23 Aralık 2014 Salı

Futbol Hakamelerinin Basın Bildirisi

22 Aralık 2014
Kamuoyuna Duyuru
Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Edirne Şubesi, hafta sonu oynanan Karaağaç Karlıovaspor-Yeni İmaret 1.Amatör Küme müsabakası sonrasında maçın hakemi Serdar Döşlü’ye yapılan fiili saldırıyı kınayarak aşağıdaki açıklamayı yayınladı. TFFHGD Edirne Şubesince yapılan yazılı açıklama şöyle;
Basın Bildirisi
21 Aralık 2014 Pazar günü Karaağaç Zafer Tangör Stadında oynanan Karlıovaspor / Yeni İmaretspor 1. Amatör Lig maçında görev alan Serdar Döşlü, Mustafa Ataş, Mert Halkapınar Hakem Triosundan Müsabakanın Hakemi Sedar Döşlü’ye’
Müsabakanın sonunda Fiili saldırıda bulunan Karlıovaspor’lu oyuncular ile idarecinin yapmış olduğu eylemler kabul edilemez olup, Hakemlerimize yapılan bu saldırıları nefretle ve şiddetle kınıyor ve Hakemlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Futbolun hatalar oyunu olduğunun,  sahada performans sergileyen hakemlerinde oyuncular gibi hata yapmasının doğal olduğunun bilinmesi ve  bu hatalarda kasıt aranmaması gerekmektedir. Basit hataları ön plana çıkararak kendi başarısızlıklarını kalkan yapmak isteyenlerin hedeflerine bu yöntemle ulaşamayacaklarını bir kez daha hatırlatırız.
Başta ilimiz Hakemleri olmak üzere Türk Futboluna emek verenleri rahatsız eden bu olayların son bulmasını diliyoruz. Türk Futboluna ve Edirne Futboluna gönül verenlerin ortak amacı Fair-Play, Sportmenlik, centilmenlik, dostluk ve kardeşliğin ön planda olduğu müsabakaların oynanmasına yardım etmektir.
Futbolun vazgeçilmez bir unsuru olan Hakemler olarak bizler, Spor Ailesinin acı ve sevinçlerini paylaşmaya özen gösterirken bu tip olumsuz davranışlar bu anlayışımıza gölge düşürmektedir.
Hakem camiası olarak onur ve gururumuzu her zaman ve her yerde her şartta koruyacak fikir ve güce sahip olduğumuzu,  hiçbir ferdinin de  sahipsiz ve yalnız olmadığının bilinmesini isteriz.
Hakemlerimizin Haklarının Sosyal ve Hukuksal alanda savunulmakla beraber bu hareketleri yapan kişiler ilgili merciler nezdinde hak ettikleri cezayı mutlaka alacaklardır. Spor da şiddet ve nefreti körükleyen bu davranışların tekrarlanmaması temennisiyle tüm tarafları daha dikkatli olmaya davet ediyor, bir kez daha bu olaylara sebep olanları şiddetle kınıyoruz.
Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz. 22.12.2014
TFFHGD Edirne Şubesi
Alıntı: http://www.sporextra.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder