3 Aralık 2014 Çarşamba

Edirne Futbol Süper Amatör Kümede Karaağaçarda Spor Yıldırım GB Musabakası Oynanamadı.

30 Kasım 2014
Karaağaçarda-Yıldırım GB Maçı Oynanmadı
Levent Takan
Edirne Süper Amatör Lig 8.haftasında Karaağaç Zafer Tangör sahasında oynanması gereken Karaağaç Ardaspor – Yıldırım Gençler birliği karşılaşması, Yıldırım GB’nin sahaya antrenörsüz ve yöneticisiz çıkması üzerine maçın hakemi Barış Düşova tarafından iptal edildi. Maçın kurallar gereği Karaağaç Ardaspor lehine 3-0 hükmen galibiyetle tescil edilmesi bekleniyor.
30 Kasım Pazar günü saat 14.00’te takımlar Karaağaç Zafer Tangör sahasında tam vaktinde sahaya çıktılar. Seremoni yapıldıktan sonra maçın yardımcı hakemi kulübede görev yapacak olan antrenör ve idarecinin akreditasyon (sahaya giriş) kartlarını kontrol edeceği sırada Yıldırım GB kulübesinde görev yapacak olan kart sahibi antrenör ve yöneticinin olmadığını gördü. Kulübede bulunan ama kartı olmayan başka bir yönetici ile devam etmek isteyen Yıldırım GB’nin bu isteğine hakemler kural gereği olumlu yanıt veremediler. Amatör Ligler talimatlarına göre takım esame listelerini ancak yönetici veya antrenör imzalayabiliyor. (Bu esnada Yıldırım GB adına sahaya giriş kartı olan yöneticinin şehir dışında olduğu, antrenör Ümit de bir gün önce görevden ayrıldığı anlaşıldı.) Bunun üzerine Yıldırım GB yöneticileri telefon trafiğine başladılar ve görevden ayrılan Ümit hocaya ulaşmaya çalıştılar. Maçın hakemi Barış Düşova Yıldırım GB başkanına 15 dakika bekleyebileceğini bu sürede sahaya giriş kartı olan bir sorumlunun gelmemesi halinde maçı tatil edeceğini söyledi ve yardımcı hakemleri ile birlikte hakem odasına gitti. Hakem odasında maçın gözlemcisi Mustafa Bitti ile bir süre konu üzerine konuşan Barış Düşova’nın bu arada bazı telefon görüşmelerinde bulunduğu izlendi. Yıldıreım GB başkanı bu esnada telefon trafiğini yoğunlaştırdı ve İl Futbol Temsilcisi ve ASKF başkanı İbrahim Acar ile görüştü. Birkaç kez hakemle de görüşen başkan 15 dakikanın sonunda maçın baş hakemi Barış Düşova tarafından maçı tatil ettiği iletildi. Hakem bu kararını Karaağaç Ardaspor yöneticilerine de bildirdi. Maçın oynanmasını antrenörün yolda olduğunu ısrarla hakeme ileten Yıldırım GB başkanına bu isteğinin gerçekleşmesinin mümkün olmayacağı söylendi. Bu esnada her iki takım oyuncuları da soyunma odalarına girmişlerdi. Karaağaç Ardaspor’lu oyuncuların formalarını çıkarmaya ve günlük kıyafetlerini giymeye başladıkları, hatta bazılarının duşa girdikleri görüldü.
Bu esnada Yıldırım GB başkanı, Karaağaç Ardaspor başkanı Zati Çerkez ve antrenör Rahmi Kandemir’e, “Hakem, maç sonunda siz şikayette bulunmazsanız bizim hocamızı bekleyecek ve maçı oynatacak, ne diyorsunuz*”diye sordu. Bunun üzerine Rahmi Kandemir soyunma odasında oyuncuları ile konuşmaya giderken başkan Zati Çerkez’de hakem ve maçın gözlemcisine durumu bir kez daha sordu. Maçın gözlemcisi bunun mümkün olamayacağını iletti. Rahmi Kandemir’de soyunma odasından çıkarak Yıldırım GB yöneticilerine oyuncularının hemen hemen hepsinin soyunduklarını ve bazılarının duş bile aldığını bu yüzden maça tekrar çıkmalarının söz konusu olamayacağını duyurdu. Bunun üzerine Yıldırım GB cephesinde sinirler daha da gerildi ve bu hatanın acemiliklerinden kaynaklandığı, kendilerinin yeni yöneticiler oldukları, hocanın gelmek üzere olduğu ifade edildi. 14.27’de görevi bıraktığı söylenen Ümit hoca sahaya intikal etti. Ama hakemler giyinmişlerdi ve emniyet görevlilerine de artık hiç kimsenin hakem odasına girmemesi talimatını verdikleri görüldü.
Karaağaç Ardaspor ve Yıldırım GB yöneticileri arasında tartışma yaşandığı gözlenirken Yıldırım GB yöneticilerinin “Dostluktan kardeşlikten bahsediyorsunuz ama oynamak istemiyorsunuz. Siz böyle bir şey yapmış olsaydınız biz 1 saat bile beklerdik” dedikleri duyuldu.
Ama Yıldırım GB’nin yaptığı bütün itirazlar sonuçsuz kaldı ve maçın hakem triosu 14.30 itibarıyla sahadan ayrıldılar.
Maçtan sonra görüştüğümüz Futbol İl Temsilcisi Yavuz Çiroz hakemin kararının doğru olduğunu belirterek “Beni de aradılar ve durumu bildirdiler. Ama benim yapabileceğim bir şey yok. Kuralla açık. Saha da en az bir yöneticinin olması gerekiyor. Olmazsa hakemin makul bir süre bekleyip oyunu tatil edeceği yazıyor. Bu makul süre de 10-15 dakikadır. Bence hakemin kararı doğrudur. Ayrıca biz kulüplerimize sürekli en az 2 yöneticinize sahaya giriş kartı çıkartın. Her hangi bir durumda zorluk yaşamayın diyoruz. Ama kulüplerimiz bunu göz ardı ediyor” dedi.
Şimdi hakemin raporu doğrultusunda Futbol İl Tertip Komitesi tarafından konuyla ilgili karar verilecek. Bu kararın 3-0 Karaağaç Ardaspor lehine maçın tescili olması bekleniyor. Konu Amatör Futbol Talimatnamesi’nde şöyle belirtiliyor:
Müsabaka kadroları ve isim listelerini imzalayacak yetkililer
“Müsabakadan önce, müsabaka isim listesi ve futbolcu lisansları rakip takımlar tarafından incelenir, imzalanarak kabul edilir. Yerel Amatör Lig ve Türkiye Şampiyonaları müsabakalarında Federasyonca sahaya giriş kartı verilen yönetici, teknik direktör, teknik sorumlu veya antrenör müsabaka isim listelerini bizzat imzalayarak müsabaka hakemine vereceklerdir. Amatör futbol müsabakalarında takım kaptanı veya futbolcu müsabaka isim listesini imzalayamaz. Amatör müsabakalarda giriş kartı bulunmayan yönetici, teknik direktör, teknik sorumlu veya antrenör müsabaka isim listesini imzalayamaz.
Müsabaka gününde cezalı olan isim listesini imzalamaya yetkili yönetici, teknik direktör, teknik sorumlu veya antrenör isim listesini imzalayamaz. Müsabaka isim listesini imzalayacak yetkili bulunmaması halinde müsabaka hakem tarafından oynatılmayacak, oynatılmayan müsabakalar hakkında Tertip Komitelerince, Futbol Müsabaka Talimatının ilgili maddesi gereğince hükmen yenilgi kararı verilecektir.
Müsabaka isim listesini imzalayacak yetkili bulunmaması durumu, bir kulüp için ikinci kez tekrarlandığı ve bu yüzden müsabaka hakem tarafından oynatılmadığı takdirde bu müsabakanın hakem, gözlemci ve personel masrafları ilgili kulüpten tahsil edilir.
BAL, Yerel veya Türkiye şampiyonalarında müsabaka isim listesini imzalayan yönetici veya teknik kişi, oyun sırasında hakem tarafından ihraç edildiği takdirde, yedek kulübesinde imza yetkisi olan bir başka yönetici veya teknik kişi yok ise müsabakanın devam eden bölümünde ve müsabaka Türkiye Şampiyonası grup maçları ise sonraki grup maçlarında oyuncu değişikliği kartını ve müsabaka isim listesini takım kaptanı imzalayabilir.”
Alıntı: http://www.sporextra.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder