9 Aralık 2014 Salı

Türkiye Basketbol Kadınlar Ligilginin 7 inci Haftasının Değerlendirilmesi

08 Aralık 2014
Türkiye Kadınlar Basketbol 1’inci Liginin 7 Haftanın Enleri
Burak Duran
Türkiye Kadınlar Basketbol Liginin 7. haftası oynanan 7 maçla tamamlandı. Ligde mağlubiyeti bulunmayan Galatasaray Odeabank ve Abdullah Gül Üniversitesi’nin mağlubiyetle tanıştığı haftada Fenerbahçe haftanın kazananı oldu.
Kayseri’de AGÜ Spor‘a konuk olan Fenerbahçe, mücadeleden 60-65 galip ayrılarak 7 de 7 yaptı. Ligin alt sıralarını yakından ilgilendiren maçta Hatay BŞB, Mersin BŞB‘i konuk etti. Çekişmeli geçen maçın galibi 61-65 ile Mersin BŞB oldu. Haftanın bir diğer çekişmeli geçen maçında Samsun Canik Belediye Adana ASKİ‘yi 80-77 mağlup ederken Orduspor ilk yarısını mağlup kapadığı maçta Orman Gençlik‘i 78-68 ile geçti. Son saniyeleri büyük tartışmaya neden olan maçta Adana BOTAŞ, konuk ettiği Edirne Belediyesi Edirnepsor‘u son saniyelerde bulduğu basketle 72-71 mağlup etti. Haftanın en flaş maçında son şampiyon Galatasaray Odeabank‘a konuk olan İstanbul Üniversitesi BGD, zorlu deplasmanda 55-62 galip geldi. Haftanın son maçında Play Off hedefleyen Beşiktaş, ligde kalma mücadelesi veren Osmaniye Gençlik‘i son çeyrekteki performansıyla 71-57 mağlup etmeyi başardı.
İşte 7. Haftanın Enleri:
  • Haftanın Takımı: Son lig ve Avrupa şampiyonunu Abdi İpekçi’de mağlup eden İstanbul Üniv BGD
  • Haftanın Oyuncusu: Bir sayı farkla kazanılan Edirne Bld Edirnespor maçında BOTAŞ’a hayat veren sayıyı atan ve maç boyunca 21 sayı – 4 ribaund – 5 asistlik performans sergileyen Pelin Bilgiç.
  • Haftanın Koçu: Hatay BŞB deplasmanında ilk yarıyı 12 sayı geride kapatan, ikinci yarıda takımına iyi bir ivme ve maçı kazandıran Mersin BŞB antrenörü Olcay Orak.
  • Haftanın Yerli 5’i: Pelin Bilgiç (Adana BOTAŞ) – Nilay Kartaltepe Yiğit (Adana ASKİ) – Gülşah Akkaya (Beşiktaş) – Mehtap Karabilecen (Canik Belediye) – Melisa Can (Adana ASKİ)
  • Haftanın Yabancı 5’i: Shenise Johnson (İÜ BGD) – Doneeka Hodges (Mersin BŞB) – Milica Jovanovic (Adana ASKİ) – Joslyn Tinkle (Canik Belediye) – Courtney Paris (İstanbul Üniv BGD)
  • Haftanın En Skorer Oyuncusu: Laura Nicholls (AGÜ), Joslyn Tinkle (Canik Belediye), Marissa Coleman (Edirne Bld Edirnespor) 23 sayı
  • Haftanın En Çok Asist Yapan Oyuncusu: Nilay Kartaltepe (Adana ASKİ) 7 asist
  • Haftanın En Çok Ribaund Alan Oyuncusu: Courtney Paris (İstanbul Üniv BGD) 17 ribaund
  • Haftanın En Çok Blok Yapan Oyuncusu: Michelle Snow (Mersin BŞB) 3 blok
  • Haftanın En Çok Top Çalan Oyuncusu: Nilay Kartaltepe (Adana ASKİ) 4 top çalma
  • Haftanın En Çok Top Kaybeden Oyuncusu: Quianna Chaney (Adana BOTAŞ), Shenise Johnson&Özge Yavaş (İÜ BGD) 6 top kaybı
Alıntı: http://www.edirnebasket.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder