25 Kasım 2014 Salı

TÜ Meriç Spor 56 - Selçuk Belediyesi 53

24 Kasım 2014
T.Ü. Meriçspor Evinde İlk Galibiyetini Aldı
Burak Duran
Türkiye Basketbol Üçüncü Ligi’nin 6. haftasında Mimar Sinan Arena’da Selçuklu Belediye’yi konuk eden temsilcimiz Trakya Üniversitesi Meriçspor, mücadeleden 56-53 galip geldi.
İlk çeyreğe iyi başlayan Trakya Üniversitesi Meriçspor, rakibini iyi savundu ve sert savunmaya karşı zorlansa da bu çeyreği 15-10 önde tamamladı. İlk çeyrekte Uğur Yılmaz 7, Mert Yavi ve Berat Gümüş 3′er sayı ile skora katkı verdi. İkinci çeyrekte de kontrolü elinde tutan ev sahibi, soyuna odasına 29-19 üstünlükle girdi. İlk yarı sonunda Trakya Üniversitesi Meriçspor’da Uğur Yılmaz 9, Oğuz Acar 7, Berat Gümüş ve Mesut Kökel 5, Mert Yavi 3 sayı ile oynadı.
Üçüncü çeyreğe kötü başlayan ve Selçuklu Belediye’nin hücum organizasyonlarını iyi savunamayan Trakya Üniversitesi Meriçspor, son çeyreğe 36-44 geride girerken bu çeyrekte sadece Yasin Doğuş Topçu’dan 6 sayı ile katkı alabildi. Son çeyrekte hücumda daha etkili olan Trakya Üniversitesi Meriçspor bitime 2 dakika kala önce beraberliği yakaladı, daha sonra öne geçti. Uğur Yılmaz ve Muhammet Ali Bozkurt’un hücumdaki katkısıyla maçı bırakmayan temsilcimiz maçtan 56-53 galip gelerek Edirne’deki ilk galibiyetini almış oldu. Karşılaşmayı yine çok sayıda basketbolsever izledi.
Maçtan sonra bir açıklama yapan TÜ Meriçspor Koçu Mülkü Karadeniz ”Maç için söylenecek çok fazla bir şey yok. Kendi evimizde bundan önceki haftalarda potamızda 81 ve 72 sayı görüp deplasmanlarda yaptığımız o saldırgan savunma örneklerini yapamıyorduk. Bugün 3. periyot harici oyundan düşmeyen ve rakibi savunması ile boğan bir Trakya Üniversitesi vardı. Rakibi 53 sayıda tutmak çok önemli bir özveri. Tüm oyuncularımı tebrik ediyorum. Maçı kazanmanın haricinde bana maçtan önce Edirne Belediyesi Edirnespor maçına otobüs kalkacak, vizeler bitti, bu maçta seyirci olmaz dediler. Edirnespor da Trakya Üniversitesi de kendi kulvarlarında Edirne’mize hizmet eden kulüpler. Bugün maça 1500 dolayında seyirci geldi. Gerçekten bir basketbol sevdalısı olarak çok mutlu oldum. Her iki takımın da desteğe ihtiyacı var. Önümüzdeki hafta hem bayanlar hem erkekler içeride oynayacak. Bu ilginin artarak devam etmesi en büyük dileğim” dedi.
TÜ Meriçspor: Arslan Terzi, Muhammet Ali Bozkurt (5), Barkın Omurtay, Mesut Kökel (5), Uğur Yılmaz (20), Uğur Tezcan, Yasin Doğuş Topçu (6), Ali Tuncer, Mert Yavi (6), Serhan Kıvrak, Oğuz Acar (9), Berat Kazım Gümüş (5)
Selçuklu Belediyesi: Yusuf Aydilek, Sayit Ay (5), Mustafa Ünlü (14), İbrahim Öztürk (16), Mustafa Kağan Kaya (6), Tahir Taşdelen (8), Mustafa İlker Gültekin, Mete Doğan (2), Emrah Şimşek (2)
http://www.edirnebasket.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder