3 Aralık 2014 Çarşamba

Edirne Belediyesi Edirne Spor 49 - Galatasaray Odeabank 65

29 Kasım 2014
Edirne Belediyesi Edirnespor Savunma Başarısını Hücumda Gösteremedi
Levent Takan
Edirne Belediyesi Edirnespor TKBL’nin 6.haftasında Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’nda karşılaştığı son lig ve Eurolig şampiyonu Galatasaray Odeabank’ı 65 sayıda tutmayı başarsa da güçlü rakibi karşısında 65-49 mağlup olmaktan kurtulamadı. Savunmada başarılı olan Edirne Belediyesi Edirnespor hücum organizasyonlarında aynı performansı sergileyemeyince fark açıldı.
Edirne Belediyesi Edirnespor, özellikle Luca Ivankovic’in maçın bitimine 7 dakika kala 5 faulle oyun dışı kalmasıyla pota altında zaten çok güçlü olan rakibini durdurmakta daha da zorlandı ve özellikle Kelsey Renee Bone’nin pota altı sayılarına engel olamayınca farkı önleyemedi.
Edirne Belediyesi Edirnespor’da en skorer oyuncu 16 sayı ile Lindsey Harding olurken çift haneli sayılara ulaşan diğer oyuncu 13 sayı ile Marissa Coleman oldu.
Lindsey Harding, Galatasaray Odeabank’tan Nevriye Yılmaz ve Sancho Lytle ürettikleri 16’şar sayı ile maçın en skorer oyuncusu oldular. Galatasaray Odeabank’ta çift haneli sayı üreten bir diğer oyuncu da 11 sayı ile Queralt Casas oldu.
Maçı Edirne Belediye başkanı Recep Gürkan’da baştan sona izlerken 1500′ün üzerinde basketbolsever tribünleri doldurdular. Bu sayı Türkiye kadın basketbolunda Galatasaray-Fenerbahçe derbilerinin dışında pek alışagelmiş bir durum değildi. Edirne bir kez daha bir basketbol şehri olduğunu kanıtladı.
Maçın ilk basketi Ayşe Cora’dan geldi ve Edirnespor 2-0 öne geçti. Nevriye ile skoru eşitleyen Galatasaray’a yanıt pota altı sayısı ile Luca Ivankovic’ten geldi ve Edirnespor tekrar 4-2 öne geçti. Ardından Galatasaray Odeabank 7-0’lık bir seri yakalayarak 9-4 öne geçti. Coleman’ın 3 sayılık atışı ile oyundan kopmayan ev sahibi skoru 7-9’a getirdi. Kalan bölümde 14-6’lık üstünlük sağlayan Galatasaray Odebank ilk periyotu 13-23 önde tamamladı.
İkinci periyot İlknur Dumlu’nun bulduğu basket ile başladı ve Edirnespor farkı azalttı. Ardından Özge Kavurmacıoğlu’nun 3 sayılık atışı ile ilk 2 dakika 18-25 tamamlandı. Edirne Belediyesi Edirnespor savunmada rakibine açık vermeyince Galatasaray Odeabank sayı üretmekte zorlandı ve 3 dakika boyunca sayı bulamadı. Bu süreyi iyi hücumlarla değerlendiremeyen Edirnespor Galatasaray’ın savunması neticesinde içeriye oynayamayınca dış atışlardan sayı arasa da başarılı olamadı ve periyotun son 5 dakikasına 18-25 girildi. Edirne Belediyesi Edirnespor, Lindsey Harding’in  2 başarılı serbest atışı ile farkı 5 sayıya indirdi 20-25.  Kalan sürede takımlar karşılıklı sayılar buldular ve ilk yarı Galatasaray Odeabank’ın 22-31 üstünlüğünde tamamlandı.
Üçüncü periyot her iki takımın karşılıklı basketleriyle başladı bu durum son 3 dakikaya kadar böyle devam etse de Galatasaray Nuria Martinez ve Bahar Çağlar’ın peşpeşe sayılarıyla bir anda farkı açtı 31-47. Edirne Belediyesi Edirnespor Harding ve Luca ile 7-0’lık bir seri yakalayarak farkı eritti 40-47. Son 40 saniyeye bu skorla girilirken Galatasaray Odeabank Sancho Liytle, Edirne Belediyesi Edirnespor’da Özge Kavurmacıoğlu’nun serbest atışlardan bulduğu sayılarla final periyotuna 42-49 Galatasaray üstünlüğünde girildi.
Final periyotunun ilk bölümü Sancho Liytle, Nevriye Yılmaz, Şebnem Kavurmacıoğlu ve Marisa Coleman, Lindsey Harding’in karşılıklı sayılarıyla geçerken maçın son 5 dakikasına Kelsey Bone’nin pota altı sayısıyla 47-60 girildi. Kalan bölümde 5-2’lik üstünlük sağlayan Galatasaray Odeabank maçı 49-65 kazandı.
1.Periyot: 13-23
2.Periyot: 9-8 (22-31)
3.Periyot: 20-18 (42-49)
4.Periyot: 7-16 (49-65)
Edirne Belediyesi Edirnespor: İrem Tulgar, Kader Çavdar, Gonca Karataş, İlknur Dumlu 2, Lindsey Harding 16, Luca Ivankovic 6, Özge Kavurmacıoğlu 8, Ayşe Cora 2, Marissa Coleman 13, Dilek Özak 2.
Galatasaray Odeabank: Nuira Martinez 8, Kelsey Bone 6, İrem Naz Topuz, Ayşegül Günay, Queralt Casas 11, Nevriye Yılmaz 16, Deniz Çolakoğlu, İnci Güçlü, Sncho Liyttle 16, Şebnem Kimyacıoğlu 6, Bahar Çağlar 2.
Alıntı: http://www.edirnebasket.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder