayan Tekirdağspor Edirne GK defansının oyuna iyi konsantre olması nedeniyle başarılı olamadı.
Bu dakikadan sonra Edirne ekibi oyunu biraz daha kendi sahasında kabul edince Tekirdağ ekibi topla daha fazla oynama şansı buldu.
15. dakikada sağ kanattan Orhan’ın yaptığı ortaya Birol dokundu ancak top kaleci Ufuk’da kaldı.
20. dakikada Tayfun’un soldan yaptığı ortayı kaleci Ufuk uzaklaştırdı.
25.dakikada Tekirdağspor ceza sahası dışında oluşan karambolde topa elle müdahale eden Tekirdağspor’lu oyuncuyu görmeyen karşılaşmanın hakemi oyunu devam ettirdi. Bu pozisyon sonrası itirazlarda bulunan Edirnespor G.K lı futbolcular hakemin verdiği devam sonucunu değiştiremedi.
40. dakikada bu kez Edirne ekibi tehlike yarattı. Atılan ara pasını iyi değerlendiren James, Volkansel’in sert müdahalesiyle yerde kaldı ve ilk devre 0-0 beraberlikle sonuçlandı.
Maçın 2. devresine Edirnespor GK daha iyi başladı. Orta sahada daha fazla baskı yaparak Tekirdağspor’un rahat top yapmasına engel oldu ve zaman zaman da etkili ataklar geliştirdi.
56. dakikada James’in orta – şut karışımı vuruşu kaleciyi de geçti ancak top üst direğe çarparak dışarı çıktı.
58. dakikada Turgut’un yandan tehlikeli şutu kaleci Ufuk’da kaldı.
63. dakikada bu kez Ramazan Bal soldan çektiği şut kaleye paralel giderek saha dışına çıktı.
71. dakikada Sert şutu kaleyi bulmayarak dışarı çıktı.
77. dakikada maçın en net pozisyonunu yakalayan Birol’un vuruşu kale direğine çarparak geri döndü 7 numara topu uzaklaştırdı.
Geçtiğimiz sezon Edirnespor GK formasını giyen Ceyhun’u da oyuna alarak çift santrfor oynayarak gol arayan Tekirdağspor 79. dakikada Taygun ile gene net bir pozisyondan yararlanamadı. Top bir kez daha direkten döndü.
Maçın 87. dakikasında Ceyhun sarı kart gördü.
Maç bu skorla tamamlanacak derken hakem Edirnespor GK ceza sahasının sağ köşesinde tartışmalı bir endirekt vuruş kararı verdi. Pozisyonun öncesinde Edirnespor GK lehine faul kararı veren hakem kararını değiştirerek atışı Tekirdağ lehine verdi. Ceza sahasına yapılan orta sonucu oluşan karambolde topu önünde bulan Ceyhun düzgün bir vuruşla topu kaleye göndererek golü buldu. Pozisyon sonrasında formasını çıkararak misafir tribünde bulunan Tekirdağlı yöneticilere koşan Ceyhun çift sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.
Golden sonra ani bir atak geliştiren Edirnespor G.K defansından atılan top James’in kafasına çarpan top Tekirdağspor kalecisinin önde olmasıyla olacak olası bir gole sakatlanma pahasına müdahale eden kaleci kısa süren bir sakatlık geçirdi.
Uzatma anlarında Edirnespor GK’nın yakaladığı serbest vuruşta kaleci Ufuk dahi rakip ceza sahasına giderek gol aradı. Ancak Ramazan’ın şutu Tekirdağspor’un ellerinde kaldı ve maç 1-0 Tekirdağspor galibiyetiyle tamamlandı.
http://www.sporextra.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder