11 Kasım 2014 Salı

Edirne Spor Deplasmandan Puanla Dönüyor

9 Kasım 2014
Edirne’nin Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ndeki temsilcisi Edirne Belediyesi Edirnespor Samsun deplasmanında Canik Belediyesi’ni 76-71 mağlup ederek ligin üçüncü haftasında ikinci galibiyetine ulaştı.
Edirne Belediyesi Edirnespor’da Marissa Coleman 23 sayı ile maçın en skorer ismi olurken Özge Kavurmacıoğlu 13, Lindsey Harding 12 ve Ayşe Cora’da 11 sayı ile çift haneli sayılara ulaşan isimler oldular.
Ev sahibi Canik Belediyesi’nde Joslyn Elise Tinkle 21 sayı 13 ribaunt ile double double yaptı.
Edirne Belediyesi Edirnespor maça tutuk başladı ve Canik Belediyesi 14-6’lık bir seri yakaladı. Ardından oyuna ağırlığını koyan Potanın Edirneli Perileri 15-5’lik seriyle öne geçti ve ilk periyotu 21-19 önde tamamladı.
İkinci periyotta oyunun kontrolünü tamamen eline alan Edirne Belediyesi Edirnespor  sıkı savunma ve başarılı hücum organizasyonları ile bu periyotta ulaştığı 17-8’lik skorla ilk yarıyı 38-27 önde tamamladı.
Etkili oyununu 3. periyotta daha da artıran Edirne temsilcisi bu periyotta bir ara farkı 18 sayıya kadar çıkardı. Periyotta 18-13’lük bir üstünlük sağlayan Edirne Belediyesi Edirnespor final periyotuna 16 sayılık bir farkla 56-40 önde girdi.
Ev sahibi ekip final periyotuna 8-0’lık bir seri ile başlayıp bu periyotta farkı indirmeyi başarsa da Edirne Belediyesi Edirnespor özellikle İvankovic’in sayıları ve Ayşe Cora, Marissa Coleman, Lindsey Hardin’in serbest atışlardan bulduğu sayılar ile farkın daha da azalmasına ve rakibinin önde geçmesine izin vermeyerek maçtan 76-71 galibiyetle ayrılmasını başardı.
Maçın ardından yapılan basın toplantısına katılan Edirne Belediyesi Edirnespor Koçu Mehmet Can Öztürk amaçlarının üst sıralar olduğunu ifade ederek “Benim Edirnespor ile ilk maçımdı. İmkânlar dâhilinde iyi bir ekip oluşturulmuş. Bugün çocuklar ilk periyodu kötü oynayıp sonra toparladılar. Bu yıl lig daha zorlu geçiyor. Her takım her takımı yenebilir. Mütevazı bir şekilde genç oyuncularımızla iyi bir ekip olacağımızı ve bu ligde kalıcı olmaya çalışacağımızı oyuncularımız bugün gösterdi. Kolay bir ekip olmayacağız. Amacımız üst sıraları kovalamaktır” şeklinde konuştu.
Galibiyet için mutlu olduğunu belirten Edirnesporlu oyuncu İlknur Dumlu ise “Sonunda kazanmak bizi mutlu etti. Özellikle bu sahada kazanmak beni daha çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.
Basın toplantısına cezalı olan Canik Belediye Koçu Ekin Baş katılmazken onun yerine toplantıda yer alan Canik Belediyesporlu basketbolcu Gizem Kazali, “Koçumuzun olmaması bizi çok etkiledi. Maça iyi başladık. Sonunda da iyi oynadık ama savunmamız daha iyi olabilirdi. Savunmamız iyi olsaydı bu maçı alabilirdik” dedi.
Yenildikleri için üzgün olduğunu belirten Canik Belediyespor oyuncusu Gökçe Doğan da, “Kendimiz gibi oynamadık ve bunun sonucunda da maçı kaybettik. İyi başladık ama sonra durduk ve rakip takım da aldığı ritim ile öne geçti. Geri döndük ama biraz geç oldu. Savunmamızdaki basit hataların sonucunda yenildik. Hocamızın kenarda olmaması bizi biraz etkiledi. Saha içerisinde antrenör faktörü farklı bir şeydir. Bizim için önemli bir maçtı, bizim açımızdan kötü bir yenilgi oldu ama bunu telafi edeceğiz” diye konuştu.
1. Periyot: 19-21
2.Periyot:  8-17 (27-38)
3.Periyot:13-18 (40-56)
4.Periyot: 31-20 (71-76)
Canik Belediyesi: Bahar Yapar 8, Snezana Aleksic, Dilara Tongar 9, Harika Gözde Eldaş, Elif Ceren Atak, Gizem Kazali, Mehtap Karabilecen 3, Sasa Cado 16, Joslyn Elise Tinkle 21, Mercedes Marie Walker 5, Gökçe Doğan 9
Edirne Belediyesi Edirnespor: İrem Tulgar, Halime Uykan, Kader Çavdar, Gonca Karataş, İlknur Dumlu 6,  Lindsey Marcie Harding 12, Gamze Zeren 2, Luca Ivankovic 9, Özge Kavurmacıoğlu 13, Ayşe Cora 11, Marissa Jo Coleman 23, Dilek Özak.
http://www.edirnebasket.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder