18 Kasım 2014 Salı

EDOSK'un Sonbahar Dönemi Faaliyetleri

17 Kasım 2014
Levent Takan
Sonbahar dönemi faaliyetlerine ara vermeden devam eden Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK), Kasım ayını da yoğun bir şekilde geçiriyor. Faaliyet gösterdiği her branşta aktif olarak etkinliklerini sürdüren EDOSK, geçtiğimiz hafta sonunu çift etkinlikle tamamladı.
EDOSK Doğa Yürüyüşü ekibi, Pazar günü Kırklareli’nin Demirköy bölgesine bir doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirirken bisiklet ekibi de, Edirne merkeze bağlı Avarız ve Ekmekçi köylerine pedal çevirdi.
Istrancalarda 5 Saat Yürüyüş
Doğa yürüyüşleri programlarını sonbahar ayında yoğunlaştıran EDOSK, Pazar günü; Mehmet Kaygısız, Rahmi Tunç ve Ozan Çelik rehberliğinde Kırklareli’nin Dereköy ve Çağlayık bölgesine bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Yaklaşık 25 katılımcının yer aldığı etkinlikte doğaseverler, 5 saat süren bir yolculuk sırasında Istranca Dağları’nın güzelliklerine şahit oldu. Yürüyüşün yorgunluğunu, etkinlik sonunda verilen piknikle atan katılımcılar, sonbaharın katmış olduğu güzellikleri de fotoğraflama fırsatı buldu.
Etkinlik rehberlerinden Rahmi Tunç, yürüyüş faaliyetleri için sonbaharın çok uygun bir mevsim olduğunu dikkat çekerek, “Hava koşulları elverdiği sürece doğa yürüyüşü etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. EDOSK olarak doğada kalmaya devam edip, doğadan kopmuyoruz. Bu etkinliğimizde de Istrancaların Dereköy ve Çağlayık bölgesine gerçekleştirdik. Etkinliklerimiz, hava koşulları izin verdiği sürece kışın da devam edecek” dedi.
Bisiklet Grubu 45 Km Pedal Çevirdi
EDOSK bisiklet grubu da aynı saatlerde Edirne merkeze bağlı Avarız ve Ekmekçi köylerine doğru pedal çevirdi. Mimar Sinan Heykeli önünde toplanan yaklaşık 20 bisikletçi; İsmail Demiray ve Mehmet Fidan liderliğinde 45 kilometre pedal basarak etkinliği başarılı bir şekilde tamamladı.
EDOSK Bisiklet rehberlerinden İsmail Demiray, yoğun yağış olmadığı sürece bisiklet etkinliklerini gerçekleştirmeye gayret ettiklerini ifade ederek, hemen her hafta sonuna bir faaliyet koyduklarını belirtti.
Alıntı: http://www.sporextra.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder