11 Kasım 2014 Salı

Edirne Spor GK nın bu hafta da kendi Sahasında Puan verdi

10 Kasım 2014
Edirnespor GK kendi Sahasında Galibiyete Hasret
Edirnespor GK, bugün Edirne 25 Kasım stadında oynanan karşılaşmada güçlü rakibi Kocaelispor’a 3-2 mağlup oldu.
Sahaya yansıttığı futbolla beğeni toplayan ve ikinci yarının hemen başında 2-1 öne geçen Edirnespor GK hakemin tercihlerini Kocaelispor lehine kullanması ve körfez ekibinin sert hareketlerine göz yumarak sadece sarı kart tercihleriyle cezalandırması sonucunda güçlü rakibi karşısında 3-2 mağlup olmaktan kurulamadı.
Maçın 58. Dakikasında, rakibine arkadan hafif bir müdahalede bulunan Mert hakemin anlaşılmayan bir nedenle kırımızı kart göstermesi sonucu Edirnespor maça bu dakikadan sonra 10 kişi devam etmek zorunda kaldı.
Her iki takımın da dengede başladığı maçın 5.dakikasında Edirnespor GK rakibini Ramazan ile bire iki yakaladığı pozisyonda maçın yardımcı hakemi alakasız bir şekilde ofsayt bayrağını kaldırınca mutlak golden oldu. Ramazan oyuna devam edebilse kaleci ile karşı karşıya kalacaktı. Dakika 8’de Ziad ceza sahası önünde gelişine vurdu, top kalecide kaldı.  10. dakikada Kocaelispor Sinan ile golü bularak 1-0 öne geçti. Serbest vuruştan gelen topu Edirnespor GK defansı uzaklaştırdı. Defanstan gelen topa Sinan yarı vole bir şut vurdu ve topu ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi. İki dakika sonra fırsatı kaçıran taraf Edirnespor GK oldu. 20.dakikada Kocaelispor kalecisi Kubilay’ın topu 6.saniye içinde oyuna sokmadığı gerekçesiyle Edirnespor GK ceza sahası içinde serbest vuruş kazandı ama bu fırsatı da değerlendirmedi.
28.dakikada kaleci Ufuk Kocaelisporlu oyuncunun sert şutunu kornere çeldi. 30’da bu kez gole yaklaşan taraf Edirnespor GK oldu.  Ceza sahasına gönderilen topu iyi takip eden kaptan Ramazan kalecinin öne çıkmasını da fırsat bilerek topu kafayla güzel aşırttı ağlara doğru giden topa geriden gelen Kocaelisporlu oyuncu son anda müdahale edince Edirnespor GK önemli bir fırsattan yararlanamadı.  Edirnespor GK aradığı golü 38’de buldu. Ceza sahasına ortalanan topa Eyüp güzel yükseldi ve güzel bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu 1-1. 43. dakikada kaleci Ufuk mutluk bir golü önledi. İlk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi.
Edirnespor GK ikinci yarıya gol ile başladı. 47.dakikada kaptan ramazan uzaktan ceza sahasına ortalanan topla buluştu ve güzel bir vuruşla topu kalecinin üzerinden ağlara yolladı 2-1.
54.dakikada Kocaelili oyuncu ceza sahası içinde düşürülse de hakem devam dedi. 56.dakika da bu kez gole çok yaklaşan taraf Kocaeli idi. Sağ taraftan Edirnespor GK ceza alanına ortalanan topa orada oluşan karambol sırasında Kocaelisporlu bir oyuncu dokundu top yan direkten döndü.
58.dakikada Edirnespor GK’lı Mert orta sahada rakibine arkadan hafif bir temas yapınca hakemin anlaşılmaz kırmızı kartına maruz kaldı ve oyundan atıldı. Halbuki pozisyon belki de sarı kartı bile gerektirmeyecek bir faul pozisyonuydu.
10 kişi kalan Edirnespor GK önde olmanın da neticesinde ileride bir tek oyuna sonradan giren James’i bırakarak ona indirilmeye çalışılan toplarla gol aramaya başladı.
67.dakikada Kocaelispor mutlak bir golden oldu. Ceza sahasının hemen önünden çekile şutta top kaleci dahil herkesi geçti ama çok az farkla direğin yanından dışarı çıktı.
71.de James uzaktan indirilen topa hareketlendi ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kaleci topa 18 dışında elle müdahale etmesine rağmen hakem devam dedi.
74 ve 75’te Ufuk güzel hareketlerle topun geçmesine izin vermedi.  Ama bir dakika sonra ortalanan topa Ufuk yumrukla çıkarken yerde kaldı, hakem devam dedi, topu önünde bulan Sinan’da topu ağlara göndererek skora eşitlik getirdi 2-2.
77.dakika da Edirnesporlu oyuncuya Edirnespor GK kulübesi önünde yapılan oldukça sert müdahaleye hakem sadece sarı kart çıkarınca Edirnespor GK sportif direktörü kadir Sünnetçiler’in tepkisi sert oldu. Sünnetçilerin bu tepkisi sonucu hakem Abdullah Türkan, Kadir Sünnetçiler’i tribüne gönderdi. Güçlü rakibi karşısında 10 kişi kalmanın da dezavantajı ile oyundan düşmeye başlayan Edirnespor GK hakemin de tercihlerini konuk takımdan yana kullanması da eklenince Kocaelispor ataklarına daha fazla direnemedi ve 87’de sol taraftan oyuna sonradan giren Sinan’ın 25-30 metreden çektiği sert şuta kimse müdahale edemedi ve top ağlarla buluştu. 2-3. Maçın kalan bölümlerinde başka gol olmadı ve maç Edirnespor GK’nın 3-2 mağlubiyeti ile sona erdi.
Maç sonunda Edirnespor GK taraftarları Edirnespor GK ve Kocaelispor takımlarını tribüne çağırarak alkışladı. Oldukça kalabalık bir Kocaelispor taraftar grubunda maçta takımlarını destekledi. Maç boyunca her iki taraftar gruplarından da tek bir kötü ve küfürlü tezahürat duyulmadı.
Hakemler: Abdullah Türkan, M. Hakan Efe, Gökmen Çambel, Kemal Namlı (4.Hakem) Tümü Manisa bölgesi
Edirnespor GK: Ufuk, Tugay, Eyüp Kadri, Doğukan, Emirhan, Mehmetcan, Ziad, Ümit, Ramazan, Mert, Kadir
Kocaelispor: Kubilay, Murat Tiraki,, Kadir, Murat S. Başak,  Kadir Gezer, Aliberk, Mert, Hüseyin, Hamza, Sinan, Burak.
Goller: Dk.10 Sinan Kocaeli, 38. Eyüp Edirnespor GK, 47. Ramazan Edirnespor GK, 76. Sinan Kocaeli, 87. Onur Kocaeli (Oyuna sonrada girdi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder